شبکه BBC فارسی بهتازگی با سرکرده یکی از گروهکهای تروریستی بهنام پژاک به گفتوگو نشسته است. این گروهک که نام آن را در درگیریهایش با مرزبانهای ایران در نواحی مرزی غرب کشور زیاد شنیدهایم، سابقه ایجاد ناامنی و تعرض به مرزهای کشور را دارند. پژاک، پ.ک.ک. و ی.پ.گ. گروهکهایی مرتبط با هم هستند که در ایران، ترکیه و سوریه برای تجزیه مناطق کردنشین فعالیت مسلحانه میکنند.
رئیس گروهک تروریستی پژاک در مصاحبه با BBC ضمن تأیید این نکته که "مردم را بهبهانه فوت مهسا امینی تشویق به اغتشاشات کردیم"، به مخالفت خود با آنچه تعدادی از اپوزیسیون تحت عنوان منشور مهسا منتشر کردهاند، پرداخت.
اخیراً تعدادی از چهرههای حامی اغتشاشات همچون رضا پهلوی، مصی علینژاد، حامد اسماعیلیون، عبدالله مهتدی سرکرده کومله بیانیهای را منتشر کردند که به منشور مهسا معروف شد. سرکرده پژاک دلیل مخالفت خود با این منشور را بهرسمیت شناخته نشدن حق ملیتها عنوان کرد.
در هفتههای پیش از سال جدید، اختلافات میان اپوزیسیون و ضدانقلاب به اوج خود رسیده بود که انتشار این منشور موجب شد این اختلافات بیش از پیش شود تا جایی که گروهک کومله انتساب عبدالله مهتدی بهعنوان دبیرکل این تشکیلات را تکذیب کرد!
مسئله عدماتحاد میان اپوزیسیون امری است که سرکرده پژاک هم به آن اذعان میکند. وی میگوید: شخصیتهای مرکزگرا بهسختی دیگران را تحمل میکنند؛ از سال 2016 به دیدار احزاب رفتیم و پروژه 10بندی برای اتحاد دادیم اما اتفاقی نیفتاد!
سیامند معینی درباره همکاری با گروهک منافقین میگوید: فعلاً هیچ نشستی با مجاهدین نداشتیم اما حاضریم با همه احزاب به گفتوگو بنشینیم بهشرط عدم مرکزیتگرایی!
عدممرکزگرایی که بارها در اظهارات وی تکرار شد، یعنی تشکیل چندین ایالت خودمختار و یا تجزیهشده از ایران! آنچه وی در ادامه میگوید تبدیل ایران به جوامع خودگردان است. خودمختاری یا خودگردانی و یا حکومت فدرال که در صحبتهای سران احزاب جداییطلب تکرار میشود و چندی پیش مصطفی هجری سرکرده گروهک تروریستی دموکرات کردستان هم به آن اشاره کرده بود در حقیقت طفره رفتن از نیت اصلی آنها یعنی جدا کردن بخشهایی از ایران است چراکه سرکرده پژاک در ادامه مصاحبه، ذهنیت تمامیت ارضی را ارتجاعی و فاشیستی دانست و گفت: ما از جوامع ایرانی حمایت میکنیم چه در مرزهای ایران و چه در خارج از مرزهای ایران!
او صراحتاً اعلام کرد: ما به دولت ـ ملت اعتقادی نداریم و معتقدیم این شیوه مشکل منطقه را حل نمیکند و در چارچوب کنفدرال اینها را باید حل کرد.
بعد از تحرکات گروهکهای تجزیهطلب و به آشوب کشاندن شهرهای غرب کشور، پایگاههای این گروهکها که در خاک اقلیم کردستان عراق مستقر است، از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد حمله پهپادی و موشکی قرار گرفت. معینی میگوید که در این حملات تعدادی از نیروهای آنها نیز کشته شدند.
در روزهای ابتدایی شروع اغتشاشات، گروهکها و شخصیتهای تجزیهطلب بهشدت فعالیتهای رسانهای و میدانی خود را آغاز کردند و شبکه ایران اینترنشنال به تریبون آنها تبدیل شده بود؛ حتی عبدالله مهتدی سرکرده کومله در جمع سایر اپوزیسیون حضور چشمگیری داشت.
بهنظر میرسد شبکه BBC که در گذشته نسبت به مصاحبه با تجزیهطلبها و سران گروهکهای تروریستی تحفظ داشت، این روزها تعارف را کنار گذاشته است چنانکه اواخر سال گذشته نیز مصطفی هجری سرکرده گروهک دموکرات کردستان که یکی از چهرههای معروف در قتلعام مردم غرب کشور است، مهمان این شبکه بود.
رعنا رحیمپور از مجریان بیبیسی که در میانه اغتشاشات 1401 افشای یک فایل صوتی از او پشتپرده ضدایرانی و تجزیهطلبانه رسانههای معاند ایرانی را فاش کرد، در روزهای گذشته از بیبیسی اخراج شد.
بیبیسی و رعنا رحیمپور و دوستانش ماجرا را بهنحوی روایت میکنند که گویی یک خداحافظی ساده بعد از 15 سال است، اما واقعیت آن است که او بهدلیل اهمالی که در افشا شدن پشتپرده رسانههایی مانند بیبیسی و ایران اینترنشنال و... داشته اخراج شده است.