اقتصاد آلمان ظاهرا به پرونده قتل "خاشقچی"، روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه و شفافیت در این باره علاقه ای ندارد و به جای برخورد انتقادی با این کشور عرب منطقه مناسبات تجاری خود با این کشور را فشرده تر می کند.
به نوشته رسانه های آلمانی، آلمان در سال جاری میلادی با وجود تنش های سیاسی روزافزون با عربستان همچنان مناسبات تجاری خود با این کشور را فشرده تر کرده است. همزمان آلمان نفت خام بیشتری از عربستان سعودی وارد می کند. این واردات حدود یک سوم افزایش پیدا کرده و از 331 به 446 میلیون یورو افزایش پیدا کرده است.
رسانه های آلمانی این گزارش را با استناد به یک پاسخ دولت آلمان به یک درخواست حزب سبز منتشر کرده است. شرکت های تجاری آلمانی از این گونه مبادلات تجاری سود سرشاری می برند.
بر اساس این گزارش، دولت آلمان تلاش می کند همچنان با عربستان سعودی در مذاکره باقی بماند. دولت آلمان بر این باور است که عربستان به عنوان یک نیروی نظامی و اقتصادی و سیاسی قدرتمند نقش مهمی در تلاش های جامعه بین المللی برای پایداری منطقه خاورمیانه ایفا می کند. به گفته معاون وزارت امور خارجه آلمان جمهوری فدرال آلمان همچنین در مسائل امنیتی ارتباطاتی با عربستان سعودی دارد. بر این اساس ارتش آلمان در ریاض برخی فعالیت های نظامی دارد. اداره فدرال پلیس جنایی آلمان یک افسر ارتباطی در ریاض دارد. هفت افسر سعودی در حال آموزش های نظامی در آلمان هستند تا در دراز مدت و میان مدت به عنوان نیروهای ماهر در ارتش و جامعه عربستان خدمت کنند.
به گفته معاون وزیر امور خارجه آلمان همچنین در سطح پلیس نیز ارتباطات دو جانبه و دیدارهای کاری بین دو کشور وجود دارد.
حزب سبز آلمان با نگاهی به پرونده قتل "جمال خاشقجی" انتقاد شدیدی به این گونه رفتارها و مواضع آلمان وارد کرده است. "امید نوری پور"، از سیاستمداران بلند پایه حزب سبز آلمان در این باره اظهار داشته است که آلمان با این رویکرد زیگزاگی و دوگانه خود در برابر عربستان سعودی اعتماد خود را از دست داده و در این مسئله هیچ چیزی به دست نیاورده است.
معاون فراکسیون حزب سبز آلمان هم این مسئله را بسیار سوال برانگیز دانست که دولت آلمان با توجه به پرونده قتل خاشقجی همکاری های امنیتی خود با عربستان را هیچ نغییری نداده است. وی با توجه به رفتارهای سرکوبگرانه عربستان با مخالفان خواستار این شد که برلین موضع شفافی در برابر عربستان اتخاذ کرده و به همکاری های امنیتی با این کشور خاتمه دهد.
سازمان سیای آمریکا، بن سلمان، ولیعهد شاه سعودی را برای قتل خاشقجی مسئول دانسته است. عربستان سعودی همچنین رهبری جنگ فاجعه بار در یمن را بر عهده دارد. احزاب دولت ائتلافی آلمان در قرارد ائتلافی خود یک توقف صادرات تسلیحات به کشورهای شرکت کننده در جنگ یمن از جمله عربستان را مورد توافق قرار دادند.
مرکل هم بعد از پرونده قتل خاشقجی اعلام کرد که تا زمان روشن شدن این پرونده آلمان دیگر هیچ گونه صادرات تسلیحاتی به عربستان نخواهد داشت.
اما گزارش ها حاکی از آن است که نادیده گرفتن عربستان به عنوان یک شریک تجاری و تسلیحاتی مهم برای آلمان بسیار دشوار است.