علی اصغر جهانگیری رئیس سازمان زندان ها درباره وضعیت تهران از نظر تعداد زندانی می گوید: «تهران در صدر لیست استان های کشور از نظر تعداد زندانی قرار دارد. بعد از تهران خراسان رضوی، فارس، اصفهان، خوزستان و کرمان قرار گرفته اند.»
او در جواب اینکه تعداد زیاد زندانی های تهران تنها به بیشتر بودن جمعیتش نسبت به سایر استان ها مربوط است یا نه می گوید: «به نظر من اینطور نیست. اگر تعداد زندانی های هر استان صرفا تابعی از جمعیت آن بود باید بعد از تهران شهرهایی با جمعیت بالا به ترتیب قرار می گرفتند اما می بینیم که این طور نیست. به عنوان مثال کرمان شهری ست که جمعیتی کمتر از آذربایجان و مازندان دارد اما از نظر تعداد زندانی ها بالاتر از آنها قرار می گیرد. اصلی ترین دلیلش هم قرار گرفتن این استان در مسیر ترانزیت مواد مخدر است و بیشتر زندانی ها به دلیل ارتباط با همین موضوع در زندان هستند.»
او در مورد دلایل بیشتر بودن تعداد زندانی های تهران می گوید: «تعداد زیاد جمعیت در این زمینه موثر است اما تنها دلیل نیست. یکی از دلایل بالا بودن تعداد زندانی های تهران رشد حاشیه نشینی در این استان است. در واقع مهاجرت به تهران باعث شده که حاشیه نشینی گسترش پیدا کند و فضایی که از نظر فرهنگی و اقتصادی در حاشیه شهرها وجود دارد بستر را برای ارتکاب جرائمی مانند مواد مخدر یا خشونت آماده می کند.»
او ادامه می دهد: «در حال حاضر بیشتر از 65 درصد از زندانی ها به مواد مخدر اعتیاد دارند و این یعنی اعتیاد می تواند زمینه ساز جرائم دیگر باشد. وقتی آمار اعتیاد را در تهران بررسی می کنیم به ارتباط معنادار آن با تعداد زندانی ها هم پی می بریم.»
جهانگیری می گوید: «از طرفی در کلانشهر تهران اختلاف طبقاتی به حدی ست که زمینه بروز جرم را فراهم می کند. در بسیاری از شهرها این اختلاف به حد تهران نیست و همین موضوع باعث آرامش بیشتر در این شهرها می شود. به طور کلی وقتی از یک کلانشهر صحبت می کنیم باید به تمام آسیب هایی که شکل گیری کلانشهرها دارند هم توجه کنیم آسیب هایی که هر کدام می توانند بستر وقوع جرمی را فراهم کنند.»