آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز(پنجشنبه 6 بهمنماه) در بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز گفت: جایگاه نماز این کوثری که خداوند به انسان مرحمت فرموده که به تعبیر روایت پنج بار در شبانه روز خود را از هر گونه آلودگی پاک کند.
وی افزود: نماز جلوههای فکر، اخلاق و عمل صالح عبد و بنده را برای یک انسان سالک رقم می زند.
رئیسجمهور تاکید کرد: نماز هم در اندیشه انسان سالک و هم در اخلاق فاضله و کریمه او و هم عمل او بسیار اثربخش است و در انسانسازی شاید هیچ یک از آنچه امروز در اختیار جوامع بشری به عنوان عطایا و هدایای الهی قرار دارد مانند نماز نباشد نه در ساختن فرد و نه در ساختن جامعه.
رئیسی بیان کرد: همه انبیا الهی هم نسبت به صلاة و نماز توصیه شدند و امر به صلاه کردند و در آیات نورانی قرآن هم بر نماز تاکید شده است.
رئیسجمهور با بیان اینکه یک جلوه در مناسک و احکام نماز است، یک بخش دیگر آداب نماز و جلوهای دیگر هم مربوط به اسرار نماز است، تاکید کرد: هنگامی که راز و سر انسان با راز نماز در ارتباط قرار بگیرد انسان به یک مصلی تبدیل می شود که با بالا رفتن نماز انسان هم رشد و ارتقاء پیدا میکند و اینگونه نیست که نماز بالا برود اما انسان همراه با آن بالا نرود.
وی افزود: توجه به نماز و اینکه امر به آن چه پیامبر می فرمودند و انبیا بزرگ الهی می فرمودند که جامعه یک جامعه نماز خوان باشد.
رئیسی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در حوزه نماز پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تاکیدات بزرگان ما در زمینه نماز فعالیت های زیادی انجام شده اما با آنچه باید بشود فاصله بسیاری دارد. البته باید از همه دست اندرکاران این حوزه تقدیر و تشکر لازم را به عمل آورد.
رئیسجمهور با بیان اینکه دستاندرکاران بسیاری در حوزه نماز فعال هستند، تصریح کرد: مقتدای بصیرت آفرین ما هر ساله با پیامهای خود به اجلاس سراسری نماز یک فضای جدید را در کشور ایجاد میکنند؛ پرداختن به نماز برای همه ائمه جمعه، مسئولان و دست اندرکاران.
رئیسی با اشاره به ابعاد پیامهای رهبر انقلاب به اجلاس سراسری نماز گفت: پیامهای رهبر انقلاب پیامهای جامعی است که همه جامعه را نسبت به موضوع نماز حساس میکند.
وی ضمن اشاره به فعالیتهای چندین ساله حجتالاسلام قرائتی برای ترویج فرهنگ نماز و و نمازخوانی بیان کرد: اجلاس نماز با تلاش های آقای قرائتی به عنوان شخصیت مخلص در میدان در سراسر کشور برگزار می شود. از سوی دیگر توجه به مساجد و نمازخانه ها مدارس در دانشگاه ها فعالیت هایی است که بسیار انجام شده و باید نسبت به کارهای انجام شده بسیار تقدیر کرد.
رئیسی با بیان اینکه جامعه اسلامی چهار پایه و رکن اساسی دارد؛ اقامه نماز، پرداخت زکات و امر به معروف و نهی از پلشتیها، تاکید کرد: اقامه نماز باید در همه شئون جامعه و زندگی انسان اعم از نظام اداری، نظام اقتصادی، نظام سیاسی، نظام اجتماعی و همه نظامات ما جلوه پیداکند. اینکه همه نظامات ما جلوهای از نماز پیدا کند و مبتنی بر صلات و اقامه آن باشد.
رئیسجمهور افزود: نماز توجه به خدا و قانون خدا و بایدها و نبایدهای الهی را به انسان می آموزد. آثار حضور یک انسان نمازخوان علاوه بر جنبه فردی که برای خودش وجود دارد برای جامعه نیز موثر است.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: یک انسان سالک و اهل نماز حتماً در بازار و اقتصاد رفتار متفاوتی دارد و مردم باید از سلوک و رفتار یک انسان نمازخوان او را بشناسند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه عملکرد مدیران و مسئولان اهل نماز از مهمترین بخشهایی که میتواند کارکرد تبلیغی و رسانهای برای جذب حداکثری جوانان داشته باشد، تأکید کرد: مدیران به هر میزان صحت عملکرد داشته باشند بهترین جاذبه را برای جوانان ایجاد میکند.
رئیسی خطاب به مدیران، تصریح کرد: من به همه مدیران در هر سطحی توصیه میکنم که بدانند بهترین تبلیغ برای نماز، رفتار آنها به عنوان یک انسان اهل سجود و رکوع است. شما هیچ انسان نمازخوان، اهل سجده و مسجددار را مشاهده نمیکنید که به همسایه، همشهری، مردم و جامعه اسلامی توجه نداشته باشد؛ این همان مسئله دگرخواهی در پرتو خداخواهی است.
رئیسجمهور افزود: احساس مسئولیت یکی از آثار و فواید توجه به نماز است که موجب رشد و تعالی انسان و جامعه انسانی میشود.