فریدون حسنوند درباره سرمایهگذاری ۱۷ میلیارد دلاری در پترو پالایشگاهها که در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است، گفت: یکی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران قطع وابستگی به خارج از کشور در حوزه انرژی بوده و از طرف دیگر هم رهبر معظم انقلاب بارها به این موضوع تاکید داشتند که از خام فروشی منابع انرژی جلوگیری شود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: احداث پتروپالایشگاهها که در دستور کار دولت سیزدهم است، از خام فروشی جلوگیری خواهد کرد و موجب افزایش تولید فراوردهای نفتی و قطع وابستگی به خارج از کشور در این حوزه خواهد شد.
وی با بیان اینکه تحریمها شرایط کشور را در واردات بخشی از فراوردها از جمله بنزین سخت کرده بود، تصریح کرد: اگر به سمت احداث پالایشگاه نرویم برای واردات فراوردهای نفتی باید میلیاردها دلار در سال هزینه کنیم.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: احداث پالایشگاه یکی از سیاستهای دولت است که منجر به جلوگیری ازخام فروشی، افزایش اشتغال، ارز آوری برای کشور و کم اثر کردن تحریمها میشود.
حسنوند ادامه داد: برخی از کشورها به رغم عدم برخورداری از منابع نفتی و گازی از بزرگترین فروشندگان فراوردهای نفتی هستند، ایران نیز باید به این سمت حرکت کند که در عین برخورداری از منابع غنی نفتی، پالایشگاههای داخل کشور را توسعه دهد.
وی ادامه داد: گسترش سهامداری در پالایشگاههای فراسرزمینی و صدور خدمات فنی مهندسی در بیشتر کشورهای دنیا نیز باید همچنان در سیاست دولت قرار داشته باشد که از جمله مهمترین و سریعترین راهکارهای خنثیسازی تحریمهای نفتی محسوب میشود.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره تفاهمنامه مشارکت و تأمین مالی ساخت پتروپالایشگاه «شهید قاسم سلیمانی» که درهفته گذشته توسط رییس جمهور امضاء شد، افزود: این تفاهم نامه گواه بروز دیدگاهی جدید در دولت سیزدهم است و نشان از اهتمام دولت، وزارت نفت و کمیسیون انرژی مجلس در توسعه پتروپالایشگاه دارد.
حسنوند خاطرنشان کرد: تامین خوراک مورد نیاز این پالاشگاهها هم از نکات بسیار مهم بود که منابع مالی لازم برای آن در نظر گرفته شده است و در نهایت تمام این شرایط به بهبود اقتصاد و معیشت مردم منجر خواهد شد.