آکسفام یکی از معتبرترین خیریههای بینالمللی در جهان که در بسیاری از کشورها فعال است به دلیل اتهامات مربوط به سوءرفتار جنسی که نخستین بار توسط روزنامه تایمز در سال گذشته میلادی گزارش شد از سوی دولت انگلیس به از دست دادن بودجه دولتیاش تهدید شده بود.
پنی موردائونت، وزیر امور امدادرسانی دولت انگلیس که روز یکشنبه به توقف کمکهای دولتی به این خیریه تهدید کرده بود، مدیران ارشد این خیریه را برای حضور در نشستی که روز دوشنبه برگزار شد، فراخواند.
وی پس از دیدار با مارک گلدرینگ، مدیر اجرایی آکسفام گفت: این خیریه عذرخواهی کاملی را از من، مردم انگلیس و سکنه هائیتی به خاطر رفتار نامناسب برخی از اعضایش که در ۲۰۱۱ در هائیتی اتفاق افتاد و همچنین ناکامی در پاسخگویی به آن داشته است.
وی در بیانیهای ادامه داد: من به آکسفام گفتم که آنها باید رهبری اخلاقی و مناسبی را برای رویارویی با این رسوایی نشان داده و بار دیگر در میان مردم انگلیس اقدام به ایجاد اعتماد کنند و هدفشان کمک به مردم باشد و برای این منظور پیشرفت حاصل کنند.
کمیسیون خیریه آکسفام همچنین اعلام کرده که تحقیقات جامع و کاملی را درباره اتهام سوءرفتار جنسی از سوی برخی از اعضایش در هائیتی انجام داده است.
پنی لارنس، معاون مدیر اجرایی آکسفام با اعلام استعفایش در روز دوشنبه اعلام کرد که نسبت به نگرانیهای چند روز گذشته درباره سوءرفتار جنسی از سوی اعضای این خیریه در جمهوری چاد و همچنین هائیتی آگاه بوده است و همینطور این سازمان نتوانسته نسبت به این رفتار نامناسب پاسخی درخور ارائه دهد و ادامه داد: من به عنوان مدیر برنامه حضور نیروهای آکسفام در هائیتی بابت آنچه در زمان نظارت من اتفاق افتاده شرمسار هستم و مسؤولیت کامل آن را برعهده میگیرم.
آکسفام اعلام کرده است که در نتیجه تحقیقات داخلیاش در سال ۲۰۱۱ چهار تن از اعضای آن که در هائیتی اقدام به آن رفتار نامناسب کرده بودند از خدمت منفصل و سه تن دیگر نیز استعفا کردهاند.
در همین حال پریتی پاتل، رئیس سابق دپارتمان کمکهای خارجی انگلیس با اشاره به رسوایی آکسفام گفت که اتفاق رخ داده در هائیتی تنها بخشی از یک رسوایی گسترده است و فرهنگ انکار در این بخش وجود دارد.
وی همچنین گفت: مقامها در دپارتمان کمکهای خارجی انگلیس در مورد سوءاستفادهها در خیریهها و آژانسهای کمکرسان سازمان ملل اطلاعاتی در دست دارند اما کار زیادی بابت حل این مساله انجام نمیدهند.