یونیسف: کرونا باعث فقر میلیون‌ها کودک می شود

صندوق کودکان سازمان ملل متحد( یونیسف ) گزارش داد که میلیون‌ها کودک در خاورمیانه به دلیل بیکاری کسانی که آنها را سرپرستی می‌کنند در نتیجه تعطیلی‌های فراگیر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا ، فقیرتر خواهند شد.

اخبار بین الملل-یونیسف اضافه کرد که کودکان تقریباً پنجاه درصد از حدود هشت میلیون نفر تخمین زده می شوند که امسال در اثر از بین رفتن ۱.۷ میلیون شغل در نتیجه تعطیلی شرکت ها ، تعلیق حقوق و سایر اثرات ناشی از انزوای عمومی در منطقه تحت تأثیر قرار می گیرند.

"تد شبان"  مدیر منطقه ای یونیسف در امور خاورمیانه و شمال آفریقا، در بیانیه ای که روز دوشنبه در پایتخت اردن ، امان منتشر شد، گفت: واضح است که این بیماری همه گیر مستقیماً روی کودکان تأثیر می گذارد، زیرا بسیاری از خانواده های منطقه به دلیل از دست دادن شغل ، به ویژه درآمد حاصل از کار روزانه ، فقیرتر شده اند به دلیل اقدامات انجام شده برای مهار این بیماری همه گیر، خانواده ها برای تأمین معیشت خود تلاش می کنند. 

مدیر این صندوق اظهار داشت که هم اکنون تقریبا ۱۱۰ میلیون کودک در منطقه در خانه خود اقامت می کنند و در مدارس شرکت نمی کنند.

سازمان های بشردوستانه و سازمان های مردم نهاد می گویند که محدودیت ها و تعطیلی ها در حال حاضر تامین هزینه های خانواده های آنها را دشوار یا غیرممکن می کند.

یونیسف تخمین می زند که ۲۵ میلیون کودک به دلیل درگیری ها در سوریه ، یمن ، سودان ، سرزمین های فلسطین ، عراق و لیبی ، از جمله پناهندگان و آوارگان بی بضاعت شده اند.

این سازمان اعلام کرده است که ۹۲ میلیون دلار نیاز دارد تا بتواند تلاش های خود را برای مقابله با ویروس کووید -۱۹ تقویت کند.

سازمان ملل و آژانس های بشردوستانه می گویند که میلیون ها نفر در کشورهایی جنگ زده که زیرساخت های آن آسیب دیده ، فاقد مراقبت های بهداشتی ، غذا ، آب و برق هستند، دچار فقر هستند.

شبان گفت: این شرایط از عواملی از قبیل فقدان یا نبود خدمات اولیه، فقر، محرومیت و جنگ و اکنون کووید ۱۹ تاثیر می پذیرد و تحمل زندگی را بر آنها بویژه کودکان دشوار می کند.

تاکنون ۲ میلیون و ۴۸۲ هزار و ۲۷۲ نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده که در اثر آن ۶۵۲هزار و ۱۷۲نفر جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.