نماینده دائم سوریه نزد سازمان ملل تاکید کرد که کشورهایی که خود را به قوانین بین المللی و حفظ صلح و امنیت بین المللی متعهد میدانند، باید به سیاسیسازی موضوع انسانی در سوریه پایان دهند و ضمن حمایت از تلاشهای سوریه در زمینههای توسعه و حقوق بشر، شروط سیاسی و دیکتههایی را که برخی کشورها برای مانع تراشی در مسیر آبادسازی و بازگشت آوارگان وضع میکنند، رد کنند.
اخبار بین الملل- « بشار الجعفری » در یک جلسه شورای امنیت درباره اوضاع انسانی در سوریه گفت: «برخی کشورهای عضو شورای امنیت به خصومت با سوریه و اعمال سیاستهای خصمانه علیه آن عادت کردهاند به گونهای که کاملا در ایفای هر نقش مثبت و سازندهای در قبال اوضاع در سوریه و منطقه ناتوان هستند، زیرا شورای امنیت تحت فشار برخی کشورها سکوت اختیار کرده و به سکویی برای پیمان ناتو علیه سوریه مبدل شده است».
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، نماینده سوریه بر لزوم حمایت شورای امنیت از حل معضلات ریشهای بحران در سوریه تاکید کرد و گفت: «کمک به بازگشت ثبات کامل به سوریه، بهبود اوضاع انسانی، پایان دادن به اشغالگری آمریکا و ترکیه و جنایات آنها در تخریب زیرساختها و ثروتهای سوریه و به آتش زدن محصولات کشاورزی، مبارزه با تروریسم و رفع تحریمهای یکجانبه از وظایف کنونی شورای امنیت است».
الجعفری تاکید کرد: «اگر برخی خیال میکنند که تجربه اشغالگری ترکیه برای بخشهایی از قبرس در سال 1974 در سوریه تکرار میشود، باید گفت سوریه هرگز اجازه وقوع این اتفاق را نمیدهد، حتی اگر همه ناتو در کنار اردوغان باشند».
الجعفری با بیان اینکه، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه مانع هر گونه حسن نیت یا حمایت بشردوستانه از امنیت و رفاه سوریها شدهاند، گفت: «آنها با غذا، دارو و قوت کودکان و امنیت و ظرفیتهای این کشور هم سر جنگ دارند و از اشغالگری آمریکا، ترکیه و اسرائیل در سوریه و جنایات مستقیم یا غیرمستقیم آنها توسط عمال تروریستشان حمایت میکنند».
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد: «برخی کشورهای غربی هم که درصدد تظاهر به داشتن حس انسان دوستی و اخلاق هستند، در این قضیه شکست خوردهاند؛ زیرا در برابر درخواست بیست و پنجم آذر گذشته دبیر کل سازمان ملل برای کاستن از تحریمها علیه سوریه ساکت نشستند و با تمدید و تشدید تحریمها در آزمون اعتبار و انسان دوستی رد شدند».
در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با موضوع مسائل انسانی در سوریه، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد هم با ابراز نگرانی از رنج شهروندان سوری قویا خواستار برداشتهشدن فوری تحریمهای یکجانبه علیه سوریه شد.