نفتالی بنت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اذعان کرد که چگونه جنبش حزبالله لبنان موشکهای بیشماری را به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرده و آنها را برای اسرائیلیها غیرقابل سکونت کرده است و چگونه نیروهای مسلح یمن در پاسخ به محاصره کامل نوار غزه از سوی رژیم، مانع از پهلوگیری کشتیها در بندر ایلات میشوند. وی انگشت اتهام را در حمله به پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه که علیرغم درخواستهای مکرر دولتها و مردم محلی برای خروج از منطقه به اشغال دو کشور عربی ادامه میدهد، به سوی ایران نشانه رفت.
در حالی که ایران بارها تصریح کرده است که روابطش با گروههای مقاومت در منطقه شبیه اتحاد است و هیچ اختیاری بر این گروهها ندارد، ماهیت روابط در اینجا موضوع بحث نیست. آنچه باید مورد بحث قرار گیرد این است که چگونه جنگ تقریباً سه ماهه اسرائیل در نوار غزه، پس از شکست فاحش در برابر حماس در ۷ اکتبر، تنها باعث شد که رژیم در تلاش برای یافتن راهی برای خروج از این بحران، عمیقتر در گل فرو رود.
یحیی سنوار، رهبر حماس در غزه در اوایل ماه جاری گفت که اعضای شاخه نظامی این گروه موسوم به گردانهای القسام تاکنون حداقل ۵۰۰۰ سرباز و افسر اسرائیلی را هدف قرار داده اند. وی تاکید کرد که یک سوم نیروهای اسرائیلی، یعنی حدود ۱۶۶۰ کشته، در حالی که بقیه برای همیشه از کار افتاده یا به شدت مجروح شده اند.
این ارقام پس از آن اعلام شد که اسرائیل مجبور شد یکی از برجستهترین واحدهای پیاده نظام خود، تیپ گولانی، را از غزه خارج کند. چندین تحلیلگر اسرائیلی و مقامات سابق تاکنون تعداد بالای تلفات اسرائیل را تایید کرده اند، در حالی که سیاستمداران در قدرت همچنان آنها را پنهان و حتی انکار میکنند.
در حالی که تهاجم اسرائیل به غزه و تلاشهای آن برای «ریشهکن کردن حماس» تاکنون فاجعهای برای این رژیم به همراه داشته است، کشتار بیامان غیرنظامیان فلسطینی و کشتار گستردهای که از خود به جای گذاشته است، پس از سالها تلاش بزرگ، ضربهای جدی به شهرت این رژیم وارد کرده است؛ بنابراین از آنجایی که اسرائیل احساس میکند در گوشهای محبوس شده است، تلاشهای جدیدی را برای جمعآوری نیروهای غربی آغاز کرده است تا جنگ غزه را به یک جنگ منطقهای با بازتاب بینالمللی تبدیل کند.
اسرائیل قبلاً با ترور یکی از مشاوران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خاک سوریه در روز دوشنبه تلاش کرده است ایران را به آشوب بکشاند و آن را به شور و شوق طرفدار جنگ تبدیل کند. سید رضی موسوی یکی از یاران نزدیک سپهبد قاسم سلیمانی و یکی از نمادهای ایرانی ضد تروریسم بود که در جریان حمله تروریستی آمریکا شهید شد. گفته میشود این عملیات مورد حمایت بنیامین نتانیاهو بوده و نفتالی بنت که سیاستهای جنگ افروزی او را به اشتراک میگذارد، بود.
اسرائیل در اقدام بعدی خود پس از گزارش یک "انفجار" در نزدیکی سفارت خود در دهلی نو، هند، سعی کرد جهان را از یک درگیری نظامی قریب الوقوع با ایران آگاه کند.
در حالی که برخی از تحلیلگران سیاسی در داخل ایران تحت تأثیر اقدامات اسرائیل قرار گرفتند و خواستار پاسخ فوری به این ترور شدند، تصمیم گیرندگان در این کشور بار دیگر با محفوظ بودن حق پاسخگویی به این حمله "در زمان مناسب و مکان درست" زیرکی خود را ثابت کردند.
اعلام نقش بنت در ترور سرهنگ حسن صیاد خدایی، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۲۰۲۲، همراه با ادعای او مبنی بر دستور حمله به پایگاه پهپاد در داخل ایران، را باید تلاش مذبوحانه دیگری برای برانگیختن ایران به یک درگیری منطقهای گسترده تلقی کرد.
اما حتی اگر تهران بهانهای برای درخواست حمله هماهنگ غرب به ایران به اسرائیل بدهد، بعید است که چنین سناریویی عملی شود.
ایالات متحده در حال حاضر در اوکراین گرفتار شده است و جو بایدن در تلاش برای انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا برای دومین بار در سال ۲۰۲۴ است، یک جنگ تمام عیار با ایران، که به طور بالقوه میتواند کل غرب آسیا را نابود کند و عرضه جهانی نفت را برای چندین نفر مختل کند. دستور این جنگ میتواند آخرین چیزی باشد که دولت او در دستور کار دارد.
علاوه بر این، مفهوم «سرنگونی» حکومت ایران از طریق تحریمها و شورشها در سالهای اخیر دست نیافتنی بوده و به نظر میرسد دیگر گزینه مناسبی نیست.
در سرزمینهای اشغالی هم برای بنت، به نظر میرسد که اسرائیل اکنون با عواقب جنایات وحشتناک خود علیه بشریت روبرو شده است؛ بنابراین رویاپردازیهای بی امان رژیم صهیونیستی در حالی که هنوز در باتلاق غزه گرفتار است تنها نشانهای جز عجز و ناتوانی آن در مواجهه با حقیقت مقاومت در منطقه است.