رمزگشایی از آدرس غلط بایدن در فلسطین

 روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» که وابسته به حامی مالی ترامپ شلدون ادلسون ـ کسی که 2 سال قبل از دنیا رفته است ـ است طی خبری اعلام کرد کابینه نفتالی بنت به‌احتمال زیاد پس از تصویب بودجه رژیم صهیونیستی منحل خواهد شد. این روزنامه مدعی شد علت این فروپاشی درخواست‌های دولت بایدن از نفتالی بنت است.

«یسرائیل هیوم» نوشت دولت بایدن آغاز مذاکرات سازش را به بعد از تصویب بودجه رژیم صهیونیستی در کابینه «بنت» موکول کرده است، چرا که نمی‌خواهد پیش از تصویب بودجه این کابینه از هم بپاشد. این روزنامه مدعی شد علت انحلال کابینه درخواست‌هایی است که «جو بایدن» از کابینه «نفتالی بنت» دارد. اگرچه این خواسته‌ها به‌طور رسمی در رسانه‌ها منتشر نشده‌اند اما روزنامه نامبرده صهیونیستی یکی از این درخواست‌ها را تأسیس کنسولگری فلسطین در شهر قدس معرفی کرده است؛ مسئله‌ای که گفته می‌شود راستگرایان کابینه نفتالی بنت به‌شدت با آن مخالفند و درصورت بیان آن از کابینه خارج می‌شوند و ائتلاف کابینه از هم خواهد پاشید.

کابینه‌ای که از زمان تشکیل منتظر انحلال است

بر اساس توافقاتی که در ماه می 2021 بین 8 حزب رژیم صهیونیستی به وجود آمد کابینه‌ای تشکیل شد که مجموعه‌ای از احزاب مخالف را در خود جمع کرده است. در این کابینه از احزاب چپگرای سنتی رژیم صهیونیستی چون حزب کار و مرتس گرفته تا راستگرایان افراطی مثل آویگدور لیبرمن، مذهبی‌های تندرو مثل «نفتالی بنت» و احزاب فلسطینی حضور دارند. تنها نقطه اشتراک این کابینه پایین کشیدن نتانیاهو از مرکب قدرت در رژیم صهیونیستی بوده است لذا از زمان تشکیل این کابینه همگان آمادگی فروپاشی آن را داشته‌اند و هر آن منتظرند تا یکی از احزاب به‌دلیل منافع متناقض‌شان با دیگر احزاب از ائتلاف خارج شود و زمینه انحلال کابینه و کنست و برگزاری انتخابات پیش از موعد را فراهم سازد.

شروط بایدن، فریبی توهم‌آمیز

رسانه‌های رژیم صهیونیستی درحالی از شروط «بایدن» برای کابینه «نفتالی بنت» سخن می‌گویند که در حال ایجاد تصویری کاذب برای اذهان فلسطینیان در خصوص «جو بایدن» هستند. رسانه‌های غربی و همچنین صهیونیستی با انتشار اخباری از این دست تلاش دارند بگویند «بایدن» صهیونیست‌ها را به نشستن پای میز مذاکره با فلسطینیان سازشکار مجبور می‌کند، در حالی که «بایدن» پس از گذشت 7ماه از ریاست‌جمهوری خود هیچ نشانه‌ای از آنچه برای سازشکاران فلسطینی در نظر دارد در عمل نشان نداده است، جز همین خبر که از محتوای آن نکته مثبتی برای فلسطینیان سازشکار به دست نمی‌آید بلکه به‌نظر می‌رسد او نیز دنباله‌روی مسیری است که ترامپ پیش از این طی کرده بود.

رمزگشایی از خبر تأسیس کنسولگری فلسطین

رسانه‌های صهیونیستی طی روزهای اخیر بدون آنکه از تمام شروط دولت «بایدن» برای آغاز مذاکرات سازش خبر بدهند تنها یک شرط را مطرح می‌کنند و آن را موجب انحلال کابینه رژیم صهیونیستی در آینده معرفی می‌کنند. این رسانه‌ها نوشتند بایدن از نفتالی بنت خواسته است کنسولگری فلسطین در قدس تأسیس شود و مدعی شدند این مسئله به‌معنی تشکیل دولت فلسطین در آینده و به‌رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت آن دولت است، لذا به‌دلیل آنکه راستگرایان و مذهبی‌های افراطی حاضر در کابینه رژیم صهیونیستی با این مسئله کاملاً مخالفند بیان این شرط موجب انحلال کابینه نفتالی بنت در آینده‌ای نزدیک خواهد شد.

آدرس غلط

نکته انحرافی در مدعای رسانه‌های رژیم صهیونیستی آن است که این رسانه‌ها تشکیل کنسولگری فلسطین در شهر قدس را به‌عنوان به‌رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت دولت مستقل فلسطین معرفی می‌کنند، در حالی که در روابط بین‌الملل کنسولگری یک دولت در پایتخت یا یکی از شهرهای اصلی دولت دیگر تأسیس می‌شود. این درخواست «بایدن» ـ اگر درخواستی با این مضمون در میان باشد ـ به‌معنی آن است که او به هیچ وجه قدس را از آن فلسطینی‌ها نمی‌داند بلکه آنها را در قدس خارجی تلقی می‌کند و تنها خواستار آن شده است که به فلسطینی‌ها دفتر یا نمایندگی در شهر قدس داده شود در حقیقت این به‌معنی سلب مالکیت قدس از فلسطینی‌ها و خارجی تلقی کردن آنها در این شهر است.

نکته دوم آن است که در مدعای رسانه‌های رژیم صهیونیستی به لفظ کنسولگری اکتفا شده، حتی به سفارتخانه نیز اشاره نشده است، تفاوت این دو در آن است که کنسولگری معادل دفتر نمایندگی در روابط بین‌الملل است برخی نهادهای سیاسی که حتی به‌رسمیت نیز شناخته نشده‌اند، می‌توانند دارای آن باشند کما اینکه سازمان آزادیبخش فلسطین در برخی کشورها که فلسطین را به‌رسمیت نشناخته‌اند از جمله در ایالات متحده دارای دفتر نمایندگی است.

در خوشبینانه‌ترین حالت شاید بتوان گفت در صورت صحت خبر شرط تأسیس کنسولگری فلسطین در قدس از سوی دولت «بایدن» برای صهیونیست‌ها، دولت «بایدن» به کشوری فلسطینی معتقد است که پایتخت آن قدس نیست و با ارائه این شهر، قدس را به صهیونیست‌ها داده است این همان مسیری است که ترامپ در طراحی‌اش برای فلسطین آغاز کرده بود و با انتقال سفارت ایالات متحده به قدس آن را اجرایی کرد.

آنچه از آن تحت عنوان شرط دولت بایدن یاد می‌شود، می‌تواند به تشکیل دولت مستقل فلسطین در جایی غیر از قدس منجر شود، صهیونیست‌ها در انتشار این خبر پای را از این هم فراتر می‌گذارند و می‌گویند چیزی به‌نام دولت مستقل فلسطین هرگز نباید شکل بگیرد. آنها اعلام می‌کنند که اسرائیلی‌ها اصلاً به چیزی به‌نام کشور مستقل فلسطین اعتقادی ندارند و به هیچ وجه نمی‌خواهند چیزی به‌نام دولت مستقل فلسطین حتی در خارج از فلسطین شکل بگیرد.

اقدام رسانه‌های صهیونیستی در انتشار وسیع این خبر که از آن تحت عنوان فروپاشی کابینه نفتالی بنت یاد می‌شود تلاش برای فریب افکار عمومی با آدرس غلط است که آدرس دقیق آن استمرار مسیر ترامپ توسط بایدن است. از سوی دیگر به‌دنبال آن هستند تا این مسیر را افراطی‌تر از قبل دنبال کنند به‌نحوی که در آینده چیزی به‌نام کشور مستقل فلسطین ـ این که تاکنون شبیه حبابی در مذاکرات سازش مطرح بوده است ـ نیز از اذهان سازشکاران فلسطینی پاک شود.

این هیاهو و جنگ روانی جدید اثباتکننده یک نکته نهایی بیشتر نیست و آن اینکه آزادی فلسطین و احقاق حقوق فلسطینیان راهی جز مقاومت ندارد.