"روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در گزارشی نوشت: «دیوید فراست» جانشین وزیر برگزیت انگلیس و مذاکره کننده ارشد برگزیت در دولت جدید جانسون در سخنرانی خود در برابر دانشجویان در بروکسل اعلام کرد که این کشور نمی خواهد به هیچ عنوان اجازه نظارت اتحادیه اروپا بر پایبندی به شرایط رقابت عادلانه را بدهد.
مذاکرات بروکسل درباره روابط تجاری آینده اتحادیه اروپا قرار است تازه در ماه مارس آغاز شود، اما این بار انگلیس بر خلاف رویکرد خود در مذاکرات برگزیت تلاش می کند زودتر از موعد و قبل از شروع این مذاکرات ژست تهاجمی بگیرد.
روز دوشنبه دولت انگلیس، "دیوید فراست"، مذاکره کننده ارشد خود را به بروکسل فرستاد تا مواضع سختگیرانه این کشور را مشخص کند.
"دیوید فراست" در سخنرانی خود اهداف دولت انگلیس را شرح داده و تهدید کرد که اگر اتحادیه اروپا از درخواست های خود از انگلیس برای پایبندی به قواعد این اتحادیه انصراف ندهد این مذاکرات را خاتمه خواهد داد.
البته این موضع انگلیس چیز جدیدی نبود، "بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس هم اخیرا در یک سخنرانی مواضع مشابهی را داشت. اما "فراست" این بار با اقتدار حرفه ای عمل کرد که البته فاقد شفافیت بود.
این مقام انگلیسی تأکید کرد که لندن دیگر به دنبال توافق تجارت آزاد با اتحادیه اروپا مشابه نمونه کانادا نبوده و به هیچ عنوان نظارت اتحادیه اروپا را نمی پذیرد.
این مقام انگلیسی تأکید کرد که لندن نمی تواند قواعد اتحادیه اروپا را بپذیرد و همچنین موافق هماهنگی در همه استانداردهای رقابتی یعنی حمایت از اصل شرایط رقابت برابر نیست.
مذاکره کننده ارشد انگلیس تأکید کرد: کسی که معتقد است چنین درخواست هایی از طرف انگلیس قابل پذیرش است رویکرد ما را درست متوجه نشده است. وی تأکید کرد که این تنها یک موضع مذاکره از طرف انگلیس نیست که تحت فشار بتواند حذف شود، بلکه نکته تمام این پروژه است.
فراست در بخش دیگری از سخنانش همچنین به این استدلال " بوریس جانسون " اشاره کرد که انگلیس هم در بعضی زمینه ها دارای استانداردهای بالاتری نسبت به اتحادیه اروپا است، اما هیچ گونه تطابقی با این استانداردها را از بروکسل درخواست نمی کند.
با این حال این مقام انگلیسی تأکید کرد که انگلیس می تواند به صورت دو جانبه در مورد مسائل متداول مانند حفاظت از محیط زیست، مسائل اجتماعی و یا کمک های دولتی توافق کند.
این روزنامه آلمانی در ادامه این گزارش نوشت: دولت جانسون بر خلاف ترزا می ، در این باره که می خواهد چه چیزی در بروکسل به دست آورد مردد نیست. جانسون آشکارا درباره هزینه هایی که برای یک سیاست تجاری مستقل باید پرداخت شود صحبت می کند. البته دولت جانسون برای توافق و هماهنگی با بروکسل هم آمادگی دارد. نظرات مختلف درباره هدف مذاکرات در کابینه جدید جانسون مشخص نیست، این مسئله درباره برنامه زمان بندی هم وجود دارد.
البته فراست در بروکسل تأکید کرد که دولت انگلیس از امکان تمدید مذاکرات و دوران گذار بعد از برگزیت استفاده نخواهد کرد. در دوران گذار که تا 31 دسامبر سال جاری میلادی به اتمام می رسد انگلیس همچنان عضو بازار داخلی و اتحادیه گمرکی اروپا خواهد بود. به گفته "فراست" تازه بعد از این دوران گذار کشور انگلیس استقلال کامل خود را دوباره بدست خواهد آورد. به گفته وی پس چرا ما باید بخواهیم که این مسئله را به تاخیر بیندازیم؟
مطابق طرح جانسون، انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، وارد «دوران گذار» خواهد شد، به این معنا که طرفین (بروکسل و لندن) 11 ماه فرصت خواهند داشت تا به یک «توافق جامع» در خصوص ابعاد و جزئیات برگزیت دست پیدا کنند.
اگرچه بوریس جانسون ابراز امیدواری کرده که در پایان دوره انتقالی یک ساله به یک توافق تجاری جامع با اروپا برسد، اما بنا بر گفته بسیاری از منتقدان نخست وزیر انگلیس، زمانبندی یک ساله برای چنین مذاکراتی واقعبینانه نیست. آنها معتقدند رسیدن به یک توافق جامع که در برگیرنده دغدغهها و ملاحظات انگلیس پس از جدایی از اتحادیه اروپا باشد، مدت زمان بیشتری را میطلبد و بر همین اساس لازم بود تا جانسون دوران گذار را محدود به مدت زمانی 11 ماهه نمیکرد.
بهر حال شواهد حاکی از آن است که خطر برگزیت سخت هنوز برطرف نشده و مناقشات سختی بین اتحادیه اروپا و لندن در دوران پسا برگزیت در انتظار این اتحادیه است که می تواند دوباره کابوس وقوع برگزیت سخت را به این اتحادیه باز گرداند.