ورود بخش خصوصی به حوزه نفت و گاز معضل ناترازی را حل می کند

هادی بیگی‌نژاد ، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با افکارنیوز درمورد لزوم ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفتی و گازی کشور بیان کرد: متاسفانه بخش خصوصی در کشور ما آن‌قدر ضعیف است که توان ورود به این حوزه‌ها را ندارد و باید اقدام به تقویت این بخش کنیم. ازطرفی درکنار توان مکفی نیاز است که شرایط ورود بخش خصوصی نیز فراهم شود.

وی افزود: درهمین راستا مجلس شورای اسلامی در ماده ۱۵ برنامه هفتم توسعه مصوب کرد که بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز ورود کند تا به این وسیله شاهد افزایش بهره‌وری و تولید در این بخش‌ها باشیم.

بیگی نژاد ادامه داد: متاسفانه بخش خصوصی قوی نه تنها در حوزه های بالادستی بلکه در تمام حوزه ها وجود ندارد. به طور مثال اگر بخواهیم یک میدان جدید نفتی و یا گازی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و قرار باشد این میدان ۲۰۰ هزار بشکه نفت استخراج کند، برای تولید و فروش ۲۰۰ هزار بشکه نفت، چیزی در حدود ۶ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه یعنی به ازای هر بشکه نفت حدود ۳۰ هزار دلار لازم است که درحال حاضر در بخش خصوصی کسی وجود ندارد بتواند این حجم از سرمایه را وارد و این کار را انجام دهد. اما نکته این است که اگر بخش خصوصی به این حوزه ورود نکرده یا نمی‌کند، بسته بودن راه نیست بلکه سرمایه لازم را در اختیار ندارد.

وی اظهار کرد: بخش خصوصی حتی برای حوزه پتروپالایشگاه‌ها هم نمی‌تواند سرمایه‌گذاری داشته باشد. اما چون بخش خصوصی این توان را ندارد ناتوانی خود را به گردن وزارت نفت و انحصار بخش دولتی می‌اندازند.

ورود بخش خصوصی به حوزه نفت و گاز معضل ناترازی را حل می کند

بیگی نژآد یادآور شد: زمانی که درحوزه سرمایه‌گذاری‌های مختلف کار می‌کنیم متوجه می‌شویم نه فقط در حوزه نفت، بلکه در سایر حوزه‌ها نیز بخش خصوصی در کشور ما قوی نیست. به همین واسطه در ماده ۱۵ برنامه هفتم مصوب کردیم که بخش خصوصی به‌خصوص پتروشیمی‌ها و آن‌هایی که نیازمند محصولات میادین نفت و گاز هستند در اولویت قرار می گیرند. همچنین برای بهره‌برداری از میادین نفت و گاز، راه به صورت قانونی برای آن‌ها باز شده است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس درانتها خاطرنشان کرد: بخش خصوصی با ورود به این حوزه می تواند به حل معضل ناترازی انرژی در کشور کمک کند و ازطرف دیگر می توانند نیازشان به فرآورده‌های سوختی را به این وسیله تامین کنند و از بروز ناترازی و قطع انرژی خود در زمان پیک مصرف بکاهند و از تولیدات خود در این مواقع استفاده کنند.