همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، کشورهای مختلف درگیر بحران سلامت شدند و آزمون سختی برای کارآمدی نظام درمان در کشورهای مختلف شکل گرفت.
در میان کشورهایی که درگیر این بحران شدند، انتظار می رفت نظام درمان آمریکا با توجه به همه تبلیغات رسانه ای که درباره کارآمدی نظام لیبرال دموکرات در این کشور صورت پذیرفته، موفق تر از همه کشورها عمل کند.
در واقع حامیان نظام لیبرالیستی که سالهاست تحت تاثیر پروپاگاندای نظام رسانه ای غرب بوده و گمان می بردند دولت آمریکا، بهترین الگو برای جهان بوده و از کارآمدی در همه زمینه ها برخوردار است، ناگهان با این واقعیت روبرو شدند که نه فقط این نظام درمانی از کارآمدی رویایی برخوردار نیست، بلکه حتی از نظام درمان در بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته نیز ناموفق تر عمل می کند.
فیلم های هالیوودی، سریال های آمریکایی و خبرگزاری های غربی مدتهاست بر روی این گزاره مانور تبلیغاتی می دهند که دولت آمریکا، نوعی منجی آخرالزمانی برای نجات نوع بشر است. این فیلم ها و تبلیغات هدفمند، به مخاطب چنین القا می کنند که هر بحرانی در سطح جهان را تنها دولت آمریکا مدیریت می کند و نمی گذارد بشر نابود شود. این تبلیغات با استفاده از تخیلات جنگ ستارگان و مبارزه با فضایی ها، بارها نشان داده اند که دولت آمریکا تنها دولت قدرتمند برای مبارزه با تهدیدات تخیلی بیرونی است.
با این وجود وقتی که پای بحران واقعی کرونا به میان می آید، همین دولت، نه فقط آنطور که انتظار می رفت ظاهر نمی شود و موفقیتی کسب نمی کند، بلکه در عمل تبدیل به یکی از بزرگترین کشورهای آسیب دیده می شود که نیاز به کمک جهانی برای مهار ویروس دارد.
بسیاری از متحدان آمریکا در سرتاسر جهان که فکر می کردند در این بحران می توانند از تجربه ایالات متحده استفاده کرده و روی کمک های این کشور حساب کنند، در عمل به سراغ مدل های چینی و روسی درمان رفته و متوجه شدند که نظام پوشالی دولت کارآمد، نه یک واقعیت ملموس، بلکه یک رویای تبلیغاتی است که تنها از سوی رسانه ها ساخته شده است.
در واقع این رسانه ها هستند که دولت ایالات متحده را قدرتمند نشان می دهد، اما در عمل این دولت در حفظ سلامت مردم خود که بدیهی ترین وظیفه یک دولت است، بسیار ناتوانمند بوده و در رقابت با دیگر دولت ها به شدت ضعیف است.
براساس تازه ترین آمارها، «مایک بیکر» خبرنگار نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در حساب توییتری خود نوشت: یک مرحله تلخ دیگر؛ از هر ۴۰۰ نفر در آمریکا یک نفر بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده است. این در حالی است که رسانههای خبری گزارش دادهاند اولین موارد ابتلا به فلورونا – ترکیب کرونا و آنفلوانزا - در آمریکا در دو کودک اهل تگزاس و کالیفرنیا شناسایی شده است. همچنین رسانه های آمریکایی گزارش دادند رکورد کرونا در این کشور با ابتلا بیش از ۷۰۰ هزار نفر در ۲۴ ساعت گذشته شکسته شد.
در پی افزایش موارد ابتلا به سویه اومیکرون کرونا در سراسر آمریکا، دانشگاه های این کشور بار دیگر برای ترم زمستانی به کلاس های مجازی روی آورده اند و در عمل نظام درمان و پیشگیری در این کشور نتوانسته وضعیت فوق العاده در این کشور را کنترل کند.
اکنون جهان به خوبی متوجه این واقعیت شده که آنچه تحت عنوان «رویای آمریکایی» و قدرت ایالات متحده قلمداد می شود، چیزی به جز تکیه بر استعدادها و توان نخبگان دیگر کشورها نیست و وقتی که کل جهان درگیر یک بحران شود و آمریکا نتواند نخبگان دیگر کشورها را به سوی خود بکشاند، این کشور به قدری آسیب پذیر می شود که حتی نمی تواند از پس نیازهای اولیه خود برآید.
بحران کرونا درس خوبی برای همه متحدان آمریکا بود که ببینند نمی توانند تنها با تکیه بر کمک های این کشور، خودکفایی خود را رها کنند و چشم امید به دولت آمریکا داشته باشند. این دولت هرچقدر هم که در اعمال سلطه بر دیگر کشورها و نیز سازمان های بین المللی قدرتمند باشد، وقتی پای نیازهای اولیه مردم خود به میان آید، به شدت دچار مشکل شده و ناتوان از رفع نیازهای خود می شود.
هرچند هم اکنون رسانه های غربی می کوشند با برجسته سازی بحران کرونا در دیگر کشورها و متهم کردن رقبای سیاسی ماند چین، در شکل دهی به این ویروس، واقعیت ناکارآمدی دولت ایالات متحده را پنهان سازند، اما افکارعمومی با این پرسش روبرو شده که چرا دولتی که گمان می رفت می تواند با فضایی ها مقابله کند، از مبارزه با یک ویروس کوچک چنین ناتوان است؟