فلسطینیها در این راهپیمایی مردمی تلاش دارند بر قطعنامه 194 شورای امنیت سازمان ملل تأکید کنند، قطعنامهای که در بند 11 آن بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان اشاره میشود.
راهپیمایی فلسطینیان در سالگرد روز زمین یادآور تصمیم رژیم صهیونیستی در زمینه مصادره 21 هزار کیلومتر مربع از اراضی فلسطین در 30 مارس سال 1976 است و هر ساله انجام میشود.
راهپیمایی مذکور به سمت حصاری مرزی که نوار غزه را از اراضی اشغال شده در 1948 جدا میکند، انجام میشود و برخی گمانهزنیها از احتمال رد شدن فلسطینیها از این حصار مرزی (و وارد شدن به فلسطین اشغالی) حکایت دارد، مردم نوار غزه از چند روز پیش با نصب چادر در مسیرهای راهپیمایی خود را برای این رویداد بزرگ آماده کردند.
به گزارش مهر؛ وزارت بهداشت فلسطین تا کنون شهادت هفت نفر و زخمی شدن ۵۵۰ تن دیگر را در جریان درگیری های نظامیان رژیم اشغالگر قدس با فلسطینی ها در مرز نوار غزه و مناطق شرقی آن تأیید کرده است.
المیادین همچنین خبر داده است که مسیرهای تظاهرات در «روز زمین» از ورودی جنوبی شهر «اریحا» و شهرک «قصره» در نابلس نیز شکل گرفته است و تظاهرات های مشابهی در «باب الزاویه» در الخلیل و «المزرعه الغربیه» در رام الله ترتیب داده شده است و نظامیان رژیم اسرائیل در اطراف شهرهای کرانه باختری به حالت آماده باش در آمده اند.
همچنین در رسانه ها آمده است که رژیم صهیونیستی برای اولین بار از پهپاد جهت پرتاب گاز اشکآور و نارنجکهای دودزا به سمت تظاهراتکنندگان فلسطینی در مرز غزه استفاده کرده است.
تیمهای پزشکی نیز برای مداوای مجروحان در مرز نوار غزه مستقر شدهاند.
حمایت حماس و جهاد اسلامی از «تظاهرات بازگشت»
در همین راستا «یحیی سنوار» رئیس جنبش حماس در نوار غزه تأکید کرد که مردم با تظاهرات بازگشت رژیم اشغالگر اسرائیل را به چالش می کشند و افزود: به سرزمینمان که مجبور به کوچ از آن شدیم باز خواهیم گشت.
«فوزی برهوم» سخنگوی حماس نیز تأکید کرده است که حرکت مردم فلسطین به سوی خط حائل میان نوار غزه و اراضی اشغالی نشان می دهد که مردم فلسطین گزینه برتر برای تغییر معادلات را در دست دارند.
«داوود شهاب» سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین نیز به شبکه خبری المیادین گفته است که باید برنامه ای برای ادامه اعتراضات روز زمین تدارک دید و تأکید کرد که تظاهرات امروز نشان داد که اعتراضات فلسطینی ها اقداماتی مسالمت آمیز و قانونی است و ثابت می کند که این اسرائیل است که تروریست است.
وی همچنین گفت که اصول اولیه اعتراضات امروز بر حق عادلانه بازگشت فلسطینی ها به سرزمینشان استناد می کند و مورد تأیید همه معاهدات و قوانین بین المللی است.
در سال ۱۹۷۹ اعتراضات گسترده ای در اراضی اشغالی شکل گرفت و شهروندان فلسطینی به سیاست های رژیم صهیونیستی در مصادره اراضی فلسطینی اعتراض کرده بودند. در این تظاهرات که ۴۲ سال پیش رخ داده بود ۶ نفر از شهروندان عرب اسرائیل (فلسطینی هایی که در نوار غزه یا کرانه باختری زندگی نمی کنند) به شهادت رسیده بودند. امروز جمعه به مناسبت سالروز «روز زمین» تظاهرات فلسطینی ها با عنوان «تظاهرات بزرگ بازگشت» برگزار شده است.
اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس نیز در سخنرانی خود میان تظاهراتکنندگان فلسطینی در نوار غزه اعلام کرد ملت فسطین به خاطر قدس و حق بازگشت، بار دیگر ابتکار عمل را در دست خواهد گرفت .
وی افزود: این حضور گسترده امروز بیرون آمده تا به دونالد ترامپ و طرح مردود او اعلام کند از قدس دست نخواهد کشید، جایگزینی برای فلسطین وجود ندارد و هیچ راهحلی جز بازگشت آوارگان وجود نخواهد داشت.
گفتن ست؛ شبکه «العربیه» از حضور افسران بلندپایه صهیونیستی در مرز فلسطین اشغالی با نوار غزه خبر داد. پیشتر اخباری مبنی بر اینکه خود «گادی آیزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نحوه مقابله با این تظاهراتها را فرماندهی میکند، منتشر شده بود.