"دیوید ساسولی"، رئیس پارلمان اروپا در گفتگویی با هفته نامه "اشپیگل"، طرح جدید "بوریس جانسون" برای برگزیت را رد کرده و گفت: حداقل در شکل فعلی پیشنهادات انگلیس حتی یک مبنای اساسی برای یک توافق که پارلمان اروپا بتواند با آن موافقت کند نیست.
اخبار بینالملل- وی افزود: پارلمان انگلیس پیشنهادات لندن را دقیقا بررسی می کند و متاسفانه نتیجه ارزیابی های اولیه مثبت نیست.
در پیشنهادات جدید جانسون برای برگزیت پیشنهاد شده که طرح مربوط به مرزهای ایرلند موسوم به Backstop از توافق برگزیت حذف شود. بر این اساس این طرح باید با سیستم پیچیدهای جایگزین شود که در آن کنترل های گمرکی، البته نه مستقیما در مرزها را ضروری می کند. به خواست لندن اتحادیه اروپا باید همزمان خود را موظف کند که به هیچ عنوان کنترل هایی را در مرزها انجام ندهد.
جانسون طرح موسوم به Backstop را پلی به ناکجا ارزیابی کرده است.
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس روز چهارشنبه طی یک سخنرانی در شهر منچستر کلیات آخرین طرح خود برای توافق با اتحادیه اروپا را ارائه کرد و هشدار داد که حتی در صورت عدم حصول توافقات لازم بین دو طرف، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در موعد مقرر اتفاق خواهد افتاد.
بوریس جانسون که در جمع اعضای حزب محافظهکار در شهر منچستر سخن میگفت، خاطرنشان کرد: «ما پیشنهاداتی را که فکر میکنیم سازنده و منطقی هستند و میتوانند منجر به شکلگیری یک توافق بین طرفین شوند را روی میز گذاشتهایم. بگذارید صراحتاً بگویم که جایگزین این طرح پیشنهادی بدون شک برگزیت بدون توافق است.»
بر اساس طرح پیشنهادی نخستوزیر انگلیس، پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا نقاط بازرسی گمرگی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) حذف خواهد شد.
به نوشته نشریه "دی سایت" آلمان، البته اتحادیه اروپا می خواهد علیرغم اولین ارزیابی های همراه با شک و تردید درباره پیشنهادات جدید جانسون درباره این طرح مذاکراتی را انجام دهد تا از هرج و مرج های بعد از وقوع سناریوی احتمالی برگزیت سخت جلوگیری کند.
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای 31 اکتبر ( نهم آبان ماه) برنامه ریزی شده است. مسئله مرزهای ایرلند به عنوان پیچیده ترین و سخت ترین موضوع در مذاکرات برگزیت مطرح است. هر دو طرف می خواهند از کنترل های مرزی بین ایرلند شمالی و ایرلند اجتناب کنند تا از شعله ور شدن مجدد درگیری های خونین در این منطقه جلوگیری کنند.
جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست.