سخنان امروز دبیر کل حزب الله درباره اینکه کشتیهای حامل سوخت لبنان تا ساعاتی دیگر به سمت لبنان حرکت میکنند، اگرچه با مخالفت برخی احزاب غربگرای لبنانی روبهرو شد، اما با استقبال و خوشحالی خیلی از مردم و سیاسیون لبنانی همراه شد.
دبیرکل حزبالله لبنان، امروز، در سخنرانی خود به مناسبت سالروز شهادت امام حسین (ع) و یارانش اعلام کرد که کشتیهای حامل سوخت تا ساعات آینده از ایران به سمت لبنان حرکت خواهند.
سید حسن نصرالله با هشدار به آمریکا ورژیم صهیونیستی در خصوص تعرض به کشتیهای نفتی ایران، تأکید کرد که مقاومت لبنان این کشتیها را به مثابه خاک کشور خود تلقی خواهد کرد.
سعد الحریری رئیس جریان غرب گرای المسقبل بلافاصله در واکنش به سخنان نصرالله مدعی شد که کشتیهای حمایتی ایران با خود به لبنان خطرات و تحریمهای بیشتر به همراه خواهند داشت و تلقی کردن کشتیهای ایران به مثابه خاک لبنان «اوج تضییع حاکمیت ملی» این کشور است.
از سوی دیگر«وئام وهاب» رئیس حزب التوحید العربی لبنان هم طی اظهاراتی در شبکههای اجتماعی به مخالفت سعد الحریری با ورود سوخت از ایران واکنش نشان داد.
وئام وهاب گفت: سخن الحریری راه را به روی تشکیل دولت بست. آیا الحریری میخواهد از صفوف تحقیر و ذلت برای راضی شدن دل اربابان آمریکایی بهره ببرد؟
از سوی دیگر بسیاری از کاربران لبنانی در شبکههای اجتماعی این کشور از اقدام ایران در ارسال کشتی حامل سوخت برای کمک به لبنان قدردانی کردند.
کاربران توئیتر با استفاده از هشتگ #سفینة_الوعد_الصادق، #سید_الوعد_الصادق، #شکراً_إیران از سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله و همچنین ایران برای حمایت از ملت لبنان در شرایط سخت کنونی تشکر کردند.
«ولید سکریه» عضو پارلمان لبنان هم تاکید کرد: دشمنان ملت لبنان باید فکر کنند که هر گونه تعرض به کشتی ایرانی که عازم لبنان است، با زور روبهرو خواهد شد.
سکریه در گفتوگو با پایگاه خبری اسپوتنیک گفت: سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله تاکید کرد که کشتیهایی که از ایران به سمت لبنان حرکت میکنند، بخشی از خاک لبنان محسوب میشوند و هر گونه تعرض و حمله به آنها حمله به خاک لبنان تلقی میشود و مثل تعرض به خاک لبنان با این قضیه روبه رو میشویم.
وی افزود: همان گونه که حزب الله به حمله توپخانهای اسرائیل به خاک لبنان پاسخ راکتی داد، هر گونه حملهای به کشتیهای ایرانی حمله به منافع ملت لبنان است، زیرا میخواهند ملت لبنان را بدون نان، بدون بیمارستان و کارخانههای داروسازی نگاه دارند. این حملات در واقع جنگ علیه ملت لبنان محسوب میشود.
کشور لبنان یک سالی است که با یک بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند.
این کشور در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) صحنه انفجار در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت. این انفجار کشور لبنان را وارد یک بحران سیاسی-اقتصادی-اجتماعی کرد.
بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفته است که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان خبر دادند.
در پی تشدید این بحران، رسانههای لبنانی همچنین درباره خطر اتمام مازوت و قطعی برق در بخشهای حیاتی این کشور از جمله بیمارستانها هشدار داده بودند.