وضع مقررات منع رفتوآمد و بسته شدن رستورانها، کافهها و اماکن اجتماعی در انگلیس برای مهار شیوع ویروس کرونا سبب شده تا جمعیت این کشور برای تامین اقلام خوراکی به فروشگاهها هجوم آورده و موجودی انبارها خالی شود.
اخبار بین الملل-نتایج تحقیقات انجام شده در انگلیس نشان میدهد یک ماه پیش از وضع مقررات منع رفتوآمد، هجوم مردم وحشتزده برای خرید و احتکار کالاهای ضروری و مواد خوراکی به دلیل نگرانی از شیوع «ویروس کرونا» نزدیک به ۱.۹ میلیارد پوند برای خردهفروشان این کشور سود داشته است.
پژوهش موسسه « کانتر وورلدپنل » همچنین نشان میدهد، فروش خواربار در انگلیس در ماه مارس (اسفند/فروردین) رکورد زده است. براساس تحقیقات این موسسه، میانگین هزینه زندگی خانوادههای انگلیسی در چهار هفته منتهی به سوم فروردین، ۶۳ پوند افزایش داشته است.
با این حال کاهش ساعت کار فروشگاهها، اجرای سیاست جیرهبندی و تاکید بر رعایت فاصله ایمنی در دوهفته گذشته، باعث تشکیل صفهای طولانی، کم شدن آمار فروش و بروز نگرانیها درباره چگونگی تامین نیاز جامعه شده است.
مدیران فروشگاههای زنجیرهای انگلیس اینک با این معما مواجهاند که چگونه میتوان با رعایت فاصله ایمنی و کاهش ساعت کار به نیاز ۶۰ میلیون جمعیت پاسخ داد.
یکی از مدیران فروشگاههای زنجیرهای که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفته است: اعداد همخوانی ندارند... یا باید ساعت کار فروشگاه را افزایش یا قوانین فاصله ایمنی را تغییر داد.
وی افزود: ما با دو چالش هم زمان مواجهایم؛ یا باید فروشگاه را تعطیل کرد و به تجارت آنلاین پرداخت، یا ساعت کار فروشگاه را افزایش دهیم که مشتری با رعایت فاصله ایمنی فرصت برای خرید داشته باشد.
او گفت؛ از نظر ریاضی، این یک معادله چهار مجهولی است که ما در تلاش برای حل آن هستیم.
هفته پیش فروشگاه زنجیرهای سینزبریز پیشنهاد کرد فقط یک عضو از هر خانواده برای خرید وارد فروشگاه شود تا فاصله ایمنی بین افراد رعایت شود.
برخی فروشگاههای دیگر به اجرای قوانین سختگیرانه تر اصرار دارند و معتقدند خریداران را باید به پوشیدن ماسک صورت و دستکش وادار کرد.
با افزایش آمار ابتلا به کرونا در انگلیس، بسیاری از مردم این کشور از ترس کمبود کالاهای ضروری و خوراکی دست به خرید و احتکار زدهاند.
از نزدیک به دو ماه پیش ژلهای ضدعفونی کننده و ماسک نایاب شد و به تدریج این معضل به سایر مواد بهداشتی و سپس کالاهای خوراکی در انگلیس سرایت کرد.
چندی پیش اعضای کنسرسیوم خردهفروشان انگلیس در نامهای سرگشاده شهروندان این کشور را به آرامش فراخوانده و اطمنیان دادند که مشکلی در زمینه تامین و عرضه کالاهای مختلف وجود ندارد.
با این حال وحشت مردم نه تنها کم نشده بلکه ابتلای جانسون به کرونا و وخامت حال او باعث بروز نگرانی عمومی درباره آینده وضعیت کشور شده است.
جانسون که پیشتر علائم ابتلا به کرونا را برای بسیاری از مردم خفیف توصیف کرده بود، پس از ابتلا به این ویروس، اینک در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری است و برای زنده ماندن میجنگند.