هرزی هالوی روز چهارشنبه بدون توجه به وضعیت بحران زده همه جانبه رژیم صهیونیستی و ضعف آن در سطوح مختلف و اشاره ضمنی به همراهی نکردن واشنگتن با تل آویو گفت: ما آماده اقدام علیه ایران هستیم. اگرچه حمایت آمریکا مفید است اما اسرائیل به تنهایی توان مدیریت هرگونه چالش امنیتی را دارد.
وی تصریح کرد: ما مستقل هستیم و حق تصمیم گیری برای خود را داریم.
این مقام صهیونیست درباره تمرد نظامیان ذخیره از حضور در ارتش به خاطر اختلاف نظر با کابینه حاکم رژیم صهیونیستی درباره لایحه تغییرات قضائی نیز گفت: بیشتر نظامیان اسرائیلی در قالب واحدهای ذخیره سازماندهی شده اند و آنها باید بدون قیدوشرط، برای انجام وظیفه آماده باشند.
این در حالی است که هالوی پیش از این گفته بود: اگر نظامیان ذخیره ارتش اسرائیل را به علت تمرد مجازات کنیم، این امر باعث گسترش نافرمانی نظامیان خواهد شد.
سرزمین های اشغالی در هفته های اخیر عرصه تظاهرات مخالفانِ تصمیمات کابینه بنیامین نتانیاهو بویژه لایحه تغییرات در دستگاه قضایی بوده است. مخالفان این تغییرات را «کودتا» علیه دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی می دانند. شدت اعتراضات بیش از پیش شکاف و چند دستگی در بین صهیونیستها را نمایان کرده است.این شکاف باعث بروز نافرمانی در درون نیروهای مختلف ارتش رژیم صهیونیستی از جمله نیروهای ذخیره شده است. نتانیاهو زیر فشارهای داخلی و خارجی در نهایت مجبور شده است تا فرایند تصویب این تغییرات قضایی را در کِنِست (پارلمان) را به تعویق بیاندازد تا شاید سران صهیونیست بتوانند راهکاری برای آن پیدا کنند.
اولین قربانی جنگ قدرت در رژیم صهیونیستی، وزیرِ جنگ این رژیم است که نتانیاهو، وی را اخیرا به دلیل انتقاد از سیاستهایش از کار برکنار کرد.
نتانیاهو به گالانت گفته بود که دیگر اعتمادش را به وی از دست داده است زیرا علیه ائتلاف حاکم به ریاست نتانیاهو عمل میکند.
برپایه برخی گزارشها، گالانت هنوز به طور رسمی متن حکم برکناری خود را دریافت نکرده است و سران صهیونیست هم اکنون تلاش می کنند که او در پست خود باقی مانده و اختلافات بین گالانت و نتانیاهو حل و فصل شود.
سیاستمداران و ناظران سیاسی، نیت نتانیاهو برای به تعویق انداختن رای گیری درباره لایحه تغییرات قضایی را زیر سوال برده و گفته اند که وی در سایه افزایش تظاهرات و خودداری نظامیان از خدمت نظامی که به رژیم اسرائیل ضربه زده است، به تعلیق روند تصویب این لایحه متوسل شد.
در حالی که بیشتر گروههای مخالف از پس گرفتن این لایحه توسط نتانیاهو استقبال کردند، «آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «إسرائیل بیتنا» (اسرائیل خانه ما) نظر متفاوتی داشته است. او در توییتر خود نوشت: نمیخواهم منادی اخبار بد باشم اما من واقعا "بیبی "(نتانیاهو) را میشناسم. او نمیتواند من را فریب دهد و میدانم چه چیزی او را هدایت میکند.
لیبرمن افزود: از دوستانم در اپوزیسیون میخواهم که دچار توهم نشوید، نباید در دام بیفتید و به او اجازه دهید که صادقانهترین اعتراض تاریخ را درهم بشکند.
معترضان میگویند لایحه تغییرات قضایی تأثیر دیوان عالی (بالاترین نهاد قضایی رژیم صهیونیستی) بر روند تصویب "قوانین پایه" را محدود میکند و به اعضای کنست (پارلمان) اجازه میدهد که مصوبات آن را تعویق بیندازد.
این لایحه به کابینه اجازه میدهد بر کمیتهای که قضات را منصوب میکند، سیطره یابد. مخالفان نتانیاهو یکی از اهداف او برای تصویب این لایحه را فرار از محاکمه می دانند زیرا او در سه پرونده رشوه خواری و کلاهبرداری درحال محاکمه است.