محمد تقی نقد علی در مورد اجلاس اکو پیشرو در دولت سیزدهم گفت: یکی از اعتراضات جدی ما به دولت قبلی مسئله نادیده گرفتن دیپلماسی منطقهای بود. در آن زمان بنده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بودم و به نوعی رها کردن ظرفیت اقتصادی منطقه را میدیدم. پیش از دولت سید ابراهیم رئیسی با وضعیتی مواجه بودیم که فقط ظرفیت غربی را میدید و از بلوک شرق و سایر کشورهای منطقه بریده بود.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یازدهم با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی منطقه در دولت رئیس فعال شد، گفت: مصداق بارز این ماجرای اجلاس شانگهای و سایر جلسات باشکوهی بود که ایران در آن محور اصلی بود. پس از ماجرای شانگهای نیز شاهد گشایشهای اقتصادی بودیم که امیدوارم مردم ایران در طولانی مدت اثرات آن را لمس کنند.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس سفر چند روز آینده رئیس جمهور به ترکمنستان را در راستای فعال شدن دیپلماسی منطقه دانست و گفت: رئیس جمهور در راستای تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه در عرصه بین المللی گام برمیدارد و مسلما میتواند تحریمهای ظالمانه تحمیلی را بکشند و سلطه جهانی غرب را از بین ببرد.
اقتصاد ایران نیازمند بازارهای منطقه است
حجت الاسلام و المسلمین نقدعلی گفت: در ادبیات استعماری اقتصادی کشورهای تازه استقلال یافته را «انبار غله منطقه» مینامند. این روزها که با مشکلات آب مواجه هستیم میتوانیم به کشت فراسرزمینی توجه کنیم. از طرف دیگر برای تأمین نهادههای دامی میتوانیم به ظرفیت کشورهای منطقه توجه کنیم. ظرفیتی که در سالهای اخیر از آن غفلت کردیم.
این عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در پایان گفت: منطقه سرشار از ظرفیتهای اقتصادی است. این یعنی از یک طرف میتوانیم استفاده ببریم و از طرف دیگر استفاده برسانیم. اقتصاد ایران امروز نیازمند بازار اقتصادی منطقه است. در عرصه فولاد، پتروشیمی، لوارم خانگی، تولید سیمان و... نیازمند بازارهای منطقه هستیم و اگر به فکر نباشیم کسان دیگری از این ظرفیت استفاده میکنند.