آستان قدس رضوی و بسیج سازندگی به یاری مردم روستای زین الدین شتافتند

فرقی نمی‌کند که تمامی کیف خود را زیر و رو کنی تا تقویم را از پستوی کیفت بیرون بکشی یا دست به دیوار بگذاری و به تقوم دیواری نظاره کنی، مهم این است که در گذر زمان و همراهی روز‌ها به دنبال چه هستی؛ آیا با شوق روزگارت را ورق می‌زنی یا از روی ناراحتی به روز‌های سپری شده و مانده می‌نگری.

 

ولی مردم روستای زین آباد چشم به تقویم دوخته‌اند تا ببینند دولت چه زمانی به وعده ماهیانه خود عمل می‌کند، چه زمانی یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به حسابشان واریز می‌شود.

 

چندی پیش بود که بازدید از روستای زین الدین با حضور مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی و خدام بارگاه منور رضوی برای عکاسان و خبرنگاران فراهم گردید تا مقدمه‌ای بر رفع مصیبت بر مردم این روستا باشد. سرکشی و رسیدگی به امور زائرین و مجاورین حضرت رضا(ع) از جمله اولویت‌های کاری آستان قدس رضوی است و بنا به دستور تولیت آستان قدس رضوی بررسی و رفع مشکلات این روستا جزو الزامات خدمت رسانی به زائر و مجاور قرار گرفته است.

 

روستای زین الدین یکی از روستا‌های توابع مشهد است که فاصله بسیار نزدیکی با این کلان شهر دارد و شب‌ها این نور چراغ‌های شهر است که بر پیکر این روستا می‌تابد، نمی‌توان تصور کرد که این روستا در استان ما واقع است، کوچه‌های گل آلود، راه‌های خاکی، زندگی با حداقل‌های ممکن، آلودگی محیط پیرامون و فقر نمی‌گذاشت تصور کنیم که این‌ روستاییان مجاور حضرت رضا(ع)هستند.

 

شب ولادت امیر المومنین(ع) بود که خود را میهمان مردم باصفای روستای زین الدین کردیم.

 

روستای زین الدین جزو روستا‌هایی است که به واسطه دارا بودن کوره آجر پزی، کارگر‌ان بسیاری را مشغول به کار کرده است ولی امروز با تغییر در سبک زندگی، ساخت مصالح و افزایش قیمت گاز، کارگری کردن در کوره‌هایی که دیگر فروغی ندارد بی فایده است.

 

از دو سال گذشته که کوره‌ها خاموش شد مردم این روستا نیز خاموش شدند، نشستند، برخواستند و منتظر ماندند. علاوه بر تمامی مردان روستا که بیکار بودند، زنانی نیز بودند که پا به پای مردان کار می‌کردند ولی در حال حاضر خانه نشین شده بودند و چشم به مساعدت داشتند.

 

رنج نان و کار طاقت فرسا برای این مردم چیزی جز دلی اندوهگین، صورتی سرخ و دستانی ترک خورده نداشت.

 

صدای اذان مغرب در کوچه پس کوچه‌های این روستا پیچیده می‌شد، با نوای «حی علی الصلاه» زنان از خانه بیرون می‌آمدند و چادر رنگیشان را روی سرشان صاف می‌کردند و مردان آستین پیراهنشان را پایین می‌دادند.

 

پرچم سبز آستان مقدس رضوی در ورودی مسجد خودنمایی می‌کرد، مردان و زنان با دوختن نگاهشان به پرچم امید را در دل خود زنده می‌کردند و گویی در دلشان می‌گفتند که به درگاه خداوند ناامیدی نیست، مردم روستا ناامید نیستند اگر مردانشان دو سال است بیکارند، اگر روستایشان تنها یک مدرسه دارد و اگر دختر و پسرشان در یک کلاس درس می‌خوانند.

 

نمی‌توان چشم برهم نهاد و مشکلات همسایه آقا علی بن موسی الرضا(ع) را ندید، کاری که از من برمی‌آمد تنها نوشتن بود، نوشتم تا مردان کشورم بدانند که تک تک این روستاییان نیز از انقلاب و نظام سهم می‌برند، این مردم و پدرانشان بودند در هشت سال دفاع مقدس ایستادگی کردند ولی نگذاشتند اغیار نگاه چپ به کشورشان کنند و در حال حاضر نیز با متانت و وقار خود یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی‌ای از دولت می‌گیرند که وظیفه‌اش اصلی‌اش ایجاد اشتغال برای مردان و زنان این کشور و روستا است.

 

این مردم خاکستر زیر کوره نیستند، آرامند ولی نباید عده‌‌ای فکر کنند که نیستند، حق اشتغال، رفاه اجتماعی و بهداشت روانی و محیطی جزو حقوق مسلمی است که باید در مورد مردم این روستا لحاظ شود.

 

بیکاری مردان این روستا و مشکلات اقتصادی امان از آن‌ها بریده بود، بریده شدن امان آن‌ها نیازمند وجود خانه بهداشت است که زخم را مرهم سازد، دریغ از وجود خانه بهداشت در این روستا.

 

چندی از دیدار مدیر کل آستان قدس رضوی و خدام حرم رضوی با اهالی روستای زین الدین گذشت و برآن شدیم تا گفت‌وگویی با مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی داشته باشیم تا از آخرین وضعیت اشتغال روستاییان اطلاع یابیم که مشروح آن به شرح ذیل است:

 

امین توکلی زاده در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار مشهد پیام در مورد آخرین وضعیت اشتغال مردان روستای زین الدین اظهار کرد: در راستای اشتغال مردان این روستا که شرایط کاری آن‌ها وابسته به کوره‌های آجر پزی بوده، گفت‌و‌گو‌هایی با مسئولین بسیج سازندگی صورت گرفته است، اعلام آمادگی از جانب بسیج سازندگی صادر شده تا در راستای اشتغال زایی اهالی روستا اقدام نمایند.

 

وی افزود: راه اندازی کارگاه‌های کوچک با هدف اشتغال روستاییان به صورت موقت، جزو اهدافی است که در حال حاضر پیگیری می‌شود؛ این اقدام برای تمامی روستا‌های محروم اطراف مشهد عملیاتی می‌شود ولی روستای زین الدین به علت شرایط ویژه اشتغالی که دارد در اولویت قرار گرفته است.

 

مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: هدف ما اشتغال زایی ۱۷ روستایی است که اقتصادشان وابسته به کوره‌ها است، تحقق این مهم و مهیا کردن شرایط پایدار اقتصادی در برنامه‌های دراز مدت تبیین شده است؛ شرکت گاز خراسان رضوی با ارائه تسهیلات به اعضای روستای زین الدین، دینی که بابت بدهی‌های کوره‌های آجر پزی بایستی پرداخت شود را شامل ارفاق کرده است.

 

توکلی زاده در مورد وضعیت بیمه ساکنان روستای زین الدین اظهار کرد: وضعیت بیمه ساکنین این روستا در حال پیگیری است اما در این مورد به نتیجه خاصی نرسیده‌ایم، با این وجود در حال دسته بندی کردن مشکلات و انتقال آن به مسئولین هستیم.

 

وی بیان کرد: مشکلات بسیاری همچون نرخ گاز، نرخ بیمه، عوض شدن سبک ساخت و ساز و رکود بر سر راه روستاییانی که معیشتشان با کوره‌های آجر پزی در ارتباط است قرار دارد که به طور حتم این مشکلات یک جا حل نمی‌شود.

 

مدیر کل روابط عمومی آستان قدس رضوی گفت: در اقدامی که به صورت موقتی صورت گرفته، از بسیج سازندگی که اقدامات خوب و سابقه درخشانی در حل مشکلات اقتصادی دارد، با این وجود اقداماتی در مورد ایجاد کارگاه‌های کوچک و برپایی اشتغال‌های درآمد زا که نیاز به سرمایه کم دارد همچون پرورش طیور و پرورش بلدرچین صورت گرفته است.