حزب کمونیست این کشور که یکی از احزاب عضو نیروهای آزادی و تغییر در این کشور به شمار می رود، از دولت خارطوم خواست تا تمامی نظامیان سودانی را به طور رسمی از یمن خارج کنند، زیرا ریاض و ابوظبی برای ناکام گذاشتن انقلاب سودان توطئه هایی را طرح ریزی کرده بودند.
اخبار بینالملل- الخطیب افزود: حزب وی دخالت در امور داخلی دیگر کشورها (یمن) را قاطعانه رد می کند و همچنین حضور نظامیان سودانی در فرماندهی نظامی نیروهای آمریکایی در آفریقا موسوم به "آفریکوم" برای این حزب قابل پذیرش نیست، زیرا این حضور فقط در جهت منافع آمریکا می باشد.
مزدوران سودانی از ابتدای آغاز تجاوز ائتلاف از هم پاشیده عربی به یمن با دریافت مزد برای ارتش عربستان سعودی می جنگیدند، به نظر می رسد با توجه به شکست های پی در پی ائتلاف سعودی از نیروهای یمنی و تغییر موازنه قدرت به نفع دولت نجات ملی یمن (انصارالله)، خارطوم دریافته که حضور نظامیانش در یمن دیگر ثمره ای نخواهد داشت.
علاوه بر این حضور نظامی سودان در یمن بارها مورد انتقاد گروه های داخلی سودان قرار گرفته که این امر نیز در تصمیم مقامات سودانی بی تاثیر نبوده است.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت به اهداف و زیاده خواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند.
"محمد حمدان دقلو" معروف به «حمیدتی» نایب رییس شورای دولت انتقالی سودان روز چهارشنبه هفته گذشته در نشست با دیگر اعضای این شورا اعلام کرد، ده هزار نظامی سودان از یمن خارج شده اند.
پایگاه خبری "السودان الیوم" نوشت، حمیدتی اعلام کرد که عقب نشینی تدریجی نیروهای نظامی سودانی از یمن آغاز شده و در مرحله اول ده هزار نظامی این کشور از یمن خارج شدند.
وی افزود: این نظامیان هم اکنون به کشور بازگشته و نیروی جایگزین نیز به جای آنان اعزام نخواهد شد.