سرنوشت فهرست های انتخاباتی را به مردم بسپاریم

محسن پیرهادی در واکنش به اظهارات اخیر غلامعلی حدادعادل اظهار کرد: تکثر و تعدد فهرست‌های انتخاباتی نشان دهنده پویایی سیاست داخلی کشور است و نباید دلسوزان انقلاب را نگران کند.

وی ادامه داد: رقابت سالم لازمه برگزاری انتخابات سالم است؛ رقابتی که بدون تهمت، اتهام‌زنی و بدگویی باشد. تشکل‌های دارای رزومه و اثرگذار باید پرچم‌دار سلامت انتخابات باشند و در مقابل رقبای کوچک و بزرگ، فصلی یا یک‌شبه سعه صدر بخرج دهند.

 پیرهادی با بیان اینکه تعدد فهرست‌های انتخاباتی نشانه پویایی سیاست و امید جامعه است، افزود: ذات سیاست به تکثر و تضارب آرا است. بروز تفاوت دیدگاه و اختلاف نظرها در بزنگاه‌هاست که سبب شکوفایی و پویایی سیاست داخلی می‌شود، بنابراین اگر هر طیف و تشکلی با نگاه خودحق‌پنداری، خود را محور و بی‌نقص بداند نیاز اساسی و جدی به آسیب‌شناسی و بازنگری در رویکرد، اصول و آرمان‌هایش دارد.

پیرهادی تاکید کرد: در این بین تحقیر و تضعیف تلاش‌های دلسوزان انقلاب، مردم و ایران با سفارشات موکد رهبر انقلاب در بحث مشارکت مردم همخوانی ندارد؛ مقام معظم رهبری در بحث رعایت حق الناس در انتخابات همواره تکالیفی را متوجه مسئولان و گروه‌های سیاسی و مردم کرده اند. ایشان در یکی از سفارشات انتخاباتی‌شان تاکید کردند «مردمی که می‌خواهند رأی بدهند، اعتماد کنند به آن مجموعه‌هایی که واقعاً قابل اعتمادند. بعضی‌ها هستند که قابل اعتماد نیستند، ایشان تاکید و توجه داده‌اند که مردم توجّه کنند و ببینند که آن فهرست‌هایی را که پیشنهاد شده است از کجا پیشنهاد شده؛ از طرف چه کسی پیشنهاد شده؛ آن کسانی را که مورد اعتماد و قابل اطمینانند، قابل اعتمادند انتخاب بکنند».

 

عضو هیئت رئیسه مجلس ادامه داد: سفارشات مقام معظم رهبری همواره راهگشا و مورد توجه جریان‌های انقلابی بوده است به ویژه اینکه ایشان در آخرین توصیه انتخاباتی شان تاکید کردند مردم بگردند و در میان کاندیداها اصلح را انتخاب کنند؛ انتخاب اصلح در میان خیل قابل توجه کاندیداهای انتخابات پیش رو کار دشواری است و غربالگری در این میدان در ابتدا وظیفه احزاب، گروه‌ها و طیف‌های سیاسی است و به دنبال آن مردم با توجه به شناختی که به تشکل‌ها و گروه‌های سیاسی دارند از میان آنها اقدام به انتخاب می‌کنند.

محسن پیرهادی

وی یکی از ویژگی‌های مجلس شورای اسلامی به عنوان خانه ملت را همنشین کردن نمایندگان مردم با دیدگاه‌ها سلایق، مذاهب و ادیان مختلف زیر یک سقف عنوان و اظهار کرد: حضور پارلمان به عنوان یکی از شاخص‌های حکمرانی مردم‌سالارانه، امکان بروز و ظهور سلایق مختلف سیاسی – اجتماعی و فرهنگی را میسر می کند. بنابراین تلاش برای یکدست کردن آن با ذات سیاست و باهویت کار پارلمانی در تناقض است.

 وی در پایان با تاکید بر اینکه سرنوشت فهرست‌های انتخاباتی را به انتخاب مردم بسپاریم و نگران تعدد و حذف یک شبه آنها نباشیم، گفت: در مقوله انتخابات در درجه‌ی اول، گسترش مشارکت و حضور گسترده‌ مردم در انتخابات اهمیت دارد. به هر میزان شرکت مردم در انتخابات پررنگتر باشد اعتبار و اقتدار کشور دوچندان خواهد شد.

حدادعادل در گفت و گویی پیرامون علت تعدد فهرست انتخاباتی اصولگرایان گفته بود: همیشه در کنار چنار بلند چند پاجوش هم زده می‌شود.