اظهارات اخیر چینی ها خلاف کنوانسیون شانگ‌های است

لطف الله سیاهکی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی افکارنیوز، با اشاره به اظهارنظر چینی ها درباره جزایر سه گانه ایران و چرایی این مسئله بیان کرد: اگر در این بخش غفلتی از سوی شورای حکام چینی صورت گرفته و ندانسته لب به اینگونه اظهارنظرها بازکرده اند، باید سریعا به غفلت خود اشاره کرده و در این رابطه روشنگری کنند.

وی ادامه داد: اما اگر اینگونه رفتارهای چینی ها عامدانه بوده و درباره محتوای اظهارات خود مطلع بوده اند، این مسئله خلاف کنوانسیون شانگ های است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حتما باید کشور چین در این زمینه پاسخ درستی بدهد تا وظیفه خود را در قبال این کنوانسیون به درستی انجام دهد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظایف دستگاه دیپلماسی در قبال اظهارات مسئولین چینی بیان کرد: مسئولین دستگاه دیپلماسی باید اینگونه موضع گیری چینی ها را به جد مورد پیگیری قرار دهند تا دیگر از این قبیل غفلت ها رخ ندهد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته پیگیری های مسئولین دستگاه دیپلماسی آغاز شده و باید در ادامه از مسئولین چینی سوال کنند که چرا اینگونه مواضع را به کار گرفته اند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما تا ندانیم چرا چین به اینگونه مواضع روی اورده هرگونه قضاوت گری،عجولانه به نظر می رسد.

گفتنی است وزیر امور خارجه اخیرا در پیام توئتری خود پیرو اظهارات مسئولین چینی در زمیه جزایر سه گانه ایران نوشت: «جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خلیج فارس، اجزای جدایی ناپذیر خاک پاک ایران است و به این مام میهن تعلق ابدی دارد. در ضرورت احترام به تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم»

اظهارات اخیر چینی ها خلاف کنوانسیون شانگ‌های است

در سفری که «شی جینپنگ» رئیس جمهور چین اواخر هفته گذشته به عربستان سعودی داشت، در جریان دیدار با اعضای شورای همکاری خلیج فارس، بیانیه‌ای به طور مشترک صادر شد که بند‌هایی از آن به ویژه برای ایران واکنش برانگیز بود.

به عنوان مثال، در بند ۱۲ این بیانیه ادعا شد: رهبران (چین و شورا) بر حمایت خود از همه تلاش‌های صلح‌آمیز، از جمله ابتکار و تلاش امارات متحده عربی برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز در موضوع جزایر سه‌گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) از طریق مذاکرات دوجانبه با رعایت موازین حقوق بین الملل و حل این موضوع با رعایت مشروعیت بین المللی تأکید کردند.

یک روز قبل از آن، چین و عربستان هم در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواستند که با آژانس همکاری کرده و همزمان از مداخله در امور سایر کشور‌ها بپرهیزد.

در واکنش به بیانیه پکن-ریاض، «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور ایران در توئیتر نوشت: همکاران چینی به یاد داشته باشند که وقتی سعودی و آمریکا از گروه‌های تروریستی داعش و القاعده در سوریه حمایت کردند و با تجاوز نظامی وحشیانه یمن را ویران کردند، این ایران بود که با تروریست‌ها جنگید تا ثبات و امنیت در منطقه مستقر شود و تروریسم به شرق و غرب تسری نیابد.