کنگره آمریکا قصد دارد به وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) ساخت موشکهای رهگیر فضا پایه برای مواجهه با تهدیدهای موشکی ایران، کره شمالی و دیگر کشورهای مجهز به فناوری پیشرفته موشکی را سفارش دهد.
نشریه آمریکایی «واشنگتن فری بیکن» با اشاره به جزییاتی از این برنامه نوشت آمریکا به دنبال ساخت موشکهای رهگیر فضا پایه، برای استقرار ماهواره در فضا و نابودی موشکهای بالستیک حتی قبل از پرواز آنها است.
بر اساس این گزارش، «تد کروز» نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس و عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تصویب قانونی در این زمینه است. وی برای از بین بردن مقرارت دست و پا گیر اداری جهت سفارش آغاز ساخت سریع این سامانه دفاع موشکی پیشرفته در سال آینده میلادی به پنتاگون در تلاش است.
کروز نویسنده اصلاحیه قانون صدور مجوز دفاع ملی سال ۲۰۱۹ در گفتوگو با این نشریه گفت که برنامه کاری فشرده کنگره مدتهاست که مانع پیشبرد این برنامه شده است .
کروز در نامهای به همین منظور نوشته است: «با توجه به توسعه تهدیدهای اتمی کره شمالی، پیگری ایران در ساخت سلاح اتمی، رشد فزاینده قابلیتهای دسترسی ممنوع در خلیج فارس و دریای چین جنوبی و رقابت در فضا، پیگیری فوری قضیه ساخت موشک فضا پایه تا امروز آنقدر قوی نبوده است.»
وی در ادامه به سرمایه گذاری روسیه و چین در ساخت موشکهای پیشرفته فرا صوت اشاره کرد.
یک رسانه آمریکایی نیز هفته گذشته افشا کرد که پنتاگون طرحی دارد که هدف آن نابود کردن موشکهای اتمی رقبا و دشمنان آمریکا پیش از شلیک یا بلافاصله پس از جدا شدن از سکوی پرتاب است.
بر این اساس این سند مربوط به سال ۲۰۱۷ که از طبقهبندی خارج شده و پایگاه «دیلی بیست» به آن دست یافته، آمریکا با عملیات سایبری و جنگ الکترونیک حملههایی را علیه سامانههای کنترل موشکهای دشمن انجام میدهد.
این وبگاه در ادامه به نقل از کارشناسان این اقدام آمریکا را به صورت ویژه متوجه کره شمالی دانست و نوشت: در صورت شکست مذاکرات آمریکا با کره شمالی در دوازدهم ژوئن، شاید این گزینه در دستور کار پنتاگون قرار گیرد.
«آلکساندرا بل» مقام سابق وزارت خارجه آمریکا در امور اشاعه سلاحهای اتمی معتقد است که این نقشه پنتاگون اقدامی برای موجه نشان دادن حمله احتمالی به موشکهای کره شمالی است.
«کینگاستون ریف» مدیر انجمن «کنترل تسلیحاتی» گفت «موشکهای کره شمالی و شاید ایران» ممکن است از اهداف این برنامه باشند.
سندی که دیلی بیست منتشر کرده، این روش را بیشتر از بعد حقوقی و قانونی مورد بررسی قرار داده و صحبت چندانی درباره نحوه اجرای آن نکرده است. بر اساس این سند، دستور «حمله پیشدستانه» به موشکهای مهاجم باید از سوی بالاترین سطح دولت یعنی رئیسجمهور و در شرایطی که حمله موشکی به آمریکا قریبالوقوع باشد صادر شود.