عباس گلرو ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز درخصوص آخرین جلسه مجمع اتحادیه بینالمجالس جهانی و تاثیر توافق با عربستان در این نشست بیان کرد: یکصد و چهل و ششمین اجلاس مجمع اتحادیه بین المجالس جهانی این دوره در پایتخت بحرین برگزار شد که موضوع آن هم اندیشی صلح آمیز بود و هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت کرد.
وی افزود: نکته قابل ذکر این است که در این اجلاس، هیئت جمهوری اسلامی ایران توانست به گروه مبارزه با تروریسم رسمیت دهد که اتفاق بزرگی بود. با توجه به نقش محوری جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و دستاوردهای مهمی داشته باشد میتواند اتفاقات مهمی رخ دهد.
گلرو ادامه داد: همچنین در کمیته صلح و امنیت بینالمللی اتحادیه بینالمجالس جهانی و فعالیتهای جانبی تیم پارلمانی ایران مهمترین موضوعی که در فضای نشست مجمع اتحادیه پارلمانهای جهانی مطرح بود ماده اضطراری قطر بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: این ماده اضطراری مطرح و مورد بحث قرار گرفت و موضوع آن عدم اهانت به ادیان و مذاهب بود که به نوعی به چالش کشاندن سیاست اسلام هراسی غربیها بود. نکته مهم این است که کشورهای اسلامی در نشستهایی که در حاشیه این مجمع داشتند توافق کردند که از ماده اضطراری قطر حمایت کنند.
وی تاکید کرد: در مجمع، ماده اضطراری دیگری نیز مطرح شد که از طرف گروه غرب آمریکای لاتین در خصوص مباحث بشردوستانه راجع به برخی از کشورها مانند سوریه و اوکراین بود. ما در کل با این ماده اضطراری مخالف بودیم و در مقابل از ماده اضطراری پیشنهادی قطر حمایت کردیم.
گلرو اظهارداشت: نکته مهم این است که وقتی شعار صلح و رفتار مسالمت آمیز از طرف غربیها مطرح میشود باید سیاست اسلامهراسی خود را کنار بگذارند اما متاسفانه این سیاست در سنوات گذشته اروپا رواج پیدا کرده و رو به گسترش است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد: این اجلاس نشان داد که غربیها همچنان درمورد اشعار همزیستی مسالمتآمیز که برای این اجلاس انتخاب کرده بودند صادق نیستند و رو بازی نمیکنند. چرا که اگر صادق بودند ماده اضطراری قطریها که همزیستی ادیان و عدم اهانت به مقدسات بود باید از سوی غربیها نیز رای میآورد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
او بیان کرد: نکته مهم این است که کشورهای اسلامی با اتحاد و انسجام کامل از این موضع حمایت کردند و در این اجلاس در موقعیتهای مختلف در صحن مجمع اصلی سخنرانیهای متعدد داشتند و ما نیز مواضع جمهوری اسلامی را در خصوص همزیستی مسالمت آمیز مطرح کردیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یادآورشد که از طرف دیگر سیاست ایران در منطقه و در دنیا و تعامل با کشورهای دیگر به طور کامل ازسوی تیم پارلمانی مطرح شد و فضای کلی اجلاس مثبت بود و بحرینیها میزبانی خوبی داشتند.
گلرو درانتها خاطرنشان کرد: فضای کلی روابط ما با کشورهای همسایه نیز مثبت بود و تحت تاثیر روابط و توافق مثبت ایران و عربستان قرار داشت. همچنین در دیدارهای دوستانهای که داشتیم همگی از بازگشت روابط ایران و عربستان حمایت کردند و بحرینیها نیز در این فضای مثبت برای بازگشت روابط دوجانبه آمادگی دارد که این موضوع از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران و بحرین باید پیگیری شود.