غلامرضا مرحبا ارز ترجیحی را منشا و مبدا فساد دانست. به گفته سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ارز ترجیحی تاثیراتی در زندگی مردم مخصوصا در حوزه نان دارو و نهادههای دامی دارد که به همین دلیل باید برای برداشته شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی آن باید تمهیداتی در نظر بگیریم.
دولت در لایحه بودجه پیشنهاد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تخصیص این یارانه به صورت مستقیم آن به دهک های پایین از طریق یارنه نقدی و کارت های الکترونیکی را داده است.
مرحبا معتقد است که تا زمانی که دولت روش جایگزین مطمئنی برای حذف ارز پیشنهاد ندهد مجلس با حذف ارز موافقت نمیکند و البته گفته که دولت به مجلس این اطمینان را داده که قیمت اقلام در بازار را کنترل خواهد کرد، ولی مجلس از آن قانع نشده.
مرحبا با بیان اینکه متاسفانه دولت در زمینه ارز ۴۲۰۰ تومانی توپ را به زمین مجلس انداخت گفت: هنوز دولت جایگزنی معرفی نکرده و مجلس همچنان پیگر معرفی یک جایگزین به جای ارز ترجیحی خواهد بود و به دنبال یک بسته جایگزین برای حذف ارز ترجیحی هستیم.
هادی قوامی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این باره گفت ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در بودجه سال آینده نداریم و در لایحه تنها ارز با نرخ ETS خواهیم داشت. با حذف ارز ترجیحی از روی کالاهای اساسی، ۷ تا ۱۰ درصد تورم ایجاد خواهد شد که دولت برنامه جبرانی برای دهکهایی که بیشتر متأثر میشوند پیشبینی کرده است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت: در نهایت تصمیم بر این شد که برای آرد از محل هدفمندی یارانهها و در خصوص دارو و اقلام اساسی هم ۹ میلیارد در نظر گرفته شود، ولی در نهایت هم صحن باید این مسائل را تصویب کند و این مسائل صرفا مصوبات کمیسیون تلفیق است.