زمانی که اروپا بویی از دموکراسی نبرده بود، زن‌ها در اسلام حق رای داشتند

به نقل از مشهد پیام، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، شب گذشته در جلسه تفسیر قرآن سوره ممتحنه که در محل مهدیه مشهد برگزار شد اظهار داشت: مسئله حقوق زن در دنیا به‌عنوان یک مسئله خاص بین‌المللی مطرح است و معمولاً در این موضوع یک سری از تهاجمات خارجی نسبت به جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: این هجمه ها به عنوان ایفا و ادای حقوق زن مطرح می‌شود و موضوع حجاب را یک مسأله مخالف حقوق زن می‌دانند.

وی با اشاره به تشکیل بشر از دو جنس مرد و زن گفت: این دو جنس درواقع دو ساختار جداگانه است و کاربرد هرکدام در عرصه‌های مختلف فرق می‌کند، در عرصه زندگی خانوادگی کاربرد یک زن و مرد تنها در روابط جنسی خلاصه نمی‌شود، بلکه کاربرد زن و مرد در مدیریت زندگی خانوادگی در کفالت این زندگی است.

علم‌الهدی تصریح کرد: در ایفای حقوق زن، تمدن اسلام مقدم بر همه مکاتب‌ و تمدن‌ها است؛ در زمان جاهلیت عرب که وضعیت حقوق زنان بسیار اسفناک بود، دین اسلام و وجود با برکت پیامبر اکرم(ص) برای زن حق رأی قائل شد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه در اروپا تا حدود ۸۰ و یا ۹۰ سال اخیر زن‌ها حق رأی نداشتند افزود: زمانی که مدرنیته و دموکراسی غربی در کشورهای اروپایی تثبیت شد، فقط مردان حق رای داشتند، اما پیامبر در ۱۴۰۰ سال پیش در فتح مکه در کنار مردها با زن‌ها بیعت کردند که در واقع زن آن زمان حق رأی پیدا کرد.

علم الهدی در ادامه افزود: اینکه زنی بخواهد در عرصه اجتماعی کار مردانه کند و برعکس مرد کار زنانه انجام دهد عملی اشتباه است،این بدان معنا نیست که زن حق مشارکت سیاسی ندارد اما در خیلی از مسئولیت‌ها می‌بینیم خواهران موفق نیستند و در مقابل ناموفق‌تر از مردان عمل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه به‌کارگیری مخالف مشارکت سیاسی زن نیستیم خاطرنشان شد: زن و مرد در عرصه مسئولیت نیازمند ارزیابی است ولی می‌گوییم زن در جامعه به همراه مرد در موقعیت تخصصی خود باید بکار برده شود.

امام جمعه مشهد درخصوص دلایل وجود بی‌عفتی در جامعه عنوان کرد: وقتی در کانون زندگی خانوادگی عفت موردتوجه قرار نمی‌گیرد، این بی‌عفتی از درون کانون خانواده به جامعه سرایت می‌کند.