آلاء طالبانی، نماینده پارلمان عراق در حاشیه کنفرانس مبارزه با خشونت علیه زنان که با همت جریان حکمت ملی در بغداد برگزار شد، در خصوص تنشها در منطقه گفت: در حال حاضر در پارلمان عراق و کمیسیون روابط خارجه با توجه و اهتمام تحولات در منطقه را زیر نظر داریم، از دیدگاه پارلمان عراق این مساله برای ما اهمیت دارد که گفتمان در عراق بین سران سه قوه یکپارچه و واحد است.
اخبار بینالملل- وی ادامه داد: سیاست خارجی ما در قبال تحولات منطقه و همه همسایگانمان مشخص است. ما میخواهیم که عراق مکانی دارای ثبات باشد، نه منطقه اختلاف و درگیری. نمیپذیریم که عراق بار دیگر صحنه درگیری یا مکان آغاز تجاوز به کشورهای همسایه باشد.
طالبانی در خصوص روابط میان ایران و عراق نیز عنوان داشت: کشور ایران برای ما مهم است، ما هزاران کیلومتر مرز مشترک و تبادلات تجاری، مناسبات فرهنگی و دینی گستردهای با یکدیگر داریم. ایران در جنگ علیه تروریسم از ما حمایت کرد و نمیپذیریم که از طریق عراق تعدی به ایران صورت بگیرد.
وی افزود: عراق جایگاه مهمی در جهان عرب دارد و همچنین نمیخواهیم هیچ تعدی به کشورهای خلیج فارس و اعضای شورای همکاری خلیج فارس با استفاده از خاک عراق انجام شود. این مساله مردود است و بر عکس، ما دنبال این هستیم که عراق مکانی برای همگرایی و ثبات منطقه باشد. ثبات عراق به منزله ثبات منطقه است و ثبات منطقه تاثیر مثبتی بر ثبات عراق باقی خواهد گذاشت.
وی در خصوص تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه ایران نیز گفت: ما مخالف تحریمها علیه کشور همسایهمان ایران هستیم، تحریمها به جامعه نیز ضربه میزند و مردم نیز از آن تاثیر میپذیرند، ما مخالفت خود را با این تحریمها علیه ایران اعلام کردهایم.
آلاء طالبانی در پاسخ به این سوال که عراق چگونه میتواند به ایران در رویارویی با این تحریمها کمک کند، خاطرنشان کرد: همانطور که میدانید تبادلات تجاری گستردهای بین ایران و عراق وجود دارد، تحکیم این مناسبات و ایجاد یک نظام و مکانیسم امنیتی و اقتصادی به این امر کمک میکند. روابط باید بر مبنای منافع مشترک باشد. ما در مسیر آنچه که از ثبات عراق حمایت میکند، از همسایه خود ایران حمایت میکنیم.
این مقام عراقی در مورد آینده روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران نیز عنوان داشت: این روابط مستحکم و قدیمی بوده و من مطمئن هستم که این روابط باقی میماند و مستحکمتر میشود، ما از یکدیگر در زمینههای اقتصادی و امنیتی و مسائل دیگر حمایت میکنیم. مناسبات تاریخی دینی و فرهنگی بین دو کشور وجود دارد.
طالبانی در پاسخ به سوالی پیرامون اخباری که در مورد حمله به مواضع حشد شعبی از سوی برخی از گروههای کُرد در رسانهها منتشر شده، عنوان داشت: به اطلاعاتی که از سوی طرفهای دیگری جز طرف رسمی عراق منتشر شود، اهمیت نمیدهیم. در مورد حمله به مواضع حشد شعبی یا هر گروه دیگری تنها به مواضع رسمی عراق اهمیت میدهیم. کمیتههایی از سوی کابینه و فرمانده کل نیروهای مسلح شکل گرفته است، کمیتهای نیز در پارلمان عراق پیگیر این موضوع است، باید این کمیتهها گزارش خود را ارائه دهند تا بتوانیم به آنها تکیه کنیم و بدانیم که چه طرفی حمله کرده است و چگونه این حملات رخ داده؛ یقیناً بعد از این تحقیقات عراق موضع و پاسخی نسبت به حملات خواهد داشت. دولت عراق هرگونه حمله به مقرها را محکوم میکند، حال این مقرها وابسته به حشد شعبی یا پلیس باشد یا هر گروه دیگری، اما ما تا به الان طرف مشخصی را برای دست داشتن در این حملات محکوم نکردهایم و منتظر نتایج کمیته هستیم.
وی در خصوص نشانه گرفتن انگشتهای اتهام به سمت اسرائیل در خصوص دست داشتن در این حملات نیز گفت: موضع عراق نسبت به اسرائیل و مسئله فلسطین مشخص است، ما حامی مردم فلسطین و حقوقشان هستیم و این موضع ثابت عراق است.