اندیشکده موسوم به موسسه پژوهش صلح بینالملل استکهلم (SIPRI) در سندی تاکید کرد که در سال 2017 بودجه نظامی هند افزایش 5.5 درصدی داشته و به ارزشی حدود 63.9 میلیارد دلار رسیده که این رقم هند را در رده پنج تخصیص بودجه نظامی در جهان قرار میدهد.
در این گزارش تصریح شد: دولت هند برنامهریزی کرده تا به توسعه، مدرنیزه سازی و تقویت قابلیتهای عملیاتی نیروهای مسلح خود اقدام کند و میتوان گفت که انگیزهاش یا دستکم بخشی از انگیزهاش مربوط به تنشهایش با چین و پاکستان است.
شاشانک جوشی، یک پژوهشگر موسسه خدمات متحد سلطنتی انگلیس (RUSI) در این باره خاطر نشان کرد: به وضوح روابط هند هم با پاکستان و هم با چین در یک دهه گذشته به ویژه از 2016 به این طرف بدتر شده است.
او ادامه داد: یکی از مهمترین اقدامات اخیر هند ایجاد یک یگان حمله از کوهستان جدید است که به نوعی اولین یگان نظامی تهاجمی این کشور علیه چین واقع در شرق است.
پژوهشگر موسسه خدمات متحد سلطنتی انگلیس (RUSI) گفت: این طرح به تدریج پیش میرود اما قطعی است.
وی تاکید کرد: یکسری سرمایهگذاریهای دیگر نیز از سوی هند از جمله در بخشهای ناوهای هواپیمابر و جنگندههای جدید در حال انجام است. این تاثیر چشمگیری در سطح بودجه نظامی هند نگذاشته اما منجر به یکسری سرمایهگذاریهای خاص شده است.
این در حالی است که براساس گزارش موسسه SIPRI بودجه نظامی چین 3.6 برابر بیشتر از بودجه هند است و در سال 2017 این بودجه معادل 228 میلیارد دلار بوده است.
به گفته سایمون ویزمن، یک پژوهشگر موسسه SIPRI "تنشها میان چین و بسیاری از همسایگانش همچنان محرکی برای رشد بودجههای نظامی در آسیا خواهد بود".
به گفته آدام نی، یک پژوهشگر سیاست امنیتی و خارجی چین در دانشگاه ملی استرالیا افزایش بودجه نظامی هند به حدی نیست که برای رقابت با چین کافی باشد.
او گفت: هند در تلاش است تا هرآنچه بتواند انجام دهد تا با تقویت ارتش خود محاسبات راهبردی پکن را به هم بریزد.