جایگاه چین، روسیه و کره شمالی در برنامه دفاعی ژاپن

کابینه ژاپن با تصویب برنامه دفاعی سالیانه این کشور، سطح هشدار نسبت به برنامه موشکی کره شمالی را افزایش داده و اعلام کرده است که پیونگ یانگ در حالی آزمایش‌های موشکی خود را از سرگرفته است که هیچ اقدام مشخص و قاطعی را برای خلع سلاح هسته‌ای انجام نداده و موفقیت‌های زیادی در زمینه کلاهک‌های هسته‌ای داشته است.

اخبار بین‌الملل- کابینه ژاپن در این برنامه دفاعی بر نگرانی خود نسبت به تصمیم احتمالی کره شمالی برای هدف قرار دادن این کشور تأکید کرده است. واکنش توکیو به آزمایش‌های موشکی اخیر کره شمالی در تناقض آشکار با واکنش ایالات متحده است که سعی کرده این آزمایش‌ها را کم‌اهمیت جلوه دهد.

در این گزارش آمده است: با توجه به بلوغ فنی که کره شمالی در آزمایش‌های هسته‌ای به دست آورده است، به‌نظر می‌رسد پیونگ یانگ پیش از این به فناوری کوچک‌سازی کلاهک‌های هسته‌ای برای نصب بر موشک‌های بالستیک نیز دست یافته است. کره شمالی اکنون به‌دنبال افزایش برد موشک‌ها و دقت و قابلیت عملیاتی و حمله غافلگیر‌کننده است. فعالیت‌های نظامی کره شمالی همچنان یک تهدید قریب‌الوقوع علیه امنیت ژاپن و صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود.

تارو کونو وزیر دفاع ژاپن در این باره گفت: طبیعتاً ما باید برای دفاع از کشور در برابر تهدیدات موشکی کره شمالی آماده باشیم و به اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ادامه خواهیم داد.

کابینه ژاپن در این گزارش همچنین به تهدید ناشی از توسعه فعالیت‌های فضایی چین از طریق دریاهای منطقه اشاره کرده و افزوده است: ژاپن باید امنیت فضایی را در اولویت قرار دهد.

البته در این گزارش، چین دومین کشور مهم و قابل توجه برای ژاپن پس از آمریکا بوده است. بودجه دفاعی 177میلیارد دلاری چین برای سال جاری میلادی سه برابر بیشتر از بودجه 50میلیارد دلاری ژاپن است.

کونو گفت: چین با افزایش چشمگیر هزینه‌های نظامی خود اکنون شانه به شانه آمریکا حرکت می‌کند و در حال تبدیل شدن به قدرت بزرگ نظامی است.

مقام‌های دفاعی بر این باورند که تهدیدات کره شمالی و چین به این معناست که ژاپن باید قدرت بازدارنده دفاعی خود را از طریق توسعه سامانه‌های دفاع موشکی و هواپیماهای جنگنده، افزایش دهد.

گزارش کابینه ژاپن در ادامه افزود: در حالی که بسیاری از کشورها در حال توسعه قابلیت‌های خود برای تضمین برتری نظامی هستند، ولی چین و روسیه قابلیت‌های نظامی خود را تنها با هدف رقابت با آمریکا و متحدانش و جلوگیری از استفاده آنها از فضا، ارتقا و گسترش می‌دهند. چین و روسیه در حال توسعه موشک‌ها و ماهواره‌هایی هستند تا ماهواره‌های دیگر را نابود یا در ارتباطات ماهواره‌ای اختلال ایجاد کنند. تهدیدات علیه استفاده باثبات از فضا به‌شدت رو به افزایش است.