انتخابات شوراها در کلان‌شهرها به جز تهران الکترونیکی خواهد بود

 حمیدرضا کاظمی رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ی اسلامی شهر و روستا در نشست خبری خود که ظهر امروز برگزار شد، گفت: جایگاه شوراها بسیار مهم است، شورا یعنی واگذاری کار مردم به خود مردم و مهم است که ملت بزرگ ایران که همواره آزمون های سخت با سربلندی خارج شدند در این دوره نیز همینطور باشد.

 وی با بیان اینکه کار شوراها با نظارت بر شهرداری ها تعریف می‌شود ادامه داد: افرادی که کاندیدا می‌شوند باید آمادگی از خودگذشتگی برای تامین منافع مردم داشته باشند و بدانند که مردم مسئولیت بزرگ و مهمی را بر دوش آن‌ها گذاشته‌اند همچنین ما هم وظیفه داریم که بر این امانت مردم نظارت کنیم.

نماینده پل دختر در مجلس اظهار داشت: شوراها باید ضمن حفظ استقلال و همچنین سلامت خود، بر شهرداری ها نظارت داشته باشند.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا با اشاره به همکاری های شورا و وزارت کشور، بیان داشت: در شرایط کرونایی وزارت کشور از ما درخواست داشت که در این شرایط بتوانیم هم ثبت نام الکترونیکی داشته باشیم و هم بتوانیم انتخابات را الکترونیک برگزار کنیم. ماهم گفتیم‌ اگر زیرساخت لازم فراهم شود برگزاری ثبت نام به صورت الکترونیکی مشکلی ندارد.

کاظمی با بیان اینکه برای برگزاری الکترونیکی انتخابات نیاز به 72 هزار دستگاه است، عنوان کرد: در خصوص برگزاری انتخابات شورای شهر وزارت کشور 32 هزار دستگاه رای گیری الکترونیکی دارد و اگر سه دستگاه برای هر حوزه در نظر بگیریم، تنها 10 هزار حوزه را می‌توانیم پوشش دهیم و با توجه به اینکه سه انتخابات دیگر هم درحال برگزاری است و برای مردم سخت خواهد شد، درنتیجه ما گفتیم در کلانشهرها غیر از تهران انتخابات الکترونیک باشد.

نماینده مردم پلدختر  گفت: درخواست دیگر وزارت کشور تشکیل هیات های اجرایی واحد برای هر چهار انتخابات تشکیل دهیم که این هم موافقت شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر پرهیز از سیاسی‌کاری، تصریح کرد: هیات نظارت با توجه به قانون و نظر مراجع نظارتی کار خود را بدون هیچ گونه سیاسی کاری انجام خواهد داد و ما این را در مقابل رسانه‌ها و مردم متعهد می‌شویم.

کاظمی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در انتخابات، بیان داشت: در شرایط فعلی دنیا چشم دوخته است که ببیند مردم در انتخابات آینده چه برای انتخاب رییس جمهور و چه در انتخابات شوراهای شهر چه میزان مشارکتی خواهند داشت. امیدواریم که مردم عزیز ما با مشارکت خود برگ زرین دیگری رقم بزنند و این مشارکت موثر و مفید برای ادامه راه کشور باشد. وی افزود: ما 140 هزار نفر در سطح کشور برای نظارت بر انتخابات‌ در قالب بازرسین در کلیه 72 هزار شعبه اخذ رای خواهیم داشت و امانت‌دار رای مردم و کاندیداها خواهیم بود.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا تصریح کرد: در تایید صلاحیت ها نیز ملاک نظر مراجع چهارگانه و قانونی خواهد بود.

کاظمی تصریح کرد: اگر در خصوص افرادی مراجع ذی صلاح نظر منفی داشته باشند موضوع حتما بررسی خواهد شد، اما قطعا در بررسی صلاحیت‌ها موضوع جریان فکری خاص مطرح نیست ما برای بررسی صلاحیتها به اصلاح طلب یا اصولگرا بودن فرد نگاه نمی‌کنیم، ملاک ما نظر مراجع قانونی نظارتی نسبت به افراد است.

وی درباره نگرانی مجریان انتخابات از تجمعات در شرایط کرونایی کشور، گفت: وزارت کشور تمهیداتی اندیشیده است که ما در جلسات مان موافقت کردیم تا شعب انتخاباتی افزایش پیدا کند؛ برای نمونه در محل‌هایی که شهر تهران با تجمع رو به رو خواهد بود شعب افزایش بیابد و مردم هم در نتیجه آن نگرانی از بیماری نداشته باشند.

نماینده پلدختر در مجلس  افزود: از سوی دیگر، یکی از مشاغل پر خطر در مقطع انتخابات، مجریان و ناظران انتخاباتی هستند که هیئت مرکزی نظارت به وزارت کشور پیشنهاد کرد در صورت کسب اعتبار مالی از دولت، به این قشر واکسن تزریق شود و در اجتماعات به عنوان شغل پرخطر حضور بیابند. البته وزارت کشور مکاتباتی را با مجموعه دولت و سازمان برنامه داشته است.

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پاسخ به سوالی درباره تاخیر در برگزاری جلسات هیئت مرکزی که گفته می‌شد‌ اختلافاتی وجود دارد عنوان کرد: این مسئله به دلیل اختلاف‌نظرهای شخصی نبوده بلکه دوستان منتظر بودند تا شاید اصلاح قانون انتخابات شوراها که در دستور کار صحن مجلس بود به این انتخابات برسد اما چنین نشد و طرح اصلاح قانون انتخابات شورا دوشوری شد و به کمیسیون بازگشت. در نتیجه تصمیم گرفته شد که جلسات و فرآیند فعالیت هیات نظارت آغاز شود.