"صدراعظم جوان" برگزیت را به باد انتقاد گرفت

"سباستین کورس"، صدر اعظم اتریش که در حال حاضر ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد اعلام کرد که می خواهد بین غرب و شرق اروپا میانجی گری کرده و تنش ها در اروپا را کاهش دهد.

وی که روز گذشته به ارفورت آلمان رفته بود در سخنانی در فراکسیون ایالتی حزب دموکرات مسیحی آلمان تاکید کرد که می خواهد از شرایط جغرافیایی خود برای زدن پلی به سمت شرق اروپا استفاده کند.

وی همچنین بحران مهاجرت را برای تنش ها در اتحادیه اروپا مسئول دانسته و پیشرفت های به دست آمده در نشست مهاجرت اتحادیه اروپا که در ماه ژوئن برگزار شده بود را تمجید کرده و گفت: ما در این راستا کار می کنیم که آژانس حمایت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا ( فرانتکس) را تقویت کرده و ایتالیایی ها و یونانی ها را در بحران مهاجرت تنها نگذاریم.

کورس همچنین بر لزوم حمایت بهتر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پرداخته و گفت: می خواهد از "میشل بارنیر"، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در برگزیت در تلاش هایش برای اجتناب از یک خروج سخت از اتحادیه اروپا حمایت کند.

وی همچنین تاکید کرد که هدف بزرگ اتریش این است که در طول دوران ریاست دوره ای اش بر اتحادیه اروپا در این راستا سهمی را ایفا کند که بارنیر همچنان به صورت موفق به توافقی با انگلیس در این راستا دست پیدا کند.

صدر اعظم اتریش تاکید کرد که باید از یک خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا اجتناب شود و یک هم همزیستی منظم در آینده تضمین شود. تصمیم انگلیس برای ترک اتحادیه اروپا احتمالا بدترین تصمیم در سال های اخیر بوده است.

مذاکرات بین اتحادیه اروپا و لندن درباره برگزیت تحت فشار زمان قرار دارد. انگلیس می خواهد در 29 ماه مارس سال 2019 اتحادیه اروپا را ترک کند. این خروج باید از طریق یک توافق بین لندن و بروکسل که تا ماه اکتبر منعقد می شود تنظیم شود تا پارلمان ها فرصت رای گیری و ارزیابی این توافق را داشته باشند. اگر تا آن زمان هیچ توافقی شکل نگیرد انگلیس بدون توافق و به صورت نامنظم از این اتحادیه خارج می شود. چنین خروجی می تواند عواقب اقتصادی سخت و دشواری داشته باشد.

بر اساس ارزیابی دیپلمات های بلند پایه اتحادیه اروپا مذاکرات برگزیت بعید است در تاریخ مقرر به پایان برسد و احتمالا نشست دیگری برای این منظور در ماه نوامبر ضرورت دارد.

در این میان رسانه های غربی از آماده شدن اتحادیه اروپا و انگلیس برای خروج سخت از اتحادیه اروپا خبر می دهند.

بهر حال لندن روز گذشته اولین تصمیمات خود برای سناریوی احتمالی عدم توافق با اتحادیه اروپا در برگزیت را ارائه داد. در مجموع 84 فاکتور باید تا ماه سپتامبر برای این مورد منتشر شود. این فاکتورها در دو تا پنج صفحه طولانی تنظیم می شوند که نشان می دهند دولت و شاخه های اقتصادی مربوطه چه اقداماتی را باید انجام دهند در صورتی که انگلیس در ماه مارس سال 2019 بدون توافق این اتحادیه را ترک کند. هر برگه ای شامل یک موضوع خاص می شود. این تصمیم لندن این پیام را به اتحادیه اروپا ارسال می کند که انگلیس در صورت لزوم می تواند مذاکرات را به هم بزند.

از طرفی اتحادیه اروپا هم خود را برای یک خروج بدون توافق انگلیس آماده می کند. کمیسیون اروپایی اواخر ماه جولای دستورالعملی برای این منظور را برای عرصه اقتصادی منتشر کرده است. در این دستورالعمل هفت چیزی که شرکت ها در صورت چنین خروجی باید بدانند آمده بود.