خبرگزاری اسپوتنیک در مطلبی نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در اقداماتی حقوق اولیه زنان سعودی مانند دریافت گواهینامه رانندگی، پوشیدن لباس رنگی، دوچرخه سواری، حضور در سینما و ... را به آنها باز گرداند. این در حالی است که زنان در حکومت عربستان همچنان با «آپارتاید جنسیتی» مواجه هستند.
«فاطمه العیسی»، دانشجوی کارشناسی ارشد و معلم زبان عربی در شهر مکه، معتقد است زنان سعودی همچنان از حقوق خود بهره مند نیستند و آنچه شاهزاده سعودی به آنها اعطا کرده است بخش از حقوق اولیه هر زن است.
او در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: مقامات فقط قانون جدید برای زنان وضع می کنند ولی آنها به هیچ عنوان به دنبال تغییر تفکرات خانواده های سعودی نیستند و از آنهایی (زنانی) که در معرض مخالفت خانواده هایشان قرار دارند، حمایت نمی کنند. به عبارت دیگر، اعطای حقوق زنان سعودی فراگیر نیست. پدر و شوهر یک زن سعودی همچنان عقاید محافظه کارانه خود را دارد و اجازه نمی دهد زنان به حقوقشان دست یابند. این داستانی بحث برانگیز است که در بیشتر خانواده های سعودی به چشم می خورد.
به نوشته اسپوتنیک، زنان سعودی همچنان با مقوله ای تحت عنوان «آپارتاید جنسیتی» مواجه هستند. حقوق جدیدی که ولیعهد عربستان برای زنان در نظر گرفته است فراگیر نیست و بسیاری از آن ها از این حقوق اندک نیز محروم هستند.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: در جامعه عربستان این اعتقاد همچنان وجود دارد که زنان به یک محافظ مانند پدر، همسر، برادر یا پسر نیاز دارند و بدون رضایت آنها حتی اجازه تحصیل یا باز کردن یک حساب بانکی را ندارند.
فاطمه معتقد است این یک تراژدی واقعی و به نوعی به بردگی کشیدن زنان تحت حکومت قانون است. مهمترین مسئله درباره زنان سعودی که هنوز حل نشده است خشونت خانگی علیه آنهاست. حتی فیلم ها و کتاب هایی در عربستان وجود دارد که نحوه ضرب و شتم زنان در صورت سرپیچی از مردان سرپرست را آموزش می دهد.
در همین حال بسیاری از فعالان حقوق زنان بر این باورند که احقاق حقوق زنان سعودی فراتر از این نخواهد رفت. مقامات سعودی به صرف اعطای حقوق اولیه زنان قادر نیستند، اعتقادات و باورهای خانواده های سعودی را تغییر دهند و در این مسیر هیچ اقدامی در زمینه مقابله با خشونت خانگی علیه زنان نیز انجام نمی دهند. به عبارت دیگر، اعطای حقوق اولیه به زنان سعودی در سایه عقاید خانواده های عربستانی ثمری نخواهد داشت.