حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه درباره سفر وزیر خارجه کشورمان به ترکیه ، گفت: سفر ظریف به ترکیه و نشست وی با همتای ترک خود در چارچوب رایزنیهای موجود بین ایران و ترکیه قابل تجزیه و تحلیل است، ایران از دخالتهای ترکیه در سوریه و عراق نگرانیهایی دارد و از سوی دیگر شرایط ناپایدار امنیتی در افغانستان موجب شده که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران برای بررسی آخرین روند همکاریهای امنیتی، سیاسی و اقتصادی موجود بین ترکیه و ایران و سایر کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان و سوریه به ترکیه سفر کند.
وی افزود: رایزنیهایی که بین ایران با مقامات ترکیه صورت گرفته، میتواند تاثیر مثبتی بر کاهش تنشهای منطقهای داشته باشند، به ویژه اینکه اکنون ترکیه بخش مهمی از استان ادلب، سوریه را اشغال کرده است و با توجه به انتخابات اخیری که منجر به پیروزی آقای بشار اسد شد، اکنون سوریه نیاز دارد که وارد مرحله ثبات و آرامش شود، این ثبات و آرامش به سوریه بازنخواهد گشت تا زمانی که ترکیه نیروهای خود را از ادلب خارج نکند. اصرار ایران به خروج نیروهای ترکیه از ادلب میتواند در ثبات منطقه و پویایی همکاریهای مشترک منطقهای منجر شود، لذا این سفر میتواند در آینده در تحکیم روابط آنکارا با تهران و منطقه بسیار موثر باشد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در اجلاس مجمع دیپلماسی آنتالیا، به ترکیه سفر کرد. وزیر امور خارجه کشورمان در این اجلاس پیرامون دکترین همسایگی جمهوری اسلامی ایران سخنرانی و سیاستهای کشورمان در این خصوص را تشریح کرد. همچنین ظریف در حاشیه این اجلاس با تعدادی از مقامات عالیرتبه و وزرای امور خارجه شرکت کننده دیدار و گفتوگو کرد. براساس این گزارش مجمع دیپلماسی آنتالیا جمعه ۲۸ خرداد با سخنرانی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه افتتاح شد.
این نشست با حضور مقامات عالی رتبه کشورها، وزرای امور خارجه، روسای سازمانهای بین المللی و منطقهای و دیپلماتهای برجسته برگزار میشود. فرصتهای جدید صلح و همکاری در قفقاز جنوبی، تقویت همبستگیهای منطقه ای، همکاریهای منطقهای در آسیا، ارتباط با آفریقا، مسائل خاورمیانه و خلیج فارس، روابط فرا آتلانتیکی، پناه جویان و مهاجران، دیپلماسی اقتصادی و تجارت، ارتباطات و اخبار جعلی در دنیای مجازی از جمله مهمترین موضوعاتی هستند که در اجلاس امسال مجمع دیپلماسی آنتالیا مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.