محمد رادمنش» سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در یک نشست خبری کمک تسلیحاتی ایران و روسیه به طالبان را رد کرد.
رادمنش در این نشست تصریح کرد که به دلیل فروش تسلیحات در بازارهای منطقه «اگر سلاح کشوری در دسترس طالبان است به این معنی نیست که آن کشور مراودهای با طالبان دارد».
هفته گذشته نشریه آمریکایی «یو.اس.ای تودی» درباره افزایش استفاده طالبان از تجهیزات نظامی پیشرفته گزارش داد که استفاده طالبان از خودروهای زرهی آمریکایی و تجهیزات نظامی این کشور ضمن افزایش قدرت این گروه آنها را قادر میسازد تا بدون توجه نیروهای امنیتی از کنار آنها عبور کنند.
«یو.اس.ای تودی» به استناد بر "آمارهای رسمی" گردآوری شده توسط نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، گزارش داد که طالبان اغلب تجهیزات نظامی آمریکا را غنیمت میگیرد و سپس در خارج از شهر ناپدید میشود.
براساس این گزارش، استفاده از تجهیزات نظامی آمریکایی نه تنها قدرت آتش طالبان را افزایش میدهد بلکه ممکن است اعضای این گروه در پوشش کاروان نظامیان آمریکایی و یا نیروهای امنیتی افغان از ایستهای بازرسی عبور کنند.
«ست جونز» تحلیلگر مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در واشنگتن اما در این باره میگوید که طالبان حتی با یورشهای سریع خود قادر است تجهیزات و سلاحهای گرانقیمت را در اختیار بگیرد و آن را «تاکتیک بسیار متداول جنگ چریکی» دانست.
محمدرضا بهرامی سفیر ایران در کابل نیز پیش از این درباره برخی اتهامات به تهران مبنی بر حمایت از طالبان گفته بود: ایران با طالبان تماس دارد، رابطه ندارد و بین تماس و رابطه باید یک مرز واقعی کشیده شود.
وی درباره وجود این ارتباط به «آریانا» گفته بود: تماس ما با طالبان با هدف کنترل و اشراف اطلاعاتی است و علاقهمندیم در کنار دولت افغانستان بتوانیم به امکان مذاکره و تعامل بین دولت و گروههای مخالف آن کمک کنیم تا این مذاکره منجر به ثبات و آرامش بیشتر در افغانستان شود.