سید عبدالحسین سجادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قاینات در گفتگو با خبرنگار نسیم قائن ، گفت: مزرعه چغندرقند الگویی برای اولین بار به صورت نشائی دراراضی شرکت سهامی زراعی اسلام آباد و با استفاده از 35000 نشاء چغندر قند درسطح حدود نیم هکتاربه صورت نمونه کشت شد.
وی افزود: قطع وابستگی در 8 محصول استراتژیک با موضوع اقتصاد مقاومتی، مد نظر وزارت جهاد کشاورزی است، که یکی از این 8 محصول ،شکر می باشد.
سجادی بیان داشت:محدودیت منابع تامین آب آبیاری در بسیاری از مناطق و دشت های کشور یکی از چالشهای بزرگ بخش کشاورزی است. آلودگی زیست محیطی ناشی از مصرف بیش از اندازه سموم دفع آفات و علف های هرز نیز از دیگر عوامل مشکل ساز در بخش کشاورزی است.
لذا در تولید محصولات کشاورزی، بکار گیری هر روشی که منجر به کاهش میزان مصرف آب و سموم شیمیایی به ازاء هر واحد تولید محصول گردد از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی گفت:استفاده از روش کشت نشائی محصولات، یکی از روش های کاهش مصرف آب و سموم دفع آفات و علف کشهای شیمیایی می باشد.
سجادی با اشاره به اینکه در سال گذشته سطح زیر کشت چغندر قند شهرستان قاینات 860 هکتار بوده است و امسال به دلیل محدودیت منابع آبی به حدود 570 هکتار کاهش یافته است، گفت: از آنجا که در کشت نشائی حدود 30 تا 35 روز از دوران رشد محصول درسطح بسیار کم و در گلخانه سپری میشود، کشاورزان به کاشت نشائی محصولات تشویق میشوند.