در حالی که حمایتهای همه جانبه دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی ادامه دارد، یک رسانه آمریکایی گزارشی منتشر و در آن اعلام کرده که دونالد ترامپ در یکی از تماسهای تلفنی به بنیامین نتانیاهو درباره لزوم «حصول توافق صلح» با فلسطینیان فشار آورده است.
طبق گفته برخی منابع آگاه آمریکایی، رئیسجمهور آمریکا سال گذشته در یک تماس تلفنی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی به او گفته که آیا سازش و صلح با فلسطینیان اصلا هیچ اهمیتی برای وی دارد؟
طبق گزارش پایگاه «آکسیوس»، منابع مطلع از تماس تلفنی دونالد ترامپ با بنیامین نتانیاهو به این پایگاه گفتند که او در این تماس بر نتانیاهو درباره اهمیت حصول به «توافق صلح» فشار آورد.
در گزارش آمده است: او (ترامپ) گزارشهای خبری درباره طرح نتانیاهو برای ساختن شهرکهای جدید و اضافی به منظور خرسند کردن پایگاه رای محافظهکاران در اسرائیل را خوانده بود. از نظر ترامپ، نتانیاهو بدون اینکه نیازی داشته باشد، داشت فلسطینیان را عصبانی میکرد به همین دلیل، او بی پرده از نتانیاهو سوال کرد که آیا واقعا خواهان صلح هست یا خیر».
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال این رسانه آمریکایی درباره تماس تلفنی مذکور گفت: «رئیسجمهور یک رابطه بسیار نزدیک و بی پردهای با نخستوزیر اسرائیل دارد و از تلاش قدرتمندانه او برای پیشبرد صلح در بحبوحه چالشهای بسیار قدردانی میکند».
«سارا هوکابی سندرز» افزود: «رئیسجمهور روابطی عالی با تعدادی از رهبران خارجی دارد، اما وقتی پای مذاکره درباره آنچه که برای آمریکا بهترین باشد، این بدان معنا نیست که او تهاجمی نباشد».
در ادامه گزارش «آکسیوس»، این رسانه آمریکایی به نوع نگاه ترامپ به مسائل سیاست خارجی میپردازد.
این رسانه نوشت: «به گفته منابع مطلع و آگاه از نوع تفکر رئیسجمهور، ترامپ سیاست خارجی را از منظر نوع روابط میبیند. روشی که او سیاست خارجی آمریکا را ترسیم میکند تقریبا به طور کامل به روابط شخصی او با رهبران خارجی بستگی دارد».
در ادامه دو مثال مطرح میشود.
«نمونه عالی در این باره، بریتانیا است. اگرچه ترامپ درباره بریتانیا علاقه و حس خوبی دارد، او و ترزا میروابط متزلزلی دارند و وقتی در گزارشهای رسانهها میخواند که میاز او انتقاد کرده، به شدت عصبانی میشود به همین دلیل حتی بعد از حمله تروریستی سال گذشته در منچستر هنوز از نزدیکترین متحد آمریکا بازدید نکرده است البته یک منبع مطلع از گفتوگوها (بین دو کشور) گفته که "محتمل است" که ترامپ تا قبل از تابستان جاری از بریتانیا دیدن کند».
«مثال دیگر: از نظر ترامپ قوانین و اقدامات تجاری ژاپن بسیار آزاردهنده و موجب ناراحتی میداند، اما او روابط شخصی خیلی خوبی با شینزو آبه نخستوزیر ژاپن دارد. اگر آنها روابطی متزلزل داشتند، ترامپ احتمالا اقدامات سرسختانهتری علیه ژاپن انجام میداد».