لویی گومرت، قانونگذار جمهوری خواه اهل تگزاس و عضو کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا ضمن انتقاد از تصمیم دولت بایدن برای ممنوعیت واردات نفت از روسیه گفت: این را همه منابع خبری منتشر کرده اند که ایران در مذاکرات بر سر توافق هسته ای، روسیه را بکار گرفته است تا جای آنها مذاکره کند. هیچ چیزی نمیتواند مانع از این شود که ایران با روسیه به توافق برسد تا آنها بتوانند نفت روسیه را به ما {آمریکایی ها} بفروشند.
وی ادامه داد شبکه دالاس مورنینگ نیوز که یکی دیگر از تریبونهای حزب دموکرات آمریکاست که کارشناسان باهوشی دارد، اما تحقیقات درستی انجام نمیدهد. این شبکه اعلام کرد هیچ منبع خبری اشاره نکرده است که دولت بایدن تلاش خواهد کرد نفت را مثلاً از ونزوئلا یا ایران تأمین کند. اگر آنها لایحه {پیشنهادی دولت بایدن در این زمینه} را به درستی بخوانند و فقط به خواندن عنوان آن اکتفاء نکنند، آنگاه درخواهند یافت دموکراتها به مراتب بهتر از جمهوری خواهان در نامگذاریهای ساختگی مهارت دارند و نامهایی برای یک لایحه قانونی خاص انتخاب میکنند که دقیقاً بر عکس کارکرد آن است.
همزمان با حمله روسیه به اوکراین و اعمال تحریمها علیه بخش انرژی روسیه، کشورهای غربی و آمریکا با بحران روبهرو شدهاند. در همین حال، یک هیئت آمریکایی به ونزوئلا رفته تا درباره «امنیت انرژی و حفظ اقتصاد آمریکا» گفتوگو کند.
آمریکا سه سال پیش تلاش برای کنار زدن دولت مادورو را با جدیت آغاز کرد، اما اکنون هیئتی عالیرتبه به ونزوئلا فرستاده تا شاید بتواند قیمت نفت را کنترل کند و وضعیت اقتصادی داخلی خود را سروسامان دهد. «خوان گوایدو» سرکرده شورشیهای ونزوئلا به طور مستمر از حمایتهای کاخ سفید برخوردار بود، اما نهایتا نتوانست دولت مادورو را از قدرت کنار بزند. حالا ونزوئلا برای صادرات انرژی به آمریکا شرط تعیین کرده و میگوید که بشرط لغو تحریمها حاضر است تا به واشنگتن نفت بفروشد. پیش از این هم خبر رسید که بنزاید و بنسلمان از گفتوگوی تلفنی با جو بایدن طفره رفتند. ظاهرا امارات و عربستان هم حاضر نیستند تا به مطالبات جدید آمریکا در حوزه انرژی تَن دهند. جنگ اوکراین و از همه مهمتر تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه، قیمت انرژی را شدیدا افزایشی کرده و وضعیت داخلی آمریکا در حوزه اقتصادی را هم تا حدی بهم ریخته است.