دیدار ویژه رئیس جمهور مکزیک با آمریکایی‌های جنجالی

در حالی که تنش‌ها بین آمریکا و مکزیک بر سر مسائلی از قبیل ساخت دیواری مرزی، جدا سازی اجباری کودکان مهاجر از والدینشان و تعرفه‌های اقتصادی ادامه دارد، هیات آمریکایی به سرپرستی «مایک پامپئو» وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» به مکزیکوسیتی پایتخت این کشور سفر کرد.

کمتر از دو هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری مکزیک و پیروزی «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» نامزد چپگرا در این انتخابات، رئیس‌جمهور آمریکا وزیر خارجه و داماد و مشاور خود را به مکزیک فرستاد.

قرار است ۱۰ آذر اوبرادور با برگزاری مراسم تحلیف، کار خود را به عنوان رئیس‌جمهور جدید مکزیک آغاز کند.

پامپئو در دیدار با رئیس‌جمهور منتخب مکزیک گفت که رئیس‌جمهور آمریکا خواهان تقویت روابط و پیوندهای دو کشور همسایه است.

وزیر خارجه آمریکا در این دیدار که ۵۰ دقیقه طول کشید، به اوبرادور تصریح کرد: « حضور ما در اینجا یک نشانه برای شما است. خیلی زود پس از انتخاب شما، چهار تن از مقام‌های ارشد (آمریکا) در کنارتان حضور دارند. برای رئیس‌جمهور ترامپ موفقیت و توفیق در روابط دو کشور، بسیار اهمیت دارد».

این هیات که در آن وزرای خزانه‌داری و امنیت داخلی آمریکا هم حضور داشتند، پیش از این دیدار با رئیس‌جمهور مکزیک ملاقات کرده بودند.

هیات آمریکایی به سرپرستی پامپئو و با حضور «جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ و وزرای خزانه‌داری و امنیت داخلی این کشور، پیش از دیدار با رئیس‌جمهور منتخب مکزیک، با «انریکو پینا نیتو» رئیس‌جمهور کنونی این کشور دیدار کردند.

 

ترامپ در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ بارها ضمن تاکید بر لزوم ساختن دیوار مرزی با مکزیک و انتقاد از مواضع مهاجرتی این کشور مدعی شده بود که هزینه دیواری مرزی را مکزیک پرداخت خواهد کرد.

وی پس از آغاز ریاست جمهوری هم این مواضع را تکرار کرد اما مقام‌های مکزیکی ضمن رد اظهارات ترامپ گفتند که مکزیک هیچ پولی بابت ساخت دیوار مرزی مدنظر رئیس‌جمهور آمریکا نخواهد داد.

تنش‌های بین دو کشور منحصر به موضوع مرز و مهاجرت نبوده و مسائل اقتصادی را هم شامل شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا با انتقاد شدید از قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به «نفتا»، جنگ تعرفه‌ای علیه مکزیک را به راه انداخت.

«نفتا» یک سازمان منطقه‌ای است که در ۱۹۹۴ تاسیس شد و آمریکا، کانادا، و مکزیک برای از بین بردن محدودیت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری بین همدیگر آنرا تاسیس کردند.

از نظر ترامپ مفاد نفتا، به شدت به ضرر منافع آمریکا است و تنها به سود کانادا و مکزیک بوده است.