به گفته یک مقام بنگلادشی محموله این کشتی وارد خاک این کشور شده و قرار بوده است که سلاح های قاچاق در اختیار گروه های تروریستی محلی و شبه نظامیان شمال شرق هند قرار بگیرد.
وی افزود: دولت شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش، دهلی نو را در خصوص این محموله آگاه ساخته و تحقیقات در مورد نقش مقامات نظامی گارد ساحلی این کشور را آغاز کرده است.
بنگلادش همچنین در حال بررسی نقش کشور های خارجی در ایجاد ناآرامی در بنگلادش پیش از انتخابات این کشور است.
سازمان های امنیتی هر دو کشور در حال همکاری برای مشخص شدن جزییات این مسأله هستند.
بر اساس گزارش های منتشر شده این محموله اسلحه به داکا پایتخت بنگلادش رسیده است و شبه نظامیان محلی بنگلادش قصد داشتند از آن برای ایجاد ناامنی در طول انتخابات پایان سال جاری در این کشور استفاده کنند. اولین محموله قاچاق اسلحه در ماه دسامبر سال 2016 از طریق بندر چیتاگونگ وارد بنگلادش شده است.
منابع آگاه بنگلادشی اعلام کردند زمانی که این محموله قرار بوده است وارد آب های بنگلادش شود، کشتی های گارد ساحلی به طور مشکوکی در آب های ساحلی حضور نداشتند که این امر نقش احتمالی مقامات نظامی بنگلادشی در این توطئه را تشدید میکند.
در سال 2004 نیز 10 کامیون حامل اسلحه های قاچاق چینی در بند چیتاگونگ بنگلادش کشف و ظبط شدند. طارق ضیا فرزند خالده ضیا نخست وزیر اسبق بنگلادش متهم به شرکت در این اقدام غیر قانونی شد.
دولت بنگلادش به نخست وزیری شیخ حسینه در سال 2009 تمام رهبران گروه های شبه نظامی شمال شرق هند را به دهلی نو تحویل داد.
یک فرمانده ارشد ارتش هند ادعا کرد که به دلیل همکاری نیروهای مرزی هند و بنگلادش، تعداد پایگاه های شبه نظامیان مخالف این کشور در خاک بنگلادش به طور کلی نابود شده و به صفر رسیده است.
اخیرا کی کی شرما فرمانده نیروی زمینی ارتش هند خاطر نشان کرد که در چند سال گذشته همکاری میان نیروهای امنیت مرزی هند و بنگلادش گسترش یافته و به همین دلیل ارتش هند موفق شده است پایگاه های نظامی مخالفان را که در خاک بنگلادش ایجاد شده بودند با موفقیت از بین ببرد.
وی گفت: این موفقیت به دست بنگلادش و با استفاده از اطلاعات نیروی زمینی ارتش هند حاصل شده است.
وی تصریح کرد: پیش از این حدود 100 تا 200 پایگاه شبه نظامی مخالف هند در خاک بنگلادش فعالیت می کردند، اما اکنون وضعیت تغییر کرده و شبه نظامیان در حال فرار می باشند و نمی توانند در یک منطقه به صورت طولانی مستقر شوند.
گروه های شبه نظامی هندی از جمله 'جبهه ملی آزادی خواه تریپورا'، 'کانگلی یاوول کنا لوپ' ، 'جبهه متحد آزادی خواه مانیپور' (UNLF) و 'شورای ملی سوسیالیت ناگالند(NSCN)' از دهه های گذشته علیه هند فعالیت مسلحانه داشته اند.
در ماه مارس سال گذشته، شورای ملی سوسیالیست 'ناگالند' به آتش بس 14 ساله با هند پایان داد و حمله به نیروهای دولتی را آغاز کرد.
این گروه های شبه نظامی برای متحد کردن شبه نظامیان در شمال شرق هند با نام ' جبهه آزادیبخش متحد آسیای جنوب شرقی ' تلاش می کنند.
از جمله درخواست های این گروه که نماینده مردم 'ناگا' در هند نیز محسوب می شوند، اختصاص زمین بیشتر به مردم این قبیله در ایالت های ناگالند، ارناچال پرادش و مانیپور است.
این سه ایالت در شمال شرق هند در همسایگی بنگلادش واقع شده اند.
هند و بنگلادش دارای 4 هزار و 96 کیلومتر مرز مشترک هستند.