کابوس ناتمام صهیونیست‌ها/ احتمال برگزاری چهارمین انتخابات متوالی

موضوع انتخاب نخست‌وزیر و تشکیل کابینه این روز‌ها به یک بحث چالش‌برانگیز و بحرانی در اراضی اشغالی تبدیل شده است. کنست یا همان پارلمان رژیم صهیونیستی جایی است که شکل و فرم کابینه از نسبت تعداد کرسی‌های هر یک از احزاب مشخص می‌شود. این قاعده در کنست، اما با چالشی مواجه و طی سه انتخاباتی که کمتر از یک سال برگزار شده، احزاب مختلف نتوانسته‌اند به یک اجماع حداقلی برسند. ائتلافی که بیش از ۶۰ کرسی از ۱۲۰ جایگاه کنست را در برگیرد و موجب اجماع بر فردی برای تصاحب نخست‌وزیری شود.

اخبار بین الملل - قاعده انتخاب نخست‌وزیر در رژیم‌صهیونیستی بدین ترتیب است که رئیس هر حزبی نام نخست‌وزیر مورد نظر خود را به رئیس رژیم‌صهیونیستی اعلام می‌کند و وی نیز فردی که بر آن اجماع صورت گرفته و بیش از پنجاه درصد اعضای کنست روی آن اتفاق نظر دارند را به مقام نخست‌وزیری انتخاب می‌کند.

هرچند حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو طی انتخابات گذشته و همچنین انتخابات سوم مارس توانسته پیشتازی خود را حفظ کند، اما به دلیل عدم همراهی احزاب دیگر با حزب لیکود و نرسیدن به حد نصاب حضور مجدد نتانیاهو در مقام نخست‌وزیری همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. بن‌بست سیاسی صهیونیست‌ها به‌قدری وضعیت این رژیم را تحت تاثیر قرار داده که «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی هنگام رای دادن از اوضاع بوجود آمده ابراز شرمندگی کرد و گفت امیدوار است بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی هرچه سریع‌تر پایان یابد.

جدیدترین آرایش کنست پس از آخرین انتخابات

بر اساس نتایج انتخابات کنست در سوم مارس (۱۳ اسفند)، ائتلاف احزاب راست‌گرا به هدایت حزب لیکود و شخص بنیامین نتانیاهو توانست اکثریت کرسی‌های کنست را کسب کند. نتایج آراء همان‌طور که در تصویر زیر مشخص است، به سه طیف تعلق گرفته که عبارت است از:

احتمال برگزاری چهارمین انتخابات متوالی، کابوس صهیونیست‌ها پابان ندارد

۱) پیروزی راست‌گرا‌ها آن هم با تصاحب ۵۸ کرسی البته وضعیت بلاتکلیف آینده سیاسی رژیم صهیونیستی را مشخص نکرده و اوضاع را همچنان مبهم باقی گذاشته است. احزاب راست‌گرایی که با حزب لیکود ائتلاف کردند، عبارتند از «شاس»، «یامینا» و «یو‌تی‌جی» که هر کدام به ترتیب ۹، ۶ و هفت کرسی را تصاحب کردند و البته حزب لیکود با بدست آوردن ۳۶ کرسی بیشترین تعداد اعضا در میان احزاب راست‌گرای کنست را به خود اختصاص داده است.

۲) از سویی دیگر احزاب آبی‌وسفید، لیست‌مشترک و گرشر-مرتز نیز در راستای تلاش‌های گسترده برای حذف نتانیاهو دست به ائتلاف مجدد زدند. هر یک از احزاب نام‌برده به ترتیب توانستند ۳۳، ۱۵ و ۷ کرسی را تصاحب کنند. در واقع اجماع چپ‌گراها، میانه‌رو‌ها و عرب‌های اسرائیلی به ریاست بنی گانتز رئیس حزب آبی‌وسفید در مجموع توانست ۵۵ کرسی را در یک ائتلاف قرار دهد. این ائتلاف نیز با تشکیل کابینه ۵ کرسی فاصله دارد.

۳) اما در این میان آنچه نقش مهمتری را در بحران سیاسی رژیم صهیونیستی ایفا کرده، خروج حزب «اسرائیل بیتنا» به ریاست آویگدور لیبرمن از ائتلاف راست‌گرا‌ها در سال ۲۰۱۸ بوده است. این تصمیم وزیر جنگ سابق رژیم‌صهیونیستی باعث شد از میزان رای ائتلاف راست‌گرا کاسته شود. حزب لیبرمن توانسته طی انتخابات اخیر ۷ رای کسب کند.

دلیل جدایی لیبرمن از نتانیاهو

اما جدایی لیبرمن و نتانیاهو باز می‌گردد به نوامبر سال ۲۰۱۸، در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، حماس قاطعانه مقاومت کرد و نتانیاهو با مشاهده اوضاع نابسمان در این رژیم، تصمیم به تسلیم و اجرای آتش‌بس گرفت. در این میان لیبرمن که وزیر جنگ وقت بود با این تصمیم مخالفت کرد و در پی این اقدام از سمت خود استعفاء داد. از آن زمان بود که مسیر این دو از یکدیگر جدا شد و طی ماه‌های بعد از آن همین جدایی باعث شد که رژیم صهیونیستی وارد یک بحران سیاسی شود و حدودا یک سال تشکیل کابینه در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.

احتمال برگزاری چهارمین انتخابات متوالی، کابوس صهیونیست‌ها پابان ندارد

سناریو‌های پیش‌رو در فضای سیاسی رژیم صهیونیستی

اکنون ظاهر امر نشان می‌دهد که ۷ کرسی آویگدور لیبرمن طی روز‌های آتی بسیار سرنوشت‌ساز است و سناریو‌های پیش‌رو امکان پذیر است:

۱) اگر لیبرمن به سوی بنیامین نتانیاهو بازگردد، احزاب راست‌گرا باز هم با ائتلافی که در گذشته بار‌ها آن را تجریه کرده‌اند، با کسب ۶۵ کرسی به اکثریت می‌رسند و بدین ترتیب نتانیاهو مجددا به نخست‌وزیری می‌رسد.

۲) در نقطه مقابل اگر حزب «اسرائیل بیتنا» با بنی‌گانتز و متحدانش ائتلاف کند، آنگاه مخالفان نتانیاهو طی ائتلافی کم نظیر با کسب ۶۲ کرسی می‌توانند سرانجام به دوران طولانی نتانیاهو در کسوت نخست‌وزیری پایان دهند.

۳) البته صهیونیست‌ها مسیر دیگری را هم در ذهن دارند، چنانچه لیبرمن با هیچ یک از این دو طیف ائتلاف نکند کابوس یهودیان تکرار می‌شود و آن‌ها باید در انتخابات چهارم شرکت کنند. انتخاباتی که البته هیچ تضمینی برای خارج کردن صهیونیست‌ها از بحران ندارد.

احتمال برگزاری چهارمین انتخابات متوالی، کابوس صهیونیست‌ها پابان ندارد

فساد گسترده نتانیاهو، نقطه اتکای مخالفان آقای نخست‌وزیر

آنچه طی روز‌های اخیر و حتی پیش از برگزاری انتخابات بسیار به چشم می‌خورد، درگیری‌های لفظی بنی‌گانتز و نتانیاهو بود. نوع ادبیات و حمله‌های بنی‌گانتز به نتانیاهو نشان می‌دهد که تا چه اندازه ادامه نخست‌وزیری نتانیاهو برای احزاب مخالف زجرآور است. بنی‌گانتز در اظهارنظر‌های مختلفی بار‌ها نتانیاهو را یک «دروغگو» و «متقلب» خطاب کرده و گفته که وی حتی نباید برای یک روز هم در مقام نخست‌وزیری باقی بماند. وی همچنین بار‌ها رفتار نتانیاهو را دیکتاتورمآبانه توصیف کرده و نسبت به این موضوع هشدار داده است.

در این میان احزاب مخالف نتانیاهو به تصویب قانونی در راستای ممنوعیت نتانیاهو برای تشکیل کابینه دلخوش کرده‌اند. بنی‌گانتز اعلام کرده که با توجه به پرونده‌های موسوم به هزاره که بر اساس آن نتانیاهو متهم به ارتکاب جرائم متعدد مالی است، نباید به او اجازه تشکیل کابینه داده شود. رئیس حزب آبی‌و‌سفید این را هم گفته که به طور جدی به دنبال تصویب این طرح است. در صورت تصویب این طرح هرچند که تکلیف نخست‌وزیر آینده معلوم نمی‌شود، اما شخص نتانیاهو از گزینه‌ها حذف خواهد شد.

دادگاه نتانیاهو از روز ۲۷ اسفند ماه در بیت‌المقدس آغاز می‌شود و وی باید پاسخگوی اتهاماتی از قبیل پرداخت رشوه و دریافت پول‌های غیرقانونی باشد. پلیس رژیم صهیونیستی سه پرونده جداگانه به نام‌های «یک هزار»، «دوهزار» و «سه‌هزار» را طی ماه‌های اخیر تکمیل کرده است. به گفته منابع صهیونیستی طی یک سال اخیر از منابع مختلفی همچون دستیاران و وزیران پیشین کابینه بازجویی به عمل آمده است.

حمایت لیبرمن از تصویب قانونی در منع نتانیاهو از تشکیل کابینه

اخباری که مخالفان نتانیاهو را بسیار امیدوار کرده این است که روز پنچشنبه حزب «اسرائیل بیتنا» تاکید کرده که همگام با احزاب متحد با بنی‌گانتز، تلاش می‌کند تا طرح ممنوعیت تشکیل کابینه به دست نتانیاهو تصویب شود. مطلبی که در صورت عملی شدن پایان‌دهنده زندگی سیاسی نتانیاهو در شرایط فعلی خواهد بود.

سخن پایانی

هرچند «تایمز اف اسرائیل» روز پنچشنبه گذشته طی گزارشی به نقل از «هبرو» گزارش داده که حزب «اسرائیل بیتنا» بنی گانتز را به عنوان نخست‌وزیر پیشنهادی به رووین ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی معرفی خواهد کرد، اما بر اساس آنچه خود لیبرمن در گذشته گفته این گمانه‌زنی چندان دقیق هم نیست. لیبرمن بار‌ها تاکید کرده که تا وقتی بنی‌گانتز رئیس حزب آبی‌وسفید است، او با این حزب ائتلاف نمی‌کند. از سوی دیگر لیبرمن در حذف نتانیاهو دوشادوش بنی‌گانتز تلاش می‌کند که این خود نیز بیانگر نزدیکی این دو است و این نظریه را تقویت می‌کند. در هر صورت آنچه طی روز‌های آتی در اراضی اشغالی رخ خواهد داد، اصلا قطعی و واضح نیست و حتی افکار عمومی رژیم صهیونیستی خود را برای انتخابات چهارم هم آماده کرده‌است. در این میان، اما تنها چیزی که به وضوح پیداست اوضاع مبهم و غبارآلود فضای سیاسی در اراضی اشغالی صهیونیست‌نشین‌هاست!

منابع:


۱) https://www.timesofisrael.com/liberman-may-recommend-gantz-for-pm-will-support-bill-to-disqualify-netanyahu/
۲) https://www.timesofisrael.com/liberman-said-to-loathe-netanyahu-for-anonymous-legal-attacks-on-him-his-kids/
۳) https://www.i۲۴news.tv/en/news/israel/politics/۱۵۸۳۴۰۶۵۲۶-liberman-s-party-declares-support-for-law-that-disqualifies-netanyahu-as-pm
۴) https://www.axios.com/israeli-election-final-results-netanyahu-majority-b۲۶bea۶۲-۷۷۷۱-۴c۰e-۹۳۷۲-ee۵a۰dd۰a۸۸e.html
۵) https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-israel-election-۲۰۲۰-netanyahu-gantz-۱.۸۶۲۷۵۹۱