مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در اسفند ۱۴۰۱

سال ۱۴۰۱ یکی از متفاوت‌ترین سال‌های پس از انقلاب به دلیل بروز یک بحران امنیتی و پرچالش در پاییز این سال بود؛ سالی که گرچه جریان برانداز و ضدانقلاب تصور می‌کرد جمهوری اسلامی به واسطه خشونت و فشارهای اقتصادی تضعیف شده‌است؛ اما برآیند عملکرد دولت در یک سال گذشته این گزاره را تغییر داد به ویژه این‌که در آخرین روزهای زمستان هم توافق با عربستان و کشورهای نزدیک به سعودی از جمله امارات، تصور منزوی بودن ایران را درهم شکست و تصویری جدید از ایران قوی خلق کرد که در مناسبات غرب آسیا نقش محوری دارد.

 

اگر بخواهیم در مرور مهم‌ترین اقدامات دولت سیزدهم ، برجسته‌ترین آن را بازخوانی کنیم، در کنار گشایش‌های حوزه سیاست خارجی باید به کاهش ۱۸ درصدی تورم، رشد ۳۹ درصدی ترانزیت خارجی، رونق گرفتن ساخت مسکن، پرداخت وام بدون ضامن، بهبود وضعیت اشتغال، افزایش تولید برق، افزایش تجارت خارجی، کاهش رشد نقدینگی و موفقیت دولت در فروش نفت اشاره کرد.

همچنین اجرایی شدن طرح رتبه‌بندی معلمان بعد از ۱۱ سال، افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگران و افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و همچنین افزایش ۶۰ درصدی خرید گندم از کشاورزان و مهم‌تر از همه پرداخت ماهانه ۱۵هزار میلیارد تومان به طور متوسط از بدهی‌های به جا مانده دولت قبل، از رویدادهای مهم اقتصادی دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ است.

در ادامه این گزارش، مهم‌ترین اقدامات دولت سیزدهم در اسفندماه ۱۴۰۱ را مرور کرده‌ایم.

حضور آیت‌الله رئیسی در اختتامیه سی و نهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن

آیین اختتامیه سی و نهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد.

سی و نهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران که از ۲۹ بهمن ماه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، آیت‌الله سیداحمد خاتمی عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، جمعی از مسئولان کشور و جامعه قرآنی جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد، دقایقی پیش با حضور رئیس‌جمهور به کار خود پایان داد.

برکناری مدیرعامل ایران‌خودرو با دستور رئیس‌جمهور

به فاصله سه هفته از خبر رسانه‌ها مبنی بر برکناری مدیرعامل ایران خودرو به علت واگذاری رانتی، ‌با دستور رئیس‌جمهور خطیبی برکنار شد.

روز ۲۵ دی‌ماه با رسیدن گزارش‌هایی به رئیس‌جمهور مبنی بر واگذاری رانتی خودرو به دست برخی خودروسازان، ‌آیت‌الله رئیسی در جلسه هیات دولت در این زمینه به وزیر صمت و بازرسی ویژه رئیس‌جمهور دستور بررسی داد.

حجت‌الاسلام حسن درویشیان رئیس بازرس ویژه و نماینده رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد نیز پس از این دستور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به جلوگیری از واگذاری ۳۴ دستگاه خودروی "هایما" به مدیران ایران خودرو، افزود: ما با مسئولان مربوطه از جمله وزارت صمت مکاتبه کردیم و از آنها توضیح خواستیم که واگذاری‌ها چه میزان بوده و بر اساس چه ضوابطی انجام شده‌ است.

بازرس ویژه رئیس‌ جمهور با بیان اینکه موضوع با جدیت در حال پیگیری است تا مشخص شود کدام دستگاه‌ها متقاضی چه تعداد خودرو بوده‌اند، تأکید کرد این درخواست‌ها از قوای مختلف بوده و گزارش جمع‌بندی بررسی‌ها به اطلاع مردم خواهد رسید.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان در پاسخ به اینکه در این پرونده دقیقاً چه کسی مرتکب تخلف شده، توضیح داد: ارزیابی این موضوع نیازمند بررسی دقیق ابعاد و مستندات است اما افراد و دستگاه‌ها مختلف ممکن است درخواست‌هایی خارج ضوابط داشته باشند، کسی که این درخواست را اجرا می‌کند، قاعدتاً مقصر است ولی درباره این موضوع هنوز نمی‌توان نظر قطعی داد و منتظر توضیحات مسئولان هستیم.

وی خاطرنشان کرد که در موضوع واگذاری خارج از ضابطه خودرو به مدیران ایران خودرو، وزیر صنعت نیز همکاری لازم را با بازرسی ویژه ریاست جمهوری داشت و دستور به توقف واگذاری داده بود.

متعاقب این دستور رئیس جمهور و با بررسی حجت‌الاسلام حسن درویشیان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور تخلف برخی خودروسازان از جمله ایران خودرو قطعی شد که رئیس‌جمهور نیز پیرو این گزارش دستور برکناری خطیبی مدیرعامل ایران خودرو را صادر کرد.

گفته می‌شود برخی دستگاه‌های نظارتی جزو دریافت‌کنندگان خودروهای رانتی بوده‌اند و پیگیری‌هایی برای تغییر دستور رئیس‌جمهور انجام دادند که به نتیجه نرسید. طبق دستورالعمل ۸ بندی رئیس‌جمهور در موضوع خودرو، هرگونه واگذاری خودرو به شرکت‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی به صورت رانتی و غیرشفاف و متفاوت با رویه معمول فروش خودرو به مردم ممنوع است.

مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در اسفند ۱۴۰۱

آیت‌الله رئیسی: شکست خوردگان اغتشاشات خیابانی در التهابات ارزی دست دارند

رییس جمهور درباره افزایش نرخ ارز حتی در روزهای تعطیل، گفت: جهش‌های ناگهانی قیمت ارتباطی به مولفه‌های بازار و تجارت ندارد و صرفا نتیجه انتظار تورمی و تلاش برای ایجاد تلاطم و التهاب در عرصه اقتصاد است که از خارج کشور ایجاد می‌شود و متاسفانه برخی هم در داخل درآتش آن می‌دمند.

دستور رئیس جمهور به وزرا برای جلوگیری از پرداخت پاداش‌های بی‌رویه

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در توئیتی تصریح کرد که آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور به وزرای کابینه دستور داد که از پرداخت پاداش‌های بی‌رویه همزمان با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال جلوگیری کنند.

توصیه مهم رئیسی به گروسی

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار و آیت‌الله رئیسی در این ملاقات، حفظ استقلال آژانس و رعایت حقوق ملت ایران را لازمه همکاری‌های دوطرفه دانست.

«محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور اعلام کرد: «رافائل گروسی» در دیدار با آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» از حصول دستورکاری مشترک با سازمان انرژی اتمی بر سر اقداماتی برای هموارتر کردن مسیر همکاری‌ها ابراز خرسندی کرد.

وی ادامه داد: آیت‌الله رئیسی هم همکاری‌ها را امری دوطرفه برشمرد که بر اساس حفظ استقلال آژانس و احقاق حقوق ملت ایران می‌تواند ادامه یابد.

مواد سمی خطرناک در دانش‌آموزان یافت نشد

وزارت کشور با تأکید بر اینکه تاکنون وجود مواد سمی و خطرناک در هیچ‌یک از دانش‌آموزان مراجعه‌کننده به مراکز درمانی بر اثر مسمومیت یافت نشده، اعلام کرد: تعدادی از عناصر مخل روان و سلامت جامعه که با نشر اکاذیب در کنار هیاهوی بیگانگان در ایجاد جو ملتهب و اضطراب تلاش داشتند، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

ممنوعیت بارورسازی ابرها بدون مجوز دولت

مصوبه جلسه ۱۴۰۱/۱۲/۰۷ هیأت وزیران درباره «ممنوعیت فعالیت بدون مجوز در خصوص تعدیل آب و هوا و بارورسازی ابرها توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و دستگاه‌های اجرایی» از سوی «محمد مخبر» به وزرای نیرو، راه و شهرسازی، دفاع و جهاد کشاورزی و همچنین معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رؤسای سازمان‌های برنامه و بودجه، محیط زیست، انرژی اتمی و استاندارد ابلاغ شد.

در این مصوبه با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصریح شده است: «هرگونه فعالیت در خصوص تعدیل وضع آب و هوا و بارورسازی ابرها توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۲۹ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه و زیرمجموعه‌های آنها بدون دریافت مجوز از وزارت نیرو ممنوع است». بر اساس این مصوبه، تصویب‌نامه شماره ۲۷۰۴۲/ت ۵۸۲۲۱/هـ مورخ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ابطال شد.

تشکیل کارگروه بررسی اتفاقات اخیر در برخی مدارس به دستور رئیس‌جمهور

به دستور رئیس‌جمهور کارگروه تحقیق، بررسی و ارزیابی وقایع مربوط به سلامت دانش‌آموزان تشکیل شده است، در این کارگروه علاوه بر دستگاه‌های امنیتی و انتظامی برای شناسایی عوامل احتمالی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آزمایشگاه‌های تخصصی منتخب کشور عضویت دارند و مأمور بررسی دقیق موضوع شده‌اند.

رهبر انقلاب اسلامی هم در آیین روز درختکاری به موضوع «مسمومیت دانش‌آموزان» اشاره کردند و با تاکید بر اینکه مسئولان و دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی باید با جدیت آن را دنبال کنند گفتند: این موضوع یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند.

توافق ایران و عربستان

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانه‌های دو کشور توافق کردند.

به‌دنبال سفر بهمن‌ ماه آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، امیر دریابان «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در متن این بیانیه‌ سه‌جانبه آمده است: در پاسخ به ابتکار شایسته جناب شی جین‌پینگ رئیس جمهوری خلق چین در حمایت از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، بر اساس اصل حسن هم‌جواری و با توجه به توافق ایشان با سران دو کشور در میزبانی و حمایت از انجام گفتگو بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین تمایل دو کشور به حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی بر اساس پیوندهای برادرانه و با تأکید بر پای‌بندی دو کشور به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی و اصول و رویه‌های بین‌المللی، هیأت‌های جمهوری اسلامی ایران به ریاست امیر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و پادشاهی عربستان سعودی به ریاست مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی از تاریخ ۱۵ تا ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۶ تا ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی در پکن با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

این بیانیه افزود: جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی با سپاس و قدردانی از جمهوری عراق و سلطنت عمان به خاطر میزبانی گفت‌وگوهای انجام شده بین دوطرف در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ خورشیدی (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ میلادی) از رهبری و دولت جمهوری خلق چین برای میزبانی و حمایت از گفت‌وگوهای انجام شده در این کشور و تلاش برای به ثمر نشستن آن تشکر کردند.

این بیانیه سه‌جانبه خاطرنشان شد: در نتیجه‌ گفت‌وگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌ها را بازگشایی کنند.

این بیانیه یادآور شد: وزرای امور خارجه دو کشور جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می‌کنند.

این بیانیه سه‌جانبه عنوان کرد: دو کشور با تاکید بر احترام به حاکمیت و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر در زمینه اجرای موافقت‌نامه همکاری‌های امنیتی امضا شده در تاریخ ۱۳۸۰.۱.۲۸خورشیدی برابر با ۲۰۰۱.۴.۱۷ میلادی و نیز موافقت‌نامه عمومی همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه‌گذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزشی و جوانان، امضا شده در تاریخ ۱۳۷۷.۳.۶ خورشیدی برابر با ۱۹۹۸.۵.۲۷ میلادی توافق کردند.

این بیانیه افزود: سه کشور اراده قاطع خود را جهت به‌کارگیری تمامی تلاش‌ها برای تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی اعلام می‌کند.

بن‌بست ۷ ساله در روابط تهران - ریاض چگونه‌ باز شد؟

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، توافق تهران - ریاض برای ازسرگیری روابط دوجانبه را موفقیت دیگری در سیاست همسایگی دولت سیزدهم و محصول ابتکار عمل آیت‌الله رئیسی دانست.

«محمد جمشیدی» اعلام کرد: سیاست همسایگی آیت‌الله رئیسی بار دیگر جواب داد و در مذاکرات وی با آقای شی در پکن، ابتکارهای سازنده منطقه‌ای مطرح شد که اینک به ثمر نشسته است.

وی تصریح کرد: سیاست همسایگی و اوراسیاگرایی، هم باعث تقویت همکاری‌های اقتصادی و هم گسترش ثبات و برادری و امنیت درون‌زا بدون مداخله [عناصر] خارجی می‌شود.

بن‌بست روابط ایران و عربستان با تدبیر رئیس جمهور شکسته شد: «سپهر خلجی» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت هم در این خصوص تأکید کرد: بن‌بست هفت ساله در روابط ایران و عربستان و توافق صورت گرفته بین دو کشور، با تدبیر آیت‌الله رئیسی و نشست سه‌جانبه ایران، چین و عربستان در پکن گشوده شد.

سیاست همسایگی دولت سیزدهم، پروژه غربی - عبری انزوای ایران را به حاشیه راند: علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت نیز در توییتی نوشت: سیاست همسایگی دولت سیزدهم، پروژه غربی - عبری انزوای ایران را به حاشیه راند: توافق تاریخی ایران و عربستان در چین، پس از سلسله مذاکرات کاملا آسیایی، مناسبات منطقه را تغییر می‌دهد.

وی افزود: امنیت و اقتصاد غرب آسیا را ملت‌ها و دولت‌های غرب آسیا می‌سازند، بدون دخالت خارجی.

رئیس جمهور بلاروس در تهران

«الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس دقایقی پیش در صدر هیأتی بلندپایه برای انجام سفری دو روزه وارد تهران شد.

رئیس جمهور بلاروس که به دعوت رسمی آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به ایران سفر کرده، در بدو ورود به تهران در فرودگاه بین المللی مهرآباد مورد استقبال «سید رضا فاطمی امین» وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان قرار گرفت.

پیشتر رئیس‌ جمهور بلاروس در پیامی در روز ۲۲ بهمن به همتای ایرانی خود ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از تمایلش برای سفر به تهران گفت و اظهار امیدواری کرد که به زودی برای گفت‌وگو درباره مسائل دوجانبه و موضوعات روز بین‌المللی و منطقه‌ای به تهران سفر کند.

رئیس جمهور بلاروس در این پیام نوشته بود: «از آنجا که ایران رشد سریع اقتصادی و رفاهی در شرایط پیچیده امروزی را نشان داده، این کشور یک بازیگر مهم در منطقه و عرصه بین‌المللی به حساب می‌آید». سفر همتای بلاروسی آیت‌الله رئیسی به تهران به‌منظور توسعه همکاری‌های همه‌جانبه و دیدار با همتای ایرانی و انجام مذاکرات درباره طرح‌های صنعتی، کشاورزی و حمل و نقل و بررسی مسائل منطقه‌ای و جهانی است.

رؤسای جمهور ایران و بلاروس پیش از این شهریور ماه امسال در حاشیه شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند، به وزراری خارجه دو کشور مأموریت دادند که برای تقویت و تعمیق مناسبات دوجانبه تلاش کنند.

به همین منظور اول آذر امسال نخست وزیر بلاروس در پی توافق‌های انجام شده در مذاکرات بین رؤسای جمهور ایران و بلاروس در حاشیه اجلاس مذکور، در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرده بود.

این نهمین میزبانی رئیس جمهوری اسلامی ایران از همتایان خود در سال ۱۴۰۱ است. پیش‌تر هشتم آذر ماه امسال «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر جدید عراق پس از سی و دومین روز از حضورش در کاخ السلام در صدر هیأت بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و با دعوت رسمی رئیس جمهور به تهران سفر کرده بود.

عذرخواهی وزیر صمت از مردم به‌ دلیل گرانی خودرو

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان پاسخگویی برخط به تماس‌های مردمی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به‌خاطر افزایش ناگهانی قیمت خودرو از مردم عذرخواهی کرد.

«سید رضا فاطمی امین» در پاسخ به تماس یکی از شهروندان که اعلام کرد خودروی پژو ۲۰۷ خود را به قیمت ۴۰۰ میلیون فروخته و در عرض یک ماه قیمت آن به ۶۰۰ میلیون تومان رسیده و خواستار تشدید نظارت‌های دولت شده بود، گفت: ما مسئولیت داریم اقتصاد کلان کشور را به‌گونه‌ای تنظیم کنیم که کسی با فروش اموال خود و به‌دلیل نوسان ناگهانی قیمت متضرر نشود و از این بابت از مردم عذرخواهی می‌کنم.

وی درباره راهکارهای حل این مسأله توضیح داد: گام اول این است که تولید را افزایش دهیم که این اتفاق افتاده است و گام دوم اجرای قانون مالیات عایدی سرمایه است که از همکارانم خواستم زیرساخت‌های اجرای آن را آماده کنند تا به محض تصویب، عملیاتی شود تا چنین مسائلی کمتر پیش آید.

۴ ماموریت مهم رئیس‌جمهور به وزارت‌خارجه برای تسهیل ارتباطات ایرانیان مقیم خارج

رئیس جمهور به وزارت خارجه ماموریت داد با ایجاد کارگروه ویژه رسیدگی به مسائل حقوقی و کنسولی، راه اندازی بخش علم و فرهنگ با هدف ارتباط مستمر و مؤثر با فرهیختگان و زمینه‌سازی برای سرمایه‌گذاری، با هدف رساندن اطلاعات درست و دقیق ارتباط رسانه‌ای مؤثری با ایرانیان خارج از کشور برقرار کند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در نشست نوروزی جمعی از ایرانیان مقیم خارج از کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، برگزاری این نشست را به جهت شنیدن سخنان هموطنان خارج از کشور و همچنین آشنایی بیشتر آنها با دستاوردها و پیشرفت‌های ایران اسلامی مهم دانست.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت نقش ایرانیان خارج از کشور در حفظ فرهنگ، تمدن و هویت ایرانی، حفظ هویت ایرانی را برای ایرانیان خارج از کشور در همه عصرها و نسل‌ها بسیار مهم عنوان کرد و افزود: نباید به بهانه شغل یا تحصیل رابطه ایرانیان خارج از کشور با وطن‌شان قطع شود، چرا که ایرانی بودن برای همه ایرانیان در سراسر جهان یک افتخار بزرگ است.

آیت‌الله رئیسی مقابله با ظلم و استبداد، دفاع جانانه از وطن و ایثارگری و مجاهدت در کم کردن شر شیطنت‌های مستکبران از سر منطقه را از جمله افتخارات بزرگ ملت ایران عنوان کرد و افزود: جوانان این سرزمین با تبدیل تحریم و تهدید به فرصت، دستاوردهای چشمگیری در حوزه‌های علم و فناوری، صنعت و تکنولوژی رقم زدند.

رئیس جمهور ضمن دعوت از ایرانیان خارج از کشور برای بازدید از پارک‌های علم و فناوری و آشنایی با دستاوردهای کم‌نظیر دانشمندان و متخصصان ایرانی بر تسهیل بازگشت ایرانیان خارج از کشور به وطن تاکید کرد و افزود: دولت آمادگی دارد بسترهای لازم را برای فعالیت سرمایه‌گذاران ایرانی در داخل کشور و همچنین بازگشت تحصیل‌کنندگان ایرانی فراهم کند، تا هم سرمایه‌ها و هم علم و دانش ایرانیان مقیم خارج از کشور در راه خدمت به کشور به کار گرفته شود.

آیت‌الله رئیسی همچنین به وزارت امور خارجه ماموریت داد تا کارگروهی ویژه برای رسیدگی به مسائل حقوقی و کنسولی ایرانیان خارج از کشور ایجاد کند، بخش علم و فرهنگ شورای ایرانیان خارج از کشور را با هدف ارتباط مستمر و مؤثر با دانشمندان و فرهیختگان ایرانی مقیم خارج راه‌اندازی کند، زمینه‌سازی لازم برای سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور را فراهم کند و با هدف رساندن اطلاعات درست و دقیق به ایرانیان خارج از کشور ارتباط رسانه‌ای مؤثری با آنها برقرار کند.

نماینده رئیس‌جمهور با چه ماموریتی به امارات رفت

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در توضیح سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات تاکید کرد: بعد از مأموریت پکن به عنوان نماینده رییس‌جمهور و با همراهی دستگاه دیپلماسی کشور به سایر کشورهای منطقه ادامه خواهد داشت.

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره سفر یک روزه دریابان علی شمخانی به امارات در توییتر نوشت: در امتداد سیاست دولت سیزدهم در تقویت و تحکیم ارتباط و پیوندهای همسایگی، امیر دریابان شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با دستور و تدبیر رییس جمهور مأموریت یافت با سفر به امارات متحده عربی برنامه هم‌افزایی منطقه‌ای را دنبال نماید.

وی ادامه داد: این سفر بعد از مأموریت پکن به عنوان نماینده رییس‌جمهور و با همراهی دستگاه دیپلماسی کشور به سایر کشورهای منطقه ادامه خواهد داشت.

خلجی یادآور شد: تحکیم مناسبات همسایگان و بسط همکاری‌های راهبردی با همکاری و درک تهدیدها و منافع مشترک تحقق می‌یابد

نرخ بیکاری در کشور به ۸.۲ درصد رسیده است

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت از افزایش ۳۰ درصدی تولید گندم خبر داد و گفت: نرخ بیکاری در کشور از ۹.۷ درصد به ۸.۲ درصد رسیده و بیکاری حدود ۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

دعوت پادشاه عربستان از رئیس جمهور برای سفر رسمی به ریاض

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور گفت: رئیس جمهور با استقبال از دعوت پادشاه عربستان برای سفر رسمی به ریاض، بر آمادگی ایران برای تقویت همکاری‌ها تاکید کرد.

دستور رئیسی به مخبر برای رفع فوری مشکل پرداخت حقوق معلمان

در آخرین روز اسفند سال گذشته در پی بروز برخی اشکالات در پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان، رئیس جمهور به معاون اول خود دستور داد با تشکیل سریع جلسه با مسئولان ذیربط، علل بروز این مسأله را بررسی و مشکل به وجود آمده را برطرف کند.

آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» شامگاه دوشنبه ۲۹ اسفند ماه به «محمد مخبر» مأموریت داد ضمن بررسی علل بروز مشکل در پرداخت حقوق معلمان، برای رفع این مشکل در چارچوب قانون و همچنین برخورد با قصور و تقصیرهای احتمالی تصمیم گیری و نتیجه آن گزارش شود.

در پی تأخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان، وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اختلاف مبانی محاسبه فوق‌العاده رتبه‌بندی و بار مالی مربوطه با سازمان برنامه و بودجه کشور مقرر شد حقوق اسفند ماه فرهگیان به‌صورت علی‌الحساب پرداخت شود که این موضوع واکنش‌ها و اعتراضاتی را در پی داشته است.

«یوسف نوری» وزیر آموزش و پرورش در ادامه ضمن عذرخواهی از فرهنگیان به‌خاطر تأخیر در پرداخت حقوق‌ها گفت که امشب به بانک مرکزی می‌رود تا حقوق معوقه معلمان پرداخت و کامل شود.