بهروز محبینجمآبادی در گفتوگو با افکارنیوز، درباره لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ ، اظهار داشت: یکی از مسائل جدی و مشکل اساسی ما در بودجهها بحث کسری تراز عملیاتی و به طور کلی کسری بودجه است. کسری بودجه همیشه فاصله منابع و مصارف را زیاد میکند و الزاما دولتها کوتاهترین راه یعنی استقراض را انتخاب میکنند.
وی بیان کرد: استقراض دولتها منجر به افزایش پایه پولی میشود و در نهایت تاثیرات منفی بر میزان تورم کشور میگذارد. ما در چند سال اخیر به شدت در شاخص تورم دچار مشکل هستیم و تورم تا بیش از ۴۷ درصد را در سال گذشته تجربه کردیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مسئله شرایط بسیار سختی را برای مردم به وجود آورده است و قطعا اگر دولت میخواهد به صورت علمی و منطقی حرکت کند، باید همه آنچه را که باعث ایجاد تورم میشود از جمله کسری تراز عملیاتی و کسری بودجه را حل و فصل کند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم تلاش میکند تا به سمت استقراض نرود، البته دولت برای آنکه استقراض نکند شیوههای مختلفی را در دستور کار دارد؛ یک روش تهاتر است که احتمالا با برخی از کشورهای هم پیمان ایران و یا کشورهایی که میتوانیم با آنها قراردادهایی را به امضا برسانیم، این روش اجرایی شود و این موضوع عملیاتی خواهد شد.
محبی نجمآبادی بیان کرد: یک اقدام دیگر مولدسازی داراییهای دولت است که ما باید بتوانیم این کار را هم در دستور کار خود قرار دهیم. همچنین صرفهجویی و کاهش هزینهها نیز گام مهم دیگری است که باید عملیاتی شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچنین لازم است از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود و افرادی که فرار مالیاتی دارند، شناسایی و ملزم شوند مالیاتهای خود را بپردازند که این اقدام تاثیر بسزایی در ایجاد منابع برای کشور و جلوگیری از استقراض دارد.
وی گفت: ایجاد پایههای جدید مالیاتی هم مسئلهای حائز اهمیت است. مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ دولت را مکلف کرده بود مالیات بر خانههای خالی، خودروهای لوکس و خانههای لاکچری را دریافت کند که اگر این مسئله واقعا محقق شود، میتواند منابعی باشد تا کسری بودجه کشور را جبران کند و باعث شود دولت یا به طور کامل استقراض نکند یا میزان استقراض دولت به حداقل ممکن کاهش یابد.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی درباره اصلاح ساختار بودجه، تاکید کرد: اصلاح ساختار بودجه موضوعی نیست که در چند ماه و یا یک سال عملیاتی شود. شاخصهای اقتصادی تحت تاثیر پارامترهای مختلفی هستند و با چند حرکت و اقدام کوچک نمیتوان اصلاحات اساسی را در اقتصاد و بودجه کشور محقق کرد و حتما لازم است در بررسی و تصویب بودجه حساب شده عمل کنیم. مهار تورم اولین کاری است که باید اتفاق بیفتد و سپس نزولی شدن و یک رقمی شدن نرخ تورم از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد و محقق شود.