منافقین پس از اخراج از عراق و حضور در آلبانی بیش از گذشته از مرزهای ایران دور شدند و این مساله در کنار پایین آمدن توان عملیاتی آنها به دلیل محدودیتهای اروپا و البته بالا رفتن میانگین سنی آنها و نداشتن انگیزه و توان کافی، امکان اعزام تیمهای ترور به داخل ایران را از آنها گرفته و به همین دلیل در سالهای اخیر، حضور پررنگ در فضای مجازی، جاسوسی از راه دور و تلاش برای به دام انداختن نوجوانان و جوانان بیاطلاع از طریق شبکههای اجتماعی را در اولویت کاری خود قرار دادهاند.
عبارت «کانونهای شورشی» در سالهای اخیر در بسیاری از گزارشها از عملکرد این گروهک به گوش خورده است.
شیوه کار به این شکل است: دهها نفر از کارکنان یگان سایبری گروهک نفاق، با راهاندازی صدها اکانت فیک با هویتهای جعلی در فضای مجازی اقدام به ارتباطگیری با کاربران عمدتاً جوان و نوجوان میکنند.
در این مرحله با انتشار اخبار جعلی یا واقعی که مخاطب را تحریک کند (مثل اختلاس و...) و براساس کامنتهایی که گذاشته میشود، سوژه را پیدا کرده و به اصطلاح نشان میکنند.
در مرحله بعد، نفر دیگری با هویتهای جعلی نظیر دانشجوی ایرانی مشغول تحصیل در اروپا، با برقراری دیالوگ با کاربر نشانشده، اقدام به سنجش او کرده و این کار توسط سرپلی که به «مهندس افکار» مشهور است، انجام میشود.
تحریک سوژه و ترغیب او به انجام اقدامات ایذایی نظیر عکس گرفتن با یک نوشته خاص، شعار دادن و تهیه تصاویر از این اقدامات و ارسال برای سرپل از جمله مواردی است که در این مرحله انجام میشود که نهایتاً به آموزش ساخت مواد منفجره دستساز و اقدام به عملیاتهای تروریستی در داخل و همزمان تهیه فیلم از این عملیاتها میانجامد.
کنشگری در فضای مجازی در قالب انتشار پستهای زیاد از یک سوژه خاص، کامنتگذاری و لایک در میزان بسیار وسیع و... برای در دست گرفتن فضای مجازی جهت ملتهب کردن فضای سیاسی نیز از جمله دیگر برنامههای اصلی یگان سایبری تروریستهای منافق بوده که با ضربه اخیر پلیس آلبانی به میزان محسوسی در فضای مجازی کاهش یافته است.
در کنار این موارد، اقدام به هک سامانههای نهادها و سازمانهای مختلف، از دیگر اقدامات اصلی در یگان سایبری منافقین بود.
با حمله اخیر پلیس آلبانی به اردوگاه «اشرف 3» با هدف اصلی حضور در محل این یگان، پلیس این کشور عمده تجهیزات متعلق به این گروهک از قبیل کامپیوترها و سرورهای اصلی را با خود برد.
این در حالی است که گروهک منافقین با کمک کشورهای حامی خود، در سالهای گذشته جدیدترین تجهیزات و پیشرفتهترین سرورها را در اختیار داشته و به نظر میرسد این سرورها که حالا از دسترس آنها خارج شده و توسط پلیس آلبانی به صورت مشترک در حال پردازش و بررسی است، حاوی مهمترین اطلاعات درباره افراد مرتبط با این گروهک در داخل ایران باشد.
این شاید بدترین خبر برای منافقین و حامیان آنهاست که این امکان وجود دارد همه این اطلاعات به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بیفتد و این یعنی کور کردن بسیاری از نقاط آنها در داخل و دستگیری بسیاری از مرتبطان آنها.
اقدام اخیر پلیس آلبانی که به درگیری منافقین با آنها نیز انجامید را شاید بتوان نقطه پایانی بر حضور یک دههای این فرقه در این کشور تلقی کرد هر چند نباید از فشارهای آمریکاییها بر کشور فقیر آلبانی نیز غافل شد؛ کشوری که با وعده کمک سالانه 20 میلیون دلاری آمریکا و کمک برای پیوستن آنها به اتحادیه اروپایی حاضر شد به تروریستهای راندهشده از عراق جا بدهد.
در این میان اما باید فعال شدن «دیپلماسی امنیتی» ایران را مهمترین دلیل فراهم شدن زمینه برای مقابله با این گروهک تروریست در اروپا دانست.
چندی قبل «اسدالله اسدی» دیپلمات کشورمان که با پروندهسازی همین منافقین در بلژیک زندانی شده بود، با همین دیپلماسی امنیتی آزاد شد و در آینده نزدیک نیز باید منتظر آزادی «حمید نوری» یک ایرانی دیگر در سوئد که او هم با پروندهسازی منافقین دستگیر و زندانی شده است، باشیم.
جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر تمام عزم خود را برای مقابله با هر گونه مصادیق ناامنکننده منافع خود جزم کرده و به نظر میرسد پیام استراتژی «تهدید در برابر تهدید» ایران را، کشورهای اروپایی و حتی آمریکا که به انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ نزدیک میشود، بخوبی درک کرده باشند.
لغو برنامه سالانه منافقین در فرانسه، اقدام قانونی پلیس آلبانی در حمله به مقر آن تروریستها و متعاقب آن تماس تلفنی مکرون رئیسجمهور فرانسه با حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور کشورمان، بیانیه وزارت خارجه آمریکا در عدم حمایت از منافقین و وحشت شدید سران این گروهک برای استرداد مقامات سطح اولشان به ایران، همگی نشانگر این است که دیپلماسی امنیتی ایران جواب داده است. باید منتظر اخبار جدیدتر ماند.
مهدی بختیاری