سیدمحمد حسینی دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی و وزیر پیشین ارشاد در نشست " انتخابات ۲۸ خرداد؛ ادامه وضع موجود یا تحول؟" که از سوی بسیج اساتید دانشگاه های مذاهب اسلامی و دانشگاه تهران و کانون دانشگاهیان استان مرکزی برگزار شد، گفت: اگر در کشور شایسته سالاری حاکم شود و افراد توانمند، متدین، جهادی و متخصص و انقلابی در مناصب قرار گیرند قطعاً کشور می تواند خیلی بهتر اداره شود.
وی ادامه داد: نباید این تصور ایجاد شود که همه مدیران کشور مانند برخی مسئولان ناکارآمد دولت فعلی هستند. در کشور مدیران و افراد زحمتکش، جهادی، کارآمد، متخصص و نخبه کم نداریم.
حسینی افزود: تقریباً کسی درباره اینکه وضع موجود مطلوب نیست اختلافی ندارد. به طور مثال در حوزه اقتصادی در در دولت آقای روحانی طولانیترین رشد اقتصادی منفی سه دهه اخیر رقم خورد. در دولت دوازدهم، اقتصاد کشور به مدت ۸ فصل متوالی با رشد منفی مواجه شد و یا در زمینه مسکن شاهد کاهش 50 درصدی ساختوساز و افزایش 650 درصدی قیمت مسکن در کنار رشد سرسامآور قیمت اجارهبها بودیم، این در حالی است که در دولت نهم و دهم طرح مسکن مهر سبب نشاط و رونق اقتصادی در کشور شد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به افزایش شدید نرخ ارز در دولت یازدهم و دوازدهم تاکید کرد: اصلاح طلبان در زمان انتخابات می گفتند اگر آقای رئیسی رئیس جمهور شود قیمت دلار 5 هزار تومان خواهد شد ولی در زمان مدیریت خودشان دیدیم که قیمت دلار تا مرز 30 هزار تومان هم رسید!
وی اضافه کرد: در بحث تورم دولت آقای روحانی به دلیل سیاست های ناکارآمد اقتصادی رکورددار شد. دولتمردان کنترل چندانی بر بازار و اقتصاد نداشتند، حتی در ایام نزدیک به انتخابات هم با اینکه در جلسه هیات دولت گفته شد قیمت ها را ثابت نگه دارید اما انگار که مدیریت بازار رها شده و اینها کنترلی ندارند.
دبیرکل کانون دانشگاهیان با اشاره وضعیتی که دولت در بازار سرمایه ایجاد کرد، گفت: در بازار بورس شما می بینید چه وضعیتی را ایجاد کردند. مردم اندوخته اندکی داشتند و به شعارهای دولت اعتماد کردند و سرمایه مختصر خود را در بازار بورس بردند اما دیدید که چه وضعیتی درست شد. در باره قیمت خودرو و قیمت مسکن و اجاره خانه هم که متاسفانه یک نابسامانی عجیبی ایجاد شد.
حسینی با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه فرهنگی هم افزود: علیرغم اینکه مقام معظم رهبری تذکر دادند و فرمودند که مراقب باشید در حوزه فرهنگی ولنگاری حاصل نشود اما دولت توفیقی در این باره در دولت نداشت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه وضعیت امروز قابل دفاع نیست، اظهار داشت: تحول در عرصه مدیریت کشور یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، حتی خود دلتمردان معتقدند باید تحول ایجاد شود و آقای جهانگیری هم در بیانیه اخیر خود گفت که می خواسته تحول ایجاد کند. البته اینها اگر توانایی ایجاد تحول را داشتند در 8 سال اخیر این کار را می کردند.
حسینی در ادامه با اشاره به عدم احراز صلاحیت لاریجانی و جهانگیری و چند نامزد دیگر، افزود: لازم است از اینها تشکر کنیم که قانون را پذیرفتند و از مردم هم دعوت کردند که در انتخابات شرکت کنند، امیدواریم همه کسانی که صلاحیتشان احراز نشده و یا رد صلاحیت شده اند بیایند و مردم را به مشارکت و حضور گسترده دعوت کنند که این به نفع کشور خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه کسی میتواند تحول ایجاد کند که کارنامه اش و عملکردش این مسئله را نشان دهد، اضافه کرد: اصلاحطلبان در هشت سال گذشته از فرصتی که برای خدمت به دست آوردند نتوانستند موفق بیرون بیایند و همین مسئله همانطور که نظرسنجی ها نشان می دهد باعث کاهش شدید محبوبیت رئیس جمهور فعلی شده است و همه لحظه شماری می کنند که سریعتر این دوره تمام شود و کسی بیاید که بتواند تحول ایجاد کند.
وی در پاسخ به سوال یکی از اساتید گفت: همانطور که مشاهده کردید آقای رئیسی در آستان قدس تحولات بزرگی ایجاد کرد در حالی که کسی باور نمی کرد بتوان در آستان قدس چنین کارهایی کرد. ایشان در قوه قضاییه هم خدمات گسترده ای انجام داد که حتی مخالفان هم نمی توانند این خدمات را انکار کنند.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در پاسخ به سوالی دیگری گفت: مردم نسبت به وضعیت کنونی و مسائل اقتصادی ناراضی هستند ولی حتماً در مورد مسائل اقتصادی میتوان تحول ایجاد کرد و تصمیمات اساسی گرفت. متاسفانه دولت تدبیر و امید از ابتدا با مردم صادقانه برخورد نکرد و به وعده هایش ، عمل نکرد و هنوز هم دارند اشکالات خود را توجیه میکنند.
وی در ادامه با انتقاد از واکنش آملی لاریجانی به اقدام شورای نگهبان گفت: اینکه کسی از ۲۰ سال قبل در شورای نگهبان باشد و بعد در موضوعی که ذی نفع است چنین موضع گیری کند، سوال برانگیز است.
حسینی در پاسخ به سوال دیگری افزود: متاسفانه برخی ها نمیتوانند از قدرت به سادگی دل بکنند و در گذشته هم برخی تلاش داشتند قانون اساسی را تغییر بدهند تا آقای هاشمی برای چند دوره دیگر رئیس جمهور باقی بماند.
وی در جواب سوال یکی از اساتید هم تاکید کرد: ممکن است با اقدام اخیر شورای نگهبان برخی بخواهند مردم را به عدم حضور در انتخابات دعوت کنند یا اینکه مسائلی را علیه شورای نگهبان مطرح کنند، اما به هر حال وقتی قانونی وضع می کنیم باید بر اساس آن عمل کنیم و نباید بگوییم چون فردی در گذشته رئیس جمهور یا رئیس مجلس بوده پس باید قانون را نادیده بگیریم.
حسینی ادامه داد: شورای نگهبان نشان داد که وظیفه قانونی خود را انجام می دهد و مصالح کشور را بر منافع افراد ترجیح می دهد.
وی یادآور شد: اساتید دانشگاه از گروههای مرجع جامعه هستند و مردم به نخبگان دانشگاهی بیش از مدیران اعتماد دارند، برای همین اساتید و دانشگاهیان باید با مردم درباره چرایی ردصلاحیت برخی افراد صحبت کنند و استدلال بیاورند. البته مردم هم دلبسته افرادی مانند آقای جهانگیری نیستند بلکه حتی از دست آنها ناراحت هم هستند و آنها را در این وضع نابسامان معیشتی مقصر میدانند و لذا ردصلاحیت چنین افرادی نباید در مشارکت تاثیر چندانی داشته باشد.
سید محمد حسینی در پایان درباره اهمیت حضور بانوان در انتخابات و همچنین در دولت آینده گفت: افتخار جمهوری اسلامی این است که زمینه را برای حضور و افزایش سطح دانش، آگاهی و تخصص بانوان فراهم کرده است. بانوان باید حضور جدی انتخابات داشته باشند و باید تمام تلاشمان این باشد که زنان جامعه ما به عنوان یک قشر تأثیرگذار در صحنه حضور داشته باشند و در مدیریت ها متناسب با توانایی، تعهد و تخصصی که دارند نقش آفرینی کنند و البته نباید حضور زنان به صورت نمایشی باشد.