نیروهای سوری در آخرین مرحله عملیات خود با وجود فضاسازی رسانه های جبهه غربی - عربی - صهیونیستی، تیرخلاص را بر پیکره تروریست ها ( جبهه النصره، فیلق الرحمن و احرار الشام) وارد و با محاصره آنان در سه بخش غوطه شرقی، زمینه تسلیم و بازگشت سرکرده های گروه های تروریستی را به میز مذاکره فراهم کردند.
پیشروی های سریع و برق آسای نیروهای سوری در غوطه شرقی، تروریست های محاصره شده را به این نتیجه رساند که مقاومت دیگر تاثیری ندارد و راهی جزء پذیرش شروط تعیین شده ندارند و باید به چگونگی خروج و عزیمت به استان ادلب فکر کنند.
از سویی دیگر، تظاهرات دهها هزار تن از شهروندان غوطه شرقی علیه جنایت های تروریست ها باعث شد راه برای تسلط بیشتر نیروهای سوری باز شود و در نهایت ضربه مهلکی به گروه های تروریستی وارد آمد.
عناصر تروریستی احرار الشام اولین گروهی بودند که در غوطه شرقی دمشق آمادگی خود را برای خروج از غوطه شرقی اعلام کردند و با میانجی گری دولت روسیه به سمت مناطق اشغالی استان ادلب انتقال داده شدند.
با خارج شدن تروریست های احرارالشام از شهرک حرستا، گروه تروریستی جبهه النصره و فیلق الرحمن در شهرک های « عربین، حزه، زملکا و جوبر» برای انتقال به استان ادلب چراغ سبز نشان دادند و دریافتند راهی جزء تسلیم شدن ندارند.
نباید فراموش کرد، عملیات دقیق ارتش سوریه که منجر به پاکسازی شهرک عین ترما و محاصره عناصر تروریستی در شهرک جوبر و قطع ارتباط آنان با شهرک های « زملکا، عربین و حزه» شد هم تاثیر ویژه ای در تسلیم شدن تروریست ها داشت.
یک منبع میدانی اعلام کرد: گروهای تروریستی احرارالشام، جبهه النصره و فیلق الرحمن در مناطق اشغالی استان ادلب همپیمانانی دارند و همین مسئله باعث شد برای خروج از غوطه شرقی اعلان آمادگی کنند.
براساس توافق به دست آمده، عناصر تروریستی ( جبهه النصره و فیلق الرحمن) تمامی سلاح های سنگین خود را تحویل می دهند و هزاران تن از مردم و نیروهای اسیر ارتش سوریه را آزاد می کنند؛ تروریست ها برای انتقال به استان ادلب باید نقشه های تله های انفجاری کار گذاشته را هم در اختیار نیروهای سوری قرار دهند.
گروه تروریستی فیلق الرحمن و جبهه النصره درصدد هستند پس از خروج از غوطه شرقی دمشق در مناطق تحت اشغال استان ادلب علیه تروریست های مورد حمایت دولت ترکیه ( احرار الشام و تحریر سوریه) متحد شوند.
در حال حاضر، گروه تروریستی جیش الاسلام که مساحت 15 کیلومتر مربعی را در غوطه شرقی تحت اشغال دارد در قبال فرصت موقت ارتش سوریه، تصمیمی برای خروج یا ادامه جنگ اتخاذ نکرده است.
براساس اطلاعات به دست آمده، گروه تروریستی جیش الاسلام که به صورت مستقیم توسط رژیم عربستان حمایت می شود،در تلاش است راهی برای انتقال به جنوب سوریه برای خود باز کند.
یک منبع میدانی به چرایی تمایل گروه تروریستی جیش الاسلام برای انتقال به جنوب سوریه اشاره کرد و گفت: این گروه تروریستی هیچ همپیمانی در استان ادلب ندارد و علاقه ای برای امتیاز دادن به تروریست های مورد حمایت ترکیه ندارند.
وی با بیان این که مناطق اشغالی استان درعا در جنوب سوریه گزینه گروه تروریستی جیش الاسلام برای خروج از غوطه شرقی دمشق است، افزود: بیشتر گروهک های فعال در جنوب سوریه تحت حمایت عربستان هستند و همین مسئله باعث شده تروریست های جیش الاسلام زیر سلطه دولت ترکیه نروند.
در حالی که گروهی از سرکرده های گروه تروریستی جیش الاسلام پیشنهاد انتقال به درعا را مطرح کرده اند برخی دیگر از سرکرده های ارشد این گروه تروریستی اعتقاد دارند تا آخرین لحظه باید در مقابل ارتش سوریه در غوطه شرقی دمشق مقاومت کنند.