حمیدرضا فرزانه در خصوص افزایش قیمت فرآورده های لبنی در سال ۹۵ اظهار داشت: علیرغم مجوزی که توسط سازمان حمایت برای افزایش قیمت ۶ درصدی فراورده های لبنی به ما داده است ولی تاکنون هیچ افزایش قیمتی نداشته ایم.
وی با بیان اینکه اینکه این افزایش منوط به این است که ما بتوانیم قیمت شیر را از ۱۲۵۰ تومان به ۱۴۴۰ تومان برسانیم، افزود: این کار تقریبا غیر ممکن است چرا که ۱۸ درصد محصولات تولید شده توسط کارخانجات به دلیل نبود مشتری دپو شده و بازار کشش لازم را ندارد.
مدیر عامل اتحادیه صنایع لبنی خراسان رضوی تصریح کرد: ۱۴ کارخانه لبنی در سطح استان داریم که که ظرفیت اسمی جذب شیر روزانه آنها ۶۴۰۰ تن شیر خام است اکنون تنها ۱۵۰۰ تن جذب میشود.
فرزانه با اشاره به اینکه متاسفانه از این تعداد ۳۸ کارخانه لبنی به دلیل اینکه نمیتوانند رقابت کنند تعطیل شده اند، گفت: مابقی کارخانجات با ۳۰ درصد ظرفیت خود مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از دلایل تعطیلی واحدهای تولید فرآورده های لبنی در استان عدم جذب بازار است، بیان کرد: متاسفانه وزارت بهداشت در سال ۹۳ کارخانجات را مجبور کرده که در تولید محصولشان از روغن گیاهی استفاده نکنند و با این بخشنامه فضا را برای واحدهای زیر زمینی فراهم کرده که بدون نظارت محصول لبنی را تولید میکنند و مورد دیگر اینکه مدت ماندگاری دوغ را از ۴۵ روز به ۱۰ روز کاهش داده اند.
مدیر عامل اتحادیه صنایع لبنی خراسان رضوی با انتقاد از سیاست وزرات جهاد کشاورزی در خصوص مجوز برای واردات کره، اضافه کرد: کارخانجات لبنی بعد از تولید خامه میتوانند کره را تولید نمایند که با این اقدام جهاد کشاورزی تولید ما نیز کاهش پیدا کرده است.
فرزانه با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰ بار برای رفع مشکلات صنایع لبنی با مسئولین امر مکاتبه کرده ایم، گفت: این امر تاکنون نتیجه ای نداشته و درخواست ما این است که به این صنف نیز توجه لازم را داشته باشند.