برخی منابع که از مذاکرات آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص طرح الحاق اطلاع دارند، گفته اند دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفتگو درباره طرح الحاق «تدریجی» بخش بزرگی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی را که طی ماههای آینده در چند مرحله صورت میگیرد، آغاز کرده اند.
اخبار بین الملل-به گفته این منابع، این طرح یکی از گزینههایی است که این هفته در جلسهای با حضور جرد کوشنر، مشاور ارشد ترامپ در امور خاورمیانه، دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در سرزمینهای اشغالی و سایر مقامات ارشد در کاخ سفید مطرح شد.
بر اساس گزارش هاآرتص، این طرح، انتقادات گسترده برخی از متحدان آمریکا درباره مسئله الحاق کرانه باختری را بر طرف میکند. دولت ترامپ سعی دارد با جلب حمایت بنی گانتز وزیر دفاع و گابی اشکنازی وزیر خارجه اسرائیل، طرح تدریجی اشغال بخش بزرگی از کرانه باختری را یک اتفاق نظر صهیونیستی نشان دهد تا اینکه توافق سیاسی بین ترامپ و نتانیاهو باشد. هرچند دولت ترامپ حمایت گانتز را مهره اصلی نمیداند ترجیح میدهد همه اعضای ائتلاف کابینه رژیم صهیونیستی از آن حمایت کنند.
علاوه بر این، مقامات صهیونیستی با در نظر گرفتن احتمال شکست ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ در نظر دارند به سرعت طرح الحاق کرانه باختری را زودتر اجرا کنند.
بنیامین نتانیاهو همزمان با تشکیل کابینه جدید، وعده داده تا برنامه الحاق بخشی از کرانه باختری به اراضی اشغالی را پیگیری کند. طرحی که در ابتدا دونالد ترامپ آن را در قالب «معامله قرن» مطرح کرد، طرحی کاملا صهیونیستی که طبق آن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی شناخته میشود و بخشهای بسیار دیگری به اراضی اشغالی افزوده خواهد شد.
طبق طرحی که رئیس جمهور آمریکا موسوم به معامله قرن اعلام کرده است ۳۰ درصد از اراضی کرانه باختری و غور اردن به اراضی اشغالی ملحق میشوند. این بند در حالی است که یکی از درخواستهای حامیان سازش در مورد مسئله فلسطین عقب نشینی اسرائیل به مرزهای ۱۹۶۷ است. در حالی که طبق معامله قرن نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه ۳۰ درصد دیگر از کرانه باختری قرار است به سرزمینهای اشغالی ملحق شود.
بر این اساس کرانه باختری، مرزی با رود اردن و بحر المیت نخواهد داشت. تنها راه ارتباطی کرانه باختری با دنیای بیرون دو پلی است که آن را به اردن متصل میکند و از مناطق اشغالی خواهد گذشت.
این طرح تاکنون موجی از مخالفتها را هم در میان کشورهای عربی و اروپایی و هم در داخل کشور اصلی طراح معامله قرن به همراه داشته است.