حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: لایحه بودجه به کمیسیونهای تخصصی مجلس و کمیسیون تلفیق مورد رسیدگی قرار گرفته است. آقای نوبخت نماینده دولت در امر بودجه و معاونین وی مستمرا در جلسات کمیسیون تلفیق حضور داشتند و نقطه نظرات دولت را مطرح کردند.
امیری گفت: بر اساس نامهای که مجلس به ما داده است، قرار است لایحه بودجه ۱۴۰۰ از سه شنبه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار بگیرد. امروز در دولت آقای رئیس جمهور تاکید داشتند که آقای نوبخت و وزرای اقتصادی با مجلس در زمینه بررسی بودجه همکاری کنند.
وی تاکید کرد: لایحه بودجه در احکامی که دارد، هرکدام دارای منطق خودشان است و این لایحه بر اساس واقعیات کشور در دولت تهیه و تدوین و تصویب شد. ما بارها اعلام کردیم که مجلس نیت خیر دارند و اگر درباره احکام بودجه و تبصرهها ابهامی دارند، دولت آماده است که سوالات و ابهامات آنها را پاسخ دهد و امیدواریم که لایحه بودجه امسال که اولین لایحه بودجهای است که توسط مجلس یازدهم بررسی میشود و آخرین بودجهای است که مربوط به دولت تدبیر و امید است، انشالله یک فصل همکاریهای دولت و مجلس را رقم بزند و یک کار مشترک و ماندگاری برای کشور صورت بگیرد.
امیری در پاسخ به سوالی درخصوص تغییرات اعمال شده در لایحه بودجه از سوی کمیسیون تلفیق، گفت: لایحه بودجه از جمله لوایحی است که ابتکارش از دولت باید شروع شود. مجلس میتواند در همه امورات البته با رعایت اصول قانون اساسی و سیاست های کلی رهبر انقلاب قانون گذاری کند اما این مساله درخصوص بودجه متفاوت است.
وی تصریح کرد: ابتکار بودجه از دولت شروع میشود بنابراین آنچه برای دولت اهمیت دارد این است که تغییرات لایحه بودجه به حدی نباشد که شاکله بودجه بهم بخورد. لایحه بودجه از یک نظام بهم پیوسته ای تشکیل میشود و درواقع یک منظومه بهم تنیده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: اگر یکپارچگی لایحه بودجه بهم بخورد قطعا در اجرا با مشکلاتی مواجه میشود ضمن اینکه نباید تغییرات لوایح درحدی که تبدیل به طرح مجلس می شوند را شورای نگهبان مورد تائید قرار دهد.
امیری تصریح کرد: ما امیدواریم نمایندگان مجلس لایحه بودجه را با همکاری های دولت به نحوی رسیدگی کنند که شاکله و نظم آن باقی بماند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد دولت لایحه بودجه را پس بگیرد؟، خاطرنشان کرد: لایحه بودجه پس گرفتنی نیست. در لوایح دیگر ممکن است دولت به یک شرایطی برسد که لوایح را مسترد کند اما لایحه بودجه قابل استرداد نیست زیرا کشور بدون قانون بودجه اداره نمیشود بنابراین استرداد بودجه کاملا منتفی است.