«مولود چاووشاوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که کشورش با عربستان سعودی و امارات عربی متحده مشکلی ندارد ولی این دو کشور با ترکیه مشکل دارند.
اخبار بین الملل- او چهارشنبه (هشتم آبان) طی مصاحبهای با شبکه ماهوارهای الجزیره قطر گفت که ریاض مسئله قتل جمال خاشقچی، روزنامهنگار سعودی در ترکیه را تبدیل به بحران کرده است. به گفته این مقام ترکیه، این اقدام سعودیها به این دلیل بوده است که آنکارا بر این «جنایت» سرپوش نگذاشته است و همانند سایرین از ریاض در مقابل این کار درخواست پول نکردهاند.
سعودیها در بیشتر بحرانهای سیاسی علیه خود به ویژه بحرانهای فرامرزی، برای فرار از این بحرانها دست به جیب شده و به «پترو دلارهای» (دلارهای نفتی) خود متوسل شدهاند. خاشقچی، ستوننویس روزنامه واشنگتنپست آمریکا بود که به دلیل انتقادهای خود از سران سعودی، دهم مهر ۱۳۹۷ در کنسولگری سعودی واقع در شهر استانبول به طرز فجیعی ترور شد.
قتل این روزنامهنگار سعودی در ترکیه و اصرار این کشور بر بینالمللی کردن آن و مجازات مسئولان این قتل منجر به تنش و سردیبیسابقهای بین روابط آنکارا و ریاض شده است.
وزیر امور خارجه ترکیه به الجزیره گفت که کشورش در ماجرای قتل خاشقچی به دنبال تعامل با عربستان سعودی به منظور اجرای عدالت بود ولی سعودیها در این زمینه همکاری نکردند.
عربستان بابت جنگ یمن جواب پس دهد
چاووشاوغلو به جنگ یمن که عربستان سعودی از ۹۴ علیه این کشور راه انداخته اشاره کرد و گفت که ریاض به خاطر آنچه که در یمن انجام داد، مورد محاسبه و بازجویی شود. او گفت که عربستان با تحمیل جنگ بر یمن موجب تباهی در این کشور فقیر شده است.
این مقام ترکیهای از وجود فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ریاض خبر داد که هدف از آن، فشار ریاض به اردن و فلسطینیان برای سکوت در برابر اوضاع شهر قدس است.
اماراتیها به مزدور اسرائیل پناه دادهاند
چاووشاوغلو اماراتیها را خطاب قرار داد و گفت: «تروریستی به نام "محمد دَحلان" به سمت شما فراری شده است؛ او مزدور اسرائیل است». او ادامه داد: «امارات تلاش کرد که دحلان را جایگزین "محمود عباس"، [رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین] کند و ما همه این مسائل را میدانیم».
محمد دحلان، از رهبران سابق جنبش فتح فلسطین و مشاور امنیتی سابق محمود عباس است که بعد از جدایی از این جنبش برای اماراتیها کار میکند.
برخی علیه ترکیه توطئه ارزی کردند
وزیر امور خارجه ترکیه به الجزیره گفت که تعدادی از کشورهای عربی در توطئه ارزی علیه کشور مشارکت داشتند و میخواستند با خرید دلار در ترکیه و تزریق لیر، پول ملی ترکیه را تضعیف کنند.
لیر ترکیه طی یک سال گذشته به دلیل تنش این کشور با آمریکا در مقاطعی ارزش خود را شدیداً از دست داد که آخرین بار آن یک ماه گذشته بود که واشینگتن برای توقف عملیات نظامی ترکیه علیه شبهنظامیان کرد سوری، چند وزیر و وزارتخانه دولت ترکیه را تحریم کرد که این مسئله باعث ارزش لیر شد.